Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 4

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 121)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Další z hollywoodskych megalománskych nezmyslov,bez ktorých by sa tento svet kľudne zaobišiel.Scenár je jedna veľká katastrofa a ten,kto ho písal,musel byť nadrbaný alebo zhulený.Perseus,ten veľký Človek a nekompromisný odporca Bohov a božej moci sa z ničoho nič preonačil a hrdinsky bojuje na strane tých,ktorými v jednotke tak pohŕdal,dokonca zabudol aj na to,že mu strýčenko Hádes vyvraždil celú adoptívnu rodinu.Z veľkého a hrdého vládcu všetkých Bohov je bezmocný a dementný dedko,ktorý sa trasie v milujúcom náručí svojho odrazu zázračne dobrého a rodinne založeného brata...Úžasné.Ten,kto dokáže ignorovať to množstvo trápnych,pre normálneho človeka nestráviteľných paradoxov,je buď príliš zhovievavý,alebo hlúpy.Mňa osobne dosť uráža,keď si niekto myslí,že ma môže oblbovať takýmito donebavolajúcimi hovadinami.Tiež nechápem,ako mohli takí vynikajúci herci,akými sú Liam Neeson a Ralph Fiennes (obaja sú v mojej top desiatke) pripustiť,aby sa ich mená spájali s niečim tak zúfalo stupídnym.Bombasticke vizuálne efekty(,zvlášť v druhej polovici),obstojná hudba a,chvalabohu,nie príliš dlhá minutáž.Tak nech si tieto tri slabé pozitíva rozdelia jedinú hviezdičku,ktorú som vo svojej nekonečnej zhovievavosti ochotná udeliť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Těžká pohoda. Jasně, kdybych to chtěl poplivat, můžu šáhnout do kterékoliv minuty stopáže, ze které bych k tomu účelu vycedil minimálně pět věcí. Jenže, Liebesman podle pravidla „moc toho neumím, ale aspoň to bude hlučné a rychlé“ jede po celou dobu, přičemž z toho nesleví ani na okamžik. Což se o jeho předchůdci říci nedá, takže už žádné dlouhé zívání, ani krvácející oči. Worthington v pohodě, ale božská sestava je prostě boží. Trojka je tady napřesrok. PS: Docela bych v režisérově podání viděl rád i nějakou serióznější látku. ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Nedávno nám bylo dopřáno spatřit už jedny rodinné strasti zasloužilých olympioniků. Toto je o něco méně řídká stolice než Válka Bohů. Hned zpočátku se nám jasně vyjeví, jací jsme my, západníci, necitlivý mamrdi. Hollywoodští hebrejci ve své touze po mamonu zlikvidují, a to pouze kvůli natočení další slátaniny, roztomilou arabskou vesničku kdesi v Maghrebu. Víte, jak dlouho bude trvat přičinlivým Machometánům narovnat ty šutráky a klacky zase do tvaru chatrčí? Už aby se naučili nukleovat, takhle to s námi fakt nejde.... Perseus má vybuzněného synka, výčitky a poslání. Nezničíš ho ohněm, železem ani Titanem. A pak se to sere asi osm hodin. K vidění jsou obří hrátky s kamenným legem, obří jednoočka, obří Časos, obří čurák Agenor a Andro-mrda. Holčina ta naštěstí není až tak androgynní, jak slibuje jméno, přesto z ní zrovna dvakrát nesliním. Viděl jsem, ohodnotil a spokojeně zapomínám. Jenom by mě pořád ještě zajímalo, co na to, jak v americkém podání trojčí jejich Božani, říkají řečtí krizovníci. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Ugh, tak takhle ne. Jedničku Titánů považuju za průměrnej blockbuster s pár fajn scénama (škorpióni, Medúza). Z dvojky se ale kdovíjak stal ultradrahej skoro-televizní film, ve kterým čirá demence příběhu a nezajímavost všech postav spolehlivě ubíjí těch pár solidních akčních momentů. Ty tu měly bejt hlavní devizou. Jenže po úvodu s chimérou jde všechno do kopru a postavy se asi třikrát přesunou z bodu A do bodu B (mám docela problém tomu říkat putování), aby za cca 50 minut dorazily do neuvěřitelně lamoidního finále. Nic z toho, co naznačují trailery (konec bohů, válka s Titány), tu není vidět! Místo toho se to odkecá dvěma větama, člověk dostane pár bitevních střípků a jedno napruzený megamonstrum, a jde se domů. No nádhera. Jinak to má akorát dvě dobrý hlášky (spravedlivě si je rozdělili Nighy a Neeson), dva dobrý tracking shoty a asi nejnenápadnější romantickou linku v dějinách kinematografie. Ne, vážně jsem nechtěl zázraky. Když ale člověk v naději čeká na nějakou tu masakrálně cool scénu, aby po pár desítkách minut zjistil, že je na konci filmu a žádná asi nepřijde, je to celkem na****cí pocit. 4/10 a ačkoliv Hněv Titánů ubíhá stokrát rychlejc než čtyřka Pirátů z Karibiku, dokonale mi připomněl její nafouknutou prázdnotu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Diova noho! Ve srovnání se Soubojem Titánů je jejich Hněv potěšujícím skokem vzhůru. Když to vezmu kolem a kolem, vadila mi na filmu vlastně jen jedna věc – anglický nápis na hrobu Perseovy ženy. Jinak chválím snad všechno – od zábavného děje, který je vlastně několikanásobným mytologickým rodinným dramatem, přes špičkové efekty (měl jsem pocit, že všechny ty chiméry a kyklopové byli skuteční), herce (duo Fiennes-Neeson, krásná Rosamund Pike, bezvadný Bill Nighy), režii (patlal Letterier by nikdy podobně atmosférické scény, jako je ta v lese kyklopů nebo jedno závěrečné usmíření, nenatočil), hudbu (jednoduchý, ale úderný hlavní motiv) po účes hlavního hrdiny, který konečně vypadá "dobově". ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Navzdory skutečnosti, že o Titánech bylo v historii natočeno už několik filmů, až v tomto se objevuje jeden, který figuroval také v řeckých bájích, a to Kronos. (S.U.E.S.)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama