Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to upřímně, druhý díl je v mnohém rozhodně lepší než díl první. Ale jako když jedna z prvních scén toho filmu, kdy Flynn je u útesu, který má tak 80 metru a díky rostlině co na tom útesu roste zjisti, že dole bude voda, místo toho kdyby se koukl pod ten útes tak by uviděl řeku jako kráva, naprosto devalvují celý film, ale tak budiž. Abych to dokončil, nakonec s koněm skočí do rokle a Flynn pronese hlášku, že je březen tak, že věděl, že tam bude aspoň 1,5 metrů vody, což je dost nato, aby to zabrzdilo pád a jeho společník na něho hodí naprosto originální hlášku, že není březen, ale duben. Bohužel podobně stupidních scén je ve filmu na můj vkus pořád hodně a když už někdo natáčí dobrodružný film, kterým chce kopírovat Indiana Jonese, tak to udělám aspoň pořádně. Mimochodem aspoň vím kde čtvrtý díl Indiana Jonese vzal inspiraci na hlavní zápletku, bylo to v prvních 5ti minutách tohoto filmu. Mimochodem zmínil jsem se, že ze superagenta v prvním dílu se v druhém z Flyna stal vyvolený? Kam tohle bude ve třetím gradovat taky netuším. Jo ještě jedna věc výměna hlavní hrdinky z jedničky je poměrně nešťastná a nakonec udělat z ní vědátorku co má 25 diplomů z vysoké školy a bude příští rok dělat 26., zatímco samotný chudák Flynn jich má jenom 22 je do nebe volající pičovina. Závěr filmu je potom neskutečné klišé, které se objevuje v každém druhém filmu. Závěrečné resumé, mnohem méně blbostí než v jedničce, jinak prakticky to sáme dokola, přesto hodnotím lépe. Jo ještě jednu věc jsem si z tohoto filmu odnesl, hroši milují čokoládu. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Miestami infantilne trápna a miestami nudná vykrádačka mnohých dobrodružných filmov. Do očí bijúce televízne digitálne triky kvalitu filmu ešte o niečo zhoršujú a tupý scenár a nedotiahnutá réžia sú už len zhnitými čerešničkami na torte. Druhú hviezdičku dávam za to, že som vlastne nemal problém tento hlúpy film dopozerať, ale ak sa Noah Wyle chce vymaniť zo škatuľky doktora Cartera, mal by sa nad výberom filmových úloh trochu viac zamyslieť. ()

Reklama

Perverz 

všechny recenze uživatele

Včera jsem si po stopadesátiletech pustil telku, a letěla tam tahle parodie na Indyho(ne na toho rapera, ale na Jonese), je to Tvfilm a tak to i vypadá. Hlavně že si to ze sebe dělá srandu, svižně to utíká, a to tak že když se jdete vychcat tak vám vlastně z filmu nic neuteče. Jen by mohl být Flynn větší kanec a trochu si zarajdovat. Vypadal že už dlouho nesmočil. Jo a jak ten film vlastně skončil? ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

2-3 hvězdičky. Docela to jde. Teď můžu začít kritizovat, jak to je celé nelogické a nic tam nedává smysl, ale to nehodlám, protože to už v takovýchto filmech bývá a člověk na to musí být připravený, už když vidí v TV programu napsané "dobrodružný film." Tadyto má aspoň od jiných dobrodružných filmů připsané k dobru to, že je vidět, že to je brané jako sranda. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Technicky mnohem lepší jak jednička, ale stále žádná sláva - zejména ošklivě digitální závěr. Příběhově též o něco vyspělejší a líbila se mi výpravná dobrodružná atmosféra, která v interiérech a před zeleným plátnem točené jedničce chyběla. Ani dvojka si naštěstí na nic nehraje, některé vtípky jsou sice trochu nucené, ale pořád jde o nenáročné dobrodružství, které si, nevím proč, jednou za čas velice rád zopakuji. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama