Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke stáří snímku a s přihlédnutím k mému věku je jakákoliv „nostalgie“ nemyslitelná. Kdyby Gappa trvala hodinu, dalo by se hovořit o sympatickém „guilty pleasure“, jenomže i relativně krátkých 84 minut je v tomto případě vcelku dlouhé pokoukání. Zvláště úvodní půlhodina, narvaná imbecilními dialogy a prozkoumáváním tajuplného ostrova (na kterém si to na plné grády chrlí sopka a obyvatelé kolem ní dělají jako by nic), je maximálně nudná, protože procházka mezi papundeklem, v němž je největším zážitkem kameramanova epilepsie mající evokovat zemětřesení, nadchne leda tak masochisty. Rozšlapávání města, rozpalování tanků či sestřelování stíhaček, kterým se „baví“ Gappa rodiče (čert ví, jak se to skloňuje) už je o něco zábavnější, ale všechno se po čase okouká a v tomto případě je deset minut mnoho. Gappa je špatný film a jako seznamka s klasickými kaiju filmy je to dost nešťastná volba. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

No to bylo něco - tedy v našem dětství, tj. u mě v pravěku, kdy žižka měl obě oči atd... jako malí, jsem chodili do kina z očima navrhch hlavy a fandili všem tady těm příšerkám z Japonska - Gappa, Gamera, co lítala a vypadala jak želva, záporná Gaos, pogumovaná X-nestvůra z vesmíru..... sakra i ty vlašťovky, tenkrát lítaly jinak...... ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice svým způsobem kopie Gojiry, ale v tomto případě u mě plagiát na plné čáře válcuje originál. Gappa je super. Možná za to může faktr, že jsem to jako malý smrad viděl v kině v rámci školní návštěvy (tak mě u sledování napadlo, jestli i dneska školáky berou na projekce podobných béčkových braků), ale i teď po mnoha letech, kdy jsem dal Gojiru a Gappu během několika dní, s klidem řeknu, že Gappa Gojiru poráží v mnoha ohledech - děj, masky, demoliční procházky městem, slza na Gappině tváři, i ta závěrečná katarze. Srdcová záležitost. ()

sigf07 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem na mladší sestru Godzilly od počátku pohlížel jako na filmovou kuriozitu. Efekty musely být zastaralé již v době vzniku, herci jsou místy až příliš prkenní a logika skřípe na hranici snesitelnosti. Přesto z filmu sálá jisté nadšení a snaha posunout filmovou kulturu dál a nebýt zjevného nedostatku finančních prostředků. Nebo právě naopak a možná by pak film jen stěží dosáhl kultové pověsti. Gappa je v mnoha ohledech tak špatná až je dobrá. A mimochodem je zjevné, že se tvůrci druhého Jurského parku nechali inspirovat právě tímto filmem. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasické monster béčko, které se neslo na vlně úspěchů a oblíbenosti Gojiry, Mosury a Radona. Na rozdíl od ostatních se jí však nikdy nedostalo tak velké pozornosti, aby se objevila v několika dalších pokračování. Mohl zato zřejmě i fakt, že z létajících příšer na tom byla nejhůře. Nejde ani tak o vzhled samotný, spíše jde o to, že tvůrci nepřišli s nějakou pořádnou novinku, peckou která by diváky usadila do sedaček. Všechno co Gappa a její starý předváděli jsme už měli šanci vidět jak u Radona, tak i Mosury. Příběh samotný má místy navíc dost vlažné tempo, které tvůrci nedokázali pořádně rozpumpovat. I přesto dám samozřejmě lehce nadprůměrné hodnocení, protože na podobné filmy (monster, animal) jsem docela zatížený a ani mi už nevadí ty směšné a okoukané triky. ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama