Reklama

Reklama

Hannibal

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Thriller / Drama / Horor / Mysteriózní
USA, (2013–2015), 27 h 54 min (Minutáž: 41–44 min)

Tvůrci:

Bryan Fuller

Hrají:

Hugh Dancy, Mads Mikkelsen, Caroline Dhavernas, Laurence Fishburne, Scott Thompson, Aaron Abrams, Gillian Anderson, Hettienne Park, Kacey Rohl (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Dr. Hannibal Lecter se po letech vrací na seznam nejhledanějších zločinců a rozehrává další rafinovanou smrtící hru. Po útěku z vězení se uchyluje do Itálie, kde se vydává za znalce umění. Jediná přeživší oběť ale prahne po pomstě... Dr. Hannibal Lecter, rafinovaný psychiatr a úchylný vrah, který s požitkem pojídal maso svých obětí, uprchl během pátrání po sériovém vrahovi Buffalo Billovi ze svého ostře sledovaného, nicméně improvizovaného vězení v Memphisu. Nejprve trochu „cestoval", pak se přemístil do italské Florencie. A nepřestává být sám sebou.
Pod maskou kultivovaného znalce italského umění mate stopy a s noblesou si užívá své choutky. Je tu ale několik lidí, kteří na něho nezapomínají. V první řadě zvláštní agentka FBI Clarice Starlingová. Ta se už této noční můry nikdy nezbaví, fascinující tón hlasu dr. Lectera si stále vybavuje. A je tu též perverzní Mason Verger, který se dříve měl stát jednou z Hannibalových obětí.
Přežil, ale je v zuboženém stavu, závislý na lékařských přístrojích a posedlý touhou po pomstě. Prostřednictvím internetu sleduje svůj objekt a připravuje past. Návnadou musí být to, co doktora nejvíce těší... (TV Prima)

(více)

Videa (26)

Trailer 3

Recenze (680)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to evoluce, natož revoluce v krimi, jak se to tvářilo. Je to pravý opak - všechny cool (a trochu klišé) motivy posledních let na hromádce zahnané do extrému. Není to pátrání po kvalitě, ale nabízení toho, co si diváci nejvíc oblíbili. Nejednoznačný vyšetřovatel nestojící ani na jedné straně barikády, iluze psychologické hloubky, dobro a zlo totožné postupy, odlišné pouze cílem. Jestli to jako takové bude fungovat, nebo ne, ukáže až čas. Zhlédnuty dvě řady a zajeté koleje se příliš nemění. 3 a 1/2. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Přijde mi, jako by snad v USA nedokázali poslední dobou natočit opravdu nějaký kvalitní, kriminální seriál. Vezmou nějaké velmi atraktivní téma, obsadí známého, nejlépe zahraničního herce a natočí něco, co mám problém nějak smysluplně pojmenovat. Co mi vadilo? Kromě mnoha nelogických momentů, výskytu tolika vrahů, je to hlavně fakt, že tenhle seriál působí hrozně prvoplánově a jen těžko uvěřitelně. Chybí zde nějaká logika, souvislost, všude jsou jen potoky krve a spousta mrtvých, ale tohle vše působí, jako z nějaké morbidní výstavy nějakého umělce a ne, jako něco co by mě snad dokázalo zaujmout. Co je platné, že Mads je vhodně typově obsazený, Gillian stále velmi sexy, když stejně nemají co hrát. Hugh, ten mě tím svým tupým výrazem přiváděl až do stavu nepříčetnosti a ostatní herce nemá ani cenu hodnotit. Nejvíc bych asi vyzdvihl přípravu gastronomických pochoutek, které by se možná hodili do nějakého pořadu o vaření, ale rozhodně ne sem. Mohl by se jmenovat vaříme z netradičních surovin, nebo nějak podobně.... Končím, s konstatováním, že tenhle Hannibal tomu filmovému nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Wrong way, guys... 100x viděná nekonzistentní nuda, kterou už po několika úvodních dílech nemám chuť (sílu? nervy?) dále sledovat. Většině uživatelů čsfd nicméně, jak je vidět z osmdesátkového hodnocení, tato rádoby cool záležitost ke štěstí bohatě stačí, takže řad nás (vás) v budoucnu čeká jistě dost.;-) A co je to teď, sakra, vůbec za módu dělat z filmů seriály?!? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který je po celou dobu na rozmezí mezi snem a realitou a ani hrdinové ani divák občas neví co je vlastně pravda. I samotné vraždy a vyšetřování jsou na hony vzdálené realitě. Proto seriálový Hannibal není žádnou několikadílnou verzí kultovního Mlčení jehňátek. Ani hrdinové a už vůbec ne ústřední Hannibal Lecter nejsou tím, co by divák očekával a proto může být pro mnohé diváky tento seriál nestravitelný a já to plně chápu. Mé 4* jsou hodně odřené, ale já se docela bavil. Mám spoustu výhrad k tomu, jak se zde pracuje se známými postavami a hlavně Hannibal rozbíjí vše, co jsme si o něm doposud mysleli a jak nám byl prezentovaný, ale minimálně po vizuální stránce je Hannibal fascinující, hlavně vzhledem zobrazování krve a násilí. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

I am much weirder than you will ever be, Margot. It´s fine to be weird… Áno a nielen samotný Hannibal je v tomto seriály zvláštny. Keď si spomeniem na jeho prvú sériu napadá mi prirovnanie k neobrúsenému diamatu. Tajomný, nejasný a s mnohými chybičkami krásy. S nástupom novej série však tento diamant dostáva nové kontúry a mnohé hrany začínajú dostávať tvar a správne hrany. Seriál je zrazu vybrúsenejší, lesklejší ale napriek tomu stále tajomný. Pri takomto postupe si začínam veľmi želať, aby dostal šancu ukázať sa nám ešte aj v ďalšej fáze už vo svojej celej kráse, tajomnosti a zvrátenosti. Napriek tomu, že sa neraz pri jeho pozeraní musím obrniť veľkou dávkou nadhľadu si myslím, že tento seriál skutočne patrí do mojej seriálovej šperkovnice. ()

Galerie (1 203)

Zajímavosti (47)

  • Zajímá vás, co to Hannibal (Mads Mikkelsen) pořád kreslí? Je to Florencie, kterou si vybavuje pomocí své fotografické paměti. (Zdroj: AXN CZ/SK)
  • Will Graham (Hugh Dancy) hovorí v tretej epizóde prvej série o rovnakom type dievčat, ktoré vrah zabil. Rovnaká farba vlasov, rovnaká farba očí. Väčšina dievčat na fotkách má hnedé oči, niektoré však majú modré, presne ako Abigail (Kacey Rohl). Hnedé však prevládajú. (Fanita)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Dvojice z Hannibala opět spolu

Dvojice z Hannibala opět spolu

02.11.2022

Celovečerní režijní debut Bryana Fullera je konečně na spadnutí. Tvůrce Hannibala nebo Amerických bohů si za svůj projekt zvolil snímek Dust Bunny, a jako hlavní hvězdu do něj pak obsadil svého… (více)

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

Mlčení jehňátek se dočká pokračování

16.01.2020

Studio MGM a stanice CBS chystají nový seriál s názvem Clarice, jenž odkazuje na protagonistku Clarice Starlingovou ze slavného románu Mlčení jehňátek Thomase Harrise. Místo adaptace knihy však… (více)

Reklama

Reklama