Reklama

Reklama

Loupež po italsku

  • USA The Italian Job (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vedená Johnem Bridgerem a Charliem Crokerem se skupina zlodějů chystá na poslední akci – vykradení pečlivě hlídaného sejfu v Benátkách se zlatými cihlami v hodnotě 35 milionů dolarů. Po úspěšné akci se ale jeden z členů týmu, Steve, hnán chamtivostí a žárlivostí, rozhodne nechat si všechno zlato pro sebe a zbavit se ostatních členů skupiny. Ve víře, že všichni ostatní jsou mrtví, se vrací do Los Angeles i se zlatem. Charlie a další členové ale přežili a zrádci se hodlají pořádně pomstít. Charlie sežene na pomoc nové členy do týmu, Johnovu dceru Stellu, která je specialistkou na sejfy, a Lyla, hackera. Přidají se k nim ještě „Levé ucho“, odborník na výbušniny, a řidič Rob. Nový tým má v plánu získat to, co jim po právu patří, a získat při tom pomstu. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (611)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Žánrovka s obrovským potenciálom, dobrou hereckou gardou a výpravou. Faktor X však chýba, a tým pádom je to len lepší priemer, a žiadna výnimočnosť. Škoda. Najhorší efekt na film majú určite produkcie komerčnývh televízií, ktoré to púšťajú ostošesť s neúnosným kvantom reklám... Ale to je už s tv proste tak :( ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Sic má výrazně jiný příběh, je to naprosto totožný film s Dannyho jedenáctkou a navíc nejdelší reklama na Mini Cooper (a vůbec ne špatná, hned bych si jeden pořídil). Parta lidí s výtečnými schopnostmi ve svém oboru, geniální plán a loupež bez použití zbraní. Toť základní premisa, která se příliš neodchyluje od žánrového standardu. Sem tam vtipná scénka, sem tam nějaké to napětí, ale v podstatě jen chudá popcornová zábava. Ještě že je tam Jason Statham, a ještě že hraje skoro stejnou postavu jako v Kurýrovi. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Cíl je jasný, parta „mistrů ve svém oboru“ do detailů nachystaná, zapeklité překážky samozřejmě také čekáme. A ono to klaplo. Tedy do té doby, než jeden z bandy představil svůj vlastní plán, cihly zlata svým kumpánům čmajznul a ještě do jejich v ledové vodě potápějící se dodávky vystřílel pár zásobníků. Pomsta je samozřejmě na programu dne. Hodní zlodějští hoši (a naprosto okouzlující Charlize Theron) chtějí zlato pochopitelně zpět a ještě si hodlají vychutnat pohled na oklamaného slizouna Edwarda Nortona. Škoda, že tempo místy kolísá, a že plán je sice promakaný, ale chybí mu švih a dravost. Od bezmála dvouhodinového kousku s nesmírně silným hereckým obsazením bych prostě čekal krapet víc. Mnohé ingredience každopádně fajn. 70% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(45%) LOUPEŽ PO ITALSKU, film, který mi dlouhá léta unikal, mi teda moc nesedl. Čekal jsem to minimálně o třídu lepší, ale co se dá dělat. Největším kladem je rozhodně herecké obsazení, které nám předvede několik známých a výborných herců jako je třeba zde v ústřední roli Mark Wahlberg, který mě zde bavil asi nejvíc. Dále charismatická Charlize Theron, která mi zde pěkně seděla. Jsou i další herci jako je Jason Statham, který zde ale nebyl moc výrazný. Edward Norton zde zahrál určitě obstojně, i když mě jeho role moc nebavila. Rozhodně jsem v tomto snímku nehledal nějakou přepálenou akci jako je třeba v sérii Rychle a zběsile, ale celkově mě to skoro vůbec nebavilo. Úvod byl ještě dobrý a pak maximálně konec, který byl natočen dobře, ale celé to mělo takovou pohodovou, bezstarostnou atmosféru, takže klíčový motiv pomsty zde vyzněl docela do ztracena. Ta prostřední část snímku byla naprosto o ničem. Hudba celkem ušla. No, co k tomu dodávat? Technicky to nebylo špatné, ale ničím víc mě to nezaujalo. Takže nemůžu dát ani ty slabší 3*. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Já bych tak moc přísný (jako Cinema) nebyl. Je to dobře natočená gangsterka s výborným obsazením a tématem lehce připomínajícím "Ocean´s Eleven". Ten "švih" Dannyho parťáků sice nemá, ale i tady má partička pár výborných členů (Napster) a místo Julie je tu Charlize, která je jako vždy okouzlující - takže z těch 70% jsou rázem **** :) .... Shrnuto - nečekaně dobře jsem se pobavil. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (31)

  • Speciálně pro Charlize Theron (Stella Bridger) bylo přichystáno auto s automatickou převodovkou a dva týdny autoškoly navíc. (CrypzzXD)
  • Slovní hříčka: postava "Levé ucho" v podání Mose Defa v jedné scéně prohlásí: "I'm deaf" - jsem hluchý. (claudel)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

Nolan lanaří Deppa do sci-fi

26.10.2012

Pořád není úplně jasné, jaký bude další režijní počin Christophera Nolana. Film Transcendence, o kterém je řeč, bude totiž „jenom“ produkovat (jak jinak, spolu se svou manželkou Emmou Thomas). Režii… (více)

Krvavý prachy Erica Bany

Krvavý prachy Erica Bany

13.10.2008

Oldschoolově zaměřený F. Gary Gray měl už touto dobou pracovat na pokračování Loupeže po italsku pod názvem The Brazilian Job, ale projekt se ne a ne odlepit od země. Místo něj teď Gray chystá pro… (více)

Reklama

Reklama