Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak se film nesnaží doslovně kopírovat originál, protože to byla především komedie a navíc britská. Remake vcelku promyšleně pracuje s jednotlivými zápletkami/náměty - otrocky je nenapodobuje, ale vsazuje do nových dějových rámců a jednotlivá kauzální schémata nabírají nových významů, žánrová modifikace je oproti originálu již jen logickým vyústěním úvodní zápletky/motivu celého filmu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dost zásadní problém tkví v tom, že tento film není dobře natočen, a ve chvílích akčních a napínavých, balancuje až na hranici velmi špatného filmu. Je s podivem, že sem do tohoto projektu vlezli herci typu Theron, Wahlberg a Norton a kupodivu do svých rolí ale nedali "lautr" nic, o čem bych mohl prohlásit, že bylo dobré. Theronová vypadá dobře, ale hraje strašně a Norton, který ve filmu účinkoval údajně z donucení, předvádí jeden z nejhorších hereckých výkonů své kariéry. Ani jedna akční scéna zde není povedená a před úplným fiaskem tuhle slátaninu zachránil jen nápad provést loupež inovativnějším způsobem. Podruhé bych tento film hned tak vidět nechtěl. Jestli toužíte vidět skákající Mini Coopery s kufry plnými zlata, máte možnost. Ovšem už tahle scéna hovoří za vše, a jen mě utvrzuje, jak na tom film byl špatně. 40% ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THIS DUDE GOT DOGS. I DON'T DO DOGS." ---------- Ešte predtým, než Mark začal vyrábať vlastné burgre, vedel celkom dobre hrať. Relatívne slušná story o zlate/zrade, pomste a láske. Film prekypruje zaujímavými nápadmi. Nič, čo sa kradnutia týkalo, nemalo typický priebeh, aký vidíme v drvivej väčšine krimi filmov. Či už Benátky, alebo Hollywood. Rôznorodosť tímu to osviežila, takisto aj Maškov a veľký Japonec. V podstate je to pohodlná dvojhodinovka, ktorá zabaví a pri nulových očakávaniach slušne nadchne. Pekný priemer, bližšie smerom nahor. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemný, ľahučký akčný film ako stvorený na oddych a pohodu. Skvelé herecké obsadenie dáva záruku slušnej zábavy kde nuda nemá miesto. Najviac vynikol E. Norton, rolu záporáka zvládol výborne, bol teda riadne odporný. Až som dostal chuť ho cez telku prefackať. Sem-tam padla aj nejaká super hláška, ktorá pobavila, takže tu nie je čo riešiť. Kto si chce oddýchnuť pri pohodovom a nenáročnom akčnom filme tak vrelo odporúčam. 80/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na herecké obsadenie a svižný revenge movie/heist movie scenár nepochopiteľne nezvládnuté. Matná záležitosť bez tempa, akcie, humoru, fajn postáv a vtipných dialógov. Divný kasting resp. nesympatické postavy sa pod béčkarským režisérskym vedením motajú po kvázi efektných miestach a Edward Norton pôsobí enormne otráveným dojmom (producenti naňho ušili búdu, keď jeho v pôvodných plánoch malú rolu dali kvôli hercovmu slávnemu menu podrazácky prepísať do takých rozmerov, až sa z neho stala plnohodnotná titulná záporná postava, okolo ktorej sa točí celý dej, čosi podobné sa mimochodom stalo pár rokov predtým Keanu Reevesovi v Sleduje ťa vrah). Ľudstvo ale malo na vec iný názor a snímku s rozpočtom 60 miliónov obdarilo celosvetovou tržbou 176. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (31)

  • Počas záverečnej naháňačky si je možné povšimnúť na Charlieho (Mark Wahlberg) modrom Mini Coopri pri vjazde do mesta a počas niekoľkých nasledujúcich scén veľkú nepeknú preliačinu na zadnom blatníku na spolujazdcovej strane. No v momente, kedy sa modrý Mini Cooper oddelí, aby zlákal Steva (Edward Norton) v helikoptére, nie je až do konca filmu po tejto preliačine ani stopa. (Basic_SVK)
  • Všichni, kdo se ve filmu objevili za volantem, museli projít speciální autoškolou, kdy se museli naučit jezdit 160 km rychlostí v hodině, dělat kontrolované smyky na mokrém povrchu nebo otočky na místě o 360 stupňů. (109)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama