Reklama

Reklama

Ztracena v pustině

  • USA And Soon the Darkness (více)
Trailer
Krimi / Thriller / Mysteriózní / Horor
USA / Argentina / Francie, 2010, 91 min

Čerstvé dvacátnice Ellie a Stephanie se odpojí od svého cyklistického družstva, aby si projely Argentinu na vlastní pěst - Ellie prahne po úchvatných přírodních scenériích, dobrodružství a zábavě, kdežto Stephanie hodlá uzavřít jednu neúspěšnou kapitolu ve svém romantickém životě. V malém městečku Alemana na ně číhá mnoho nástrah, čehož si však Ellie pohlcená flirtováním s místním pobudou Chuchem ani nevšimne. Dalšího dne zmeškají dívky autobus zpátky do civilizace - a po hádce se rozhodnou jít si každá po svém. Hned nato však Ellie zmizí - a Stephanie ji musí najít, než se setmí a naplní se její nejhorší obavy... (Canal+ Action)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kristova noho a k těmhle dvěma vymaštěným frivolním fuchtlím že by měl divák chovat empatii, nebo je snad dokonce litovat?? Už po deseti minutách jsem je obě upřímně nenáviděl! Tedy hlavně brunetu, pro kterou by bylo zavlečení do Paraguaye naprosto adekvátním trestem za její bezostyšnou kurviditu. Nakonec se vše vyvine trochu jiným směrem a scénář se stane malinko košatějším než divák možná čekal, takže je to jen tak tak na malou ušmudlanou třetí hvězdu. A několik záběrů ze začátku by se dalo docela dobře použít v reklamě na turistiku v severní Argentině. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Začátek mi přišel zajímavý a obě hlavní protagonistky byly přejemné na oko. Postupně je však film čím dál víc nudnější a závěr už za moc nestál. Času, který jsem u tohoto filmu strávil sice nelituji, ale určitě to mohlo být lepší. To, co mě však zklamalo nejvíc bylo, že hlavním tahákem byl pro mě Karl Urban, jehož role byla ve výsledku zbytečná a úplně zapadla. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo. Zajít si v minišatičkách do čtvrtý cenový v jihoamerickym vidlákově, cumlat se s místnim Don Juanem a pak ho poslat někam dřív, než stačí zaskórovat, to všechno si řiká o průser. A když se jedná o dvě šukézní Američanky na kolech, který toho rozumu dle očekávání moc nepobraly, platí to všechno dvojnásob. Thriller, kterej si nehraje na něco, čím rozhodně není. Žádná psychlogie či překombinovaná zápletka, jen dvě hezký holky v problémech. 50% ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Každý si myslí, že Argentina je úchvatná země, kde se na plácku mezi palisandry honí za hadrákem stovky malých Maradonů, kteří čekají, až po nich sáhne nějaký ten FC Barcelona. Jenže už v době, kdy byl i do té největší díry uprostřed pampy zaveden elektrický proud a rozblikal červené lucerny, sáhl místní gaučo po mýdlu a změnil se v lázeňského šviháka, který si především rád zaprcá. Tomu je podřízena veškerá ekonomika města Los Prdelos und Negros Kundos, dějiště tohoto filmu. Odložit zde vnadnou brunetu v plavkách a čekat, že bude za několik vteřin stále na svém místě je podobně pošetilý nápad, jako zaparkovat fungl nové Camaro doprostřed Chánova a nechat klíčky v zapalování. Znalec jistě uzná, že A brzy tma má jednu z nejdebilnějších zápletek v dějinách kinematografie a snad ani nemá právo koexistovat vedle takových strhujících skvostů, jako je Sedmá pečeť, Stalker nebo Ginger a Fred. Jenže ty dvě cyklistky jsou opravdu spanilé, sukně jim končí půl metru nad koleny, tuze pěkně se na ně dívá a nejméně jedna z nich prakticky nesleze z obrazovky. Kvůli takovým filmovým zážitkům vynalezl Eastman celuloid, Chaplin buřinku a Onan pravačku. Zároveň je potřeba uznat, že kdyby příběh pojednával o výletě dvou buzerantů na koloběžkách, jde hodnocení rapidně dolů. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dvě pěkné holky, argentinská příroda a ve vedlejší roli Karl Urban, člověk by si řekl, že to bude hodně dobré! Jenže film je bohužel srážen dosti nezajímavým dějem (pořádně se to rozjede až v posledních 20 minutách), ale pozor - objeví se tam i pár "ne-cliche" scén (což v tomto žánru oceňuji) a ještě jedno velké plus to má, neboť mě to 100 minut nečekaně bavilo! Karle po Star Treku a Redu takové role fakt brát nemusíš - přemýšlej příště! :o) Argentiský "hostel" bez krvavých scén má ode mě 60 %. ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama