Reklama

Reklama

Řidič

Trailer 3

Obsahy(1)

Řidič je vyhledávaný specialista na nelegální práce: řídí auta, která odvážejí lupiče z místa zločinu. Jeho výjimečný talent mu zatím dopomohl k tomu, aby nebyl chycen a zatčen. Po jedné z dalších honiček s policií se však jednomu z detektivů podaří jej konečně zadržet. Řidič dostává na výběr - buď půjde do vězení, nebo bude osvobozen za předpokladu, že pomůže usvědčit ostatní lupiče... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (72)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Walter Hill natocil vskutku posobivy, pekny film o autonahanackach a o istom soferovi, ktoreho stvarnil Ryan O´Neal /Love Story, Papirovy Mesic, prilis Vzdaleny Most/. Film ma akysi dej a hlavne spustu autonahanaciek, takze divak sa ani chvilu nebude nudit. Film ma svoje silne atributy /minimalisticka hudba, anonymne prostredie Velkomesta a scena vo vlaku/, pre ktore sa oplati snimok si zohnat a pozriet. 77 % ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Že prý drama a thriller? Spíš nuda... 1) Automobilové honičky mě nebaví a tak jsem byl vydán na pospas melodramatickým křečovitým dialogům s jakýmsi psychologizujícím nádechem. 2) Naštěstí 37letý Ryan O´Neal (řidič) byl pěkný chlap, 42letý Bruce Dern (šéf policistů, co šel po řidičovi) dobrý řízek a v rolích členů bandy se ve snímku pár dalších pěkných kluků alespoň mihlo. ()

Reklama

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film Edgara Wrighta, který se tady inspiroval při psaní BABY DRIVER. Stejně jako třeba Refnův DRIVE víceméně kopíruje celou úvodní sekvenci. THE DRIVER nepovažuju za matku driverských filmů, protože BULLITT tu byl už o 10 let dřív, ale nedá se tomu upřít osobitost, díky které utkví v paměti. Bezejmenné postavy a celý ty prostořeký dialogy a blocking scén připomene klasický westerny. Bruce Dern nebyl nikde jinde takhle výrazný a jeho monology stojí za to. Naturalistické honičky a atmosféra let 70. jsou kumšt, jenž dnešní filmy můžou těmhle jen tiše závidět. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Další chlapáckej Walter Hill s lehkým feelingem filmů Jean-Pierre Melvillea. Dobře zvládnuté honičky a fotogenická Isabelle Adjani jako plus. Snaha o málomluvnou drsnost je občas příli nucená ( Bronson je v téhle poloze uvěřitelnější ) a atmosféričnost taky úplně nevychází, místo toho mohl bý Řidič klidně ještě o 10 min. kratší. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek z konce 70. let. Nejvíc asi člověk zaujmou automobilové honičky, protože takové se v té době moc nevidí. Jinak je to celkem normální krimi film. Chlap řídí auta z loupeží a policie po něm jde. Do všeho se zaplete sympatická mladá dívka v podání Isabelle Adjan. Nakonec se vše zkomplikuje a nikdo nevyhraje. "To je vás kufr?" ()

Galerie (75)

Zajímavosti (7)

  • V závěrečné honičce řidič (Ryan O'Neal) kočíruje červený pick-up Chevrolet C10 ročník 1973. (tulakfelix)
  • Žiadna z postáv vo filme nemá meno, všetky sú pomenované iba podľa toho čo robia (ako napr. vodič, detektív, hráč a pod.) (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel herec Ryan O'Neal

Zemřel herec Ryan O'Neal

09.12.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřel americký tvůrce nominovaný na Oscara a dva Zlaté glóby, známý díky legendárním snímkům jako Barry Lyndon, Love Story a Papírový měsíc, herec Ryan O'Neal. Smutnou… (více)

Wheatley láká známá jména

Wheatley láká známá jména

26.10.2014

Několik let si svými malými britskými filmy hledal diváky ve festivalových kruzích a dělal jméno mezi kritiky, mimo tuto ale režiséra Bena Wheatleyho málokdo znal. Ovšen zdá se, že jeho vyhraněný… (více)

Reklama

Reklama