Reklama

Reklama

Střepy v hlavě

Trailer

VOD (1)

Zrcadlo se rozbilo - a z jejího života se stala noční můra. Na oslavě narozenin svého otce prožije Gina zvláštní věc - zničehonic se rozbije zrcadlo. A pak se začnou dít podivné věci. Při cestě do práce se Gině zdá, že vidí sama sebe, jak řídí auto. Následuje tedy záhadnou ženu a v nepozornosti způsobí dopravní nehodu. Ztratí částečně paměť a její život se promění v podivnou noční můru... Jediným klíčem je rozbité zrcadlo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Hororové ladění se nerovná unikání smyslu, a tak se stalo, že mě napadla další varianta českého názvu - Hlava jako střep - čímž chci říct, že jsem nepochopila a výjimečně z toho neviním vlastní zabedněnost , takže k pochvale mně zbyl jen příjemný pohled na Lenu Headey, ačkoli mám výhradu k jejím sedmadvacetinám, na které se neúspěšně snažila vypadat, i fakt, že mě The Broken dokázal udržet v napětí, to však nic nemění na tom, že jsem se po svých každodenních ranních zkušenostech mohla krátce po projekci, uprostřed noci, vysmát všem zrcadlům. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Divný film s ešte divnejšou dejovou líniou. Darmo sa režisér snaží o budovanie atmosféry, z riedkej vody polievku neuvaríš pokiaľ ti chýbajú potrebné ingrediencie. Neskutočne prázdny dej v ktorom sa za celú stopáž udeje minimum zaujímavého. Zvyšok je nehorázne naťahovanie scén a záberov v ktorých sa hlavná aktérka čvachce vo vani a pozoruje kvapkajúcu vodu zo stropu či sa neustále pozerá na seba do zrkadla. A keď už príde nejaká tá napínavá scéna, tak spoľahlivo uzemní vaše mozgové bunky a nezmôžete sa na nič iné ako wtf. Záverečná pointa je síce efektne podaná a vcelku dobre nakrútená, no priveľmi zložitá a nejasná tak ako celý film. 50% ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Taký ľakačkový nášup som od Ellisa nečakala. Vďaka výborne zosnovanému audiovizuálu vytvoril neuveriteľné napätie, permanentne brnkajúce na nervičky, miestami som to zvládala len so zažmúrenými očami pod perinou. Scenáristicky je na tom poslabšie, v závere mi chýba jasnejšia pointa, čo mi dojem z filmu celkovo zdegradovalo. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Výtečná počáteční atmosféra s pořádnou dávkou strachu z neznáma by měla postupně gradovat a dostat se k šokující pointě. Bohužel postupně spíše uspávala a dostala mě až k neuvěřitelně debilní pointě. Pokud jsem to tedy dobře pochopila. Ale jak čtu níže, evidentně to nechápe skoro nikdo. Jak je to možné? Kde udělali soudruzi z NDR chybu? Následující text je SPOILER, tedy doporučuji nečíst, pokud jste film ještě neviděli!!! To opravdu sázeli tvůrci na příběh, kde si nějaký démon, nadpřirozená bytost, smrt či jako tu zrůdu mám nazvat, vyskočí ze zrcadla, zabije svůj originál, potom nasedne do auta a způsobí autonehodu, při které ztratí paměť a celý film se snaží přijít na to, že je to zlo ze zrcadla.. Ale no táááák, to přeci nemůžete myslet vážně? Asi ale jo…Prostě katastrofa. Vraťte se zpátky za zrcadlo! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po prvom pozretí som bol sklamaný a rozčarovaný. Aj samotné sledovanie snímky pre mňa bolo vyčerpávajúce a z mnohých scén som bol nasr...dený. Proste ma to nebavilo a udelil som len 2*. Nasledujúce roky som ale Črepy v hlave nedokázal dostať z hlavy. Mali v sebe niečo, čo ma zaujalo. Len som nevedel, čo presne to je. Prečítal som si rôzne recenzie a teórie, potom som si film pozrel ešte raz... a s každou ďalšou minútou som bol nadšenejší! Prvé pozretie je skutočne čudné, ale ak filmu dáte ešte jednu šancu, budete scenár vnímať z úplne iného uhla a poriadne si túto mrazivú hororovú jazdu užijete. Súhlasím s tými, že príbeh je veľmi jednoduchý a zrozumiteľný, ale dodávam, že až po druhom pozretí. Riadne znepokojivé a nepríjemné. Fakt si to pozrite ešte raz a potom pri repríze pochopíte, o aký nechutný psychohoror sa v skutočnosti jedná (a prečo sú niektoré zdanlivo obyčajné scény mrazivejšie, než typické krvavé hororové scény). ()

Galerie (19)

Související novinky

Britský filmař se pokouší o atentát

Britský filmař se pokouší o atentát

15.02.2015

Jeho krátkometrážní Cashback byl nominovaný na Oscara. Nedoceněný londýnský horor Střepy v hlavě skoro nikdo neviděl. Aby mohl natočit Metro Manila, zastavil vlastní dům. Ale vyplatilo se, film… (více)

Ostrovní tvůrci mají napilno

Ostrovní tvůrci mají napilno

02.02.2014

Hned několik slibných filmů od současných renomovaných britských tvůrců nabírá lákavé ohlasy ve festivalovém oběhu a další projekty se připravují. Udělejme si stručné shrnutí. Sean Ellis byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno