Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Zajímavosti (31)

  • Režisér chtěl, aby několik herců v rámci přípravy provedlo neobvyklou akci. Slovy Marka Wahlberga (Charlie Croker) "to byla taková zkouška, zasvěcovací rituál a způsob, jak nás herce přimět, abychom se přirozeně sblíižli. Já a Mos Def jsme se převlékli za lidi od speciální jednotky a Jason Statham a Seth Green za údržbáře a vloupali jsme se do studia Raleigh a tam ukradli nějaké rekvizity a denní práce a tak dále." Ochranka samozřejmě o ničem nevěděla: "Kdyby na to měli, tak by nás chytili. Ale nechytili nás a my si ten lup jenom natočili a pak ho poslali zpátky. Lidi od studia to nejdřív trochu vyděsilo, protože to bylo právě v době, kdy se všude pořádně zostřoval dohled a oni jim tam jen tak řádili čtyři blázni... ale nakonec to vzali s humorem." (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 106,1 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 176,1 mil. (NIRO)
  • V roce 2003 vyšla videohra na motivy filmu pro konzole Playstation 2, Gamecube a Xbox. Hru vytvořilo herní studio Climax Brighton a produkovala jí společnost Eidos Interactive. (didas)
  • Ve scéně, kdy se mluví o webové službě Napster, je v pozadí možné zahlédnout tričko s nápisem Metallica. Tato skupina podala v roce 2000 na službu žalobu, která přispěla ke konci Napsteru. (McFee)
  • Slovní hříčka: postava "Levé ucho" v podání Mose Defa v jedné scéně prohlásí: "I'm deaf" - jsem hluchý. (claudel)
  • Hodinky, které má Charlie (Mark Wahlberg) v Benátkách pod vodou, jsou značky Casio, model G-Shock. Později nosí model Khaki Field od společnosti Hamilton. (kwaicheng)
  • Edward Norton (Steve) byl k natáčení filmu téměř přinucen studiem Paramount. Smlouva na jeho filmový debut Prvotní strach (1996) obsahovala také závazek, že pro studio natočí ještě další dva filmy, a Norton po řadě odmítnutých projektů přijal roli ve tomto až ve chvíli, kdy mu studio pohrozilo žalobou. (CrypzzXD)
  • Speciálně pro Charlize Theron (Stella Bridger) bylo přichystáno auto s automatickou převodovkou a dva týdny autoškoly navíc. (CrypzzXD)
  • Pro scény z metra bylo nutné použít speciální auto s elektromotorem, protože město v podzemí nedovolilo provoz spalovacího. (109)
  • Všichni, kdo se ve filmu objevili za volantem, museli projít speciální autoškolou, kdy se museli naučit jezdit 160 km rychlostí v hodině, dělat kontrolované smyky na mokrém povrchu nebo otočky na místě o 360 stupňů. (109)
  • Během natáčení bylo použito 32 vozů Mini Cooper. (109)
  • Počas úvodnej benátskej naháňačky člnom zničia jednu gondolu. Je to na mieste stále fungujúcej gondolierskej dielne Squero di San Trovaso. Chviľku pred tým idú člny vedľa trávnika, na ktorom deti hrajú futbal. Trávnik sa nachádza v tesnom susedstve dielne, na kanále Rio de San Trovaso sa teda točilo viac rozdielnych záberov. (andrejba)
  • Vo filme je spomenuté, že služba Napster bola vytvorená v roku 1999 v bostonskej Northeastern University. Tieto informácie sú pravdivé. Službu založil Shawn Fanning. V scéne, kde Lyle (Seth Green) spí a spolubývajúci mu kradne disketu s Napsterom je spolubývajúcim nik iný, než zakladateľ Napsteru, Shawn Fanning. (Real Tom Hardy)
  • Po premiére filmu výrazne vzrástol záujem o auto Mini Cooper. (damine178)
  • Počas toho, ako sa auto so zlatom prepadáva pod zem, si môžeme v dave utekajúcich ľudí všimnúť Spider-Mana. (damine178)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama