Reklama

Reklama

Hunger Games: Síla vzdoru 2. část

  • USA The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (více)
Trailer 1
USA / Německo, 2015, 137 min

V poslední kapitole nepůjde jen o přežití, ale bude se bojovat o budoucnost obyvatel celého Panemu. Konečné zúčtování s nenáviděným prezidentem Snowem (Donald Sutherland) se blíží. Reprodrozd Katniss spolu se skupinou nejbližších přátel, včetně Gala (Liam Hemsworth), Finnicka (Sam Claflin) a Peety (Josh Hutcherson), povede rebely v jejich boji za svobodou. Jednotka z 13. kraje se vydává na misi, jejímž cílem je zničit prezidenta a skoncovat s jeho tyranií. Na Katniss však tentokrát čeká mnohem nebezpečnější nepřítel, než ten s jakým se dosud setkala v aréně Hladových her. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (737)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(13%) Tohle je čtvrtý díl co se týče téhle hladové série, finální kapitolou? No, jsem teda otřesen a silně indisponován touto nudou či snad FRAŠKOU – lépe to nazvat neumím. Sága Hunger Games pro mě znamená nově doplněné filmy, které mi tolik let tak unikaly. První mě až tak neoslovil, ale v podstatě nic výrazného jsem mu vytknout nemohl, takže slabší 4* a ten dobrý nadprůměr z toho shledávám. Dvojka – to už bylo jiné kafe, tam už k úplné dokonalosti chybělo minimum – téměř na těch 5* to bylo. Trojka už byla slabší, asi tak na úroveň jedničky, ale stále obstojná zábava. Ale tohle? Já nevím, co k tomu mám říci. Celkově to bylo dost utahané, scénářem usekané, že jsem u toho usínal. Akce se zde objevovala tak nějak sporadicky, ale to mě až tak nesralo. Tahle série není vyloženě o akci a nějakých efektech, v prvních dvou dílech si hrála především o dramatickou linii, která se opravdu povedla, zejména v dvojce. Nicméně, paradoxem je, že ta občasná akce, která se v tomto závěrečně nepovedeném finále HG objevovala, byla nejlepším kladem. Zbytek fakt absolutní hnůj. Ani ta J. Lawrence mě zde už nebavila. A nějaké vztahy mezi postavami? Divné, nudné, nečekané až zbytečné úmrtí postav? A poslední půlhodina tomu nasadila korunu. Takže vše o co šlo v třetím díle zde nakonec zapůsobilo vniveč! Změna postav v záporných na kladných a naopak. Některé scény byly i nedořešené… Hele víš co, já na to seru … víc to nebudu komentovat, to by bylo na 3 A4ky. Takhle odfláklý závěr filmové série se jen tak nevidí.. Seru na to… ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Lepší než minulý díl, ale horší než ten první. Poslední Hunger Games jsou řemeslně jistým produktem, na kterém je vidět každý utracený dolar. Bohužel ale do cíle neběží, spíš obezřetně kulhají, protože se bojí dát prostor víceru hrdinů a nabídnout opravdu strhující finále. Francis Lawrence měl rozhodně na víc. Jelikož ale nemohl utéct od předlohy, musíme se s Katniss rozloučit bez velkého dramatu. Škoda. (6/10) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Škoda, že finále rozpatlali do dvou průměrných filmů, protože být to trilogie, nemělo by to chybu. Ve čtyřce se vrací motiv arény, nejzajímavější na ní ale je paranoia z nástupu nové diktatury a nevypočitatelnost navrátivšího se Peety, které dodávají aspoň trochu napětí akčnímu pobíhání ulicemi a podzemím dobývaného Kapitolu. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Z té teen vlny, kterou spustilo Twilight, my vlastně Hunger Games byly nejsympatičtější, i s ohledem na slabší první díl. Poté se režie chopil Francis Lawrence a rozdíl příštupu k látce byl obrovský, najednou fungovalo napětí, postavy už nebyly na facku, akce v rámci možností měla drive, atd... Ovšem vyvrcholení trilogie knížek mě na plátně zklamalo. Překvapivě unylé tempo na každém druhém kroku střídá nezájem o postavy, nemluvě o absenci větší porce akce. Řemeslo je to sice slušné, peníze jsou vidět, brutalita pořád trvá, ale na zasloužený závěr téhle série to nestačí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Určitě lepší než předchozí první část. Dějově to působilo mnohem víc dynamicky, na čemž se samozřejmě podílela i míra akce, která se zde odehrává. Chvílemi se navíc dalo napětí téměř krájet. Vzhledem k tomu, že jsem četla knihy, mě ve filmu sice nečekalo nic, co bych naprosto nepředvídala, ale i tak jsem si tenhle závěr užila. Navíc mě bavilo sledovat, jak Josh Hutcherson herecky zvládá roli Peety s pošramocenou psychikou, o Jennifer Lawrence a jejím vždy nadprůměrném výkonu ani nemluvě... Zklamala mě snad jen hudba - přála jsem si, aby film opět příšel s nějakým hudebním hitem typu Eyes Open od Taylor Swift, který byl v prvním díle, nebo aspoň s jakoukoliv zpívanou písničkou (i kdyby to měla být jen chytlavá zpívanka typu Hanging Tree z předchozího dílu), ale až do konce hrála pouze instrumentální hudba, ani v titulcích se nic neobjevilo. Trochu škoda. ~(4,0)~ ()

Galerie (220)

Zajímavosti (27)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 281,7 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 653,4 mil. (NIRO)
  • Natáčení filmu probíhalo především v Atlantě (Georgia, USA). Velká část venkovních scén, odehrávajících se v Kapitolu a na jeho předměstí, pak vznikla v Paříži a v Berlíně. V Paříži štáb natáčel i ve známém komplexu Espaces d'Abraxas ve čtvrti Noisy-le-Grand, tedy na stejném místě, kde kdysi vznikly záběry pro film Terryho Gilliama Brazil (1985), který také patří k předním exemplářům dystopických sci-fi. (willy1)

Související novinky

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Hunger Games dostanou prequel

Hunger Games dostanou prequel

17.06.2019

Spisovatelka Suzanne Collins oznámila na květen roku 2020 zatím nepojmenovaný knižní prequel Hunger Games a filmová adaptace na sebe nejspíš nenechá dlouho čekat. O právech na zfilmování knihy… (více)

Spider-Man a čtení myšlenek

Spider-Man a čtení myšlenek

01.12.2016

Hunger Games skončily, Divergence se přesouvá do televize a Labyrint má před sebou poslední díl. Hollywood tak hledá další velkou "náctiletou" ságu a je slušná šance, že jí nastartuje Hlas nože.… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama