Reklama

Reklama

Tento film vám přináší příběh odvahy, lásky a touhy po nezávislosti a pomstě z doby dávno minulé. Z kmene žijících v lesích zůstane po barbarském nájezdu pouze krásná Hundra - žena, která žije životem válečnice. Jejím cílem je pomsta, ale proti ní nestojí pouze nepřátelé. Brzy zjistí, že přes všechno zůstala ženou se všemi přednostmi a slabostmi. (Flash Home Video)

(více)

Recenze (31)

helljahve 

všechny recenze uživatele

Kua,jak ja som sa na to tešil. Čakal som nejaké výpravné historické béčko, nakoniec to bola len nudná feministická somarina o amazonke ktorá hladá chlapa čo by ju oplodnil. Dakedy to bol asi fakt problém. Najlepšia bola hudba od majstra Morriconeho, inak nuda so strašnými dialógmi. Odporúčam pozerať s titulkami, dabing je strašný. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Cha, po machistickém Conanovi feministická Hundra! Vskutku, těch kopanců a úderů do mužského moudí (v doslovném i přeneseném slova smyslu) je tu nepočítaně. Trochu našinci působí potíže, uvěřit, že hrdinka, která jako by vypadla z nějakého pánského magazínu (i ta její zbroj je zatraceně sexy), zde pohazuje metrákovými ozbrojenci, ale vem to nešť, je to prostě taková valkýra à la Playboy. Estetizace násilí je tu snad ještě větší než u Conana - záběry závěrečného masakru jsou zpomalené a podmalované pseudowágnerovskou hudbou. V rámci žánru je to však hodně dobré dílko. Až se divím, že zapadlo. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ŽIADEN MUŽ MI NIKDY NEVSTÚPI DO TELA ANI MEČOM, ANI OSOBNE." __ Ženský Conan, uvádza popiska. Týmto označením by som viac počastoval mladšiu ,,Červenú Sonju" (Hundra je určite bola v mnohom vzorom), no vplyv slávneho Conana je samozrejme citeľný. Tým najlepším na celom filme je úvodná 20 minútovka a je dokonca taká dobrá, že má u mňa bez váhania 5*. Brutalita dohnaná do maxima, znásilnenie malého dievčaťa, takmer bez dialógov, len rôzne vrešťanie a iné pazvuky. Dívať sa ako banda hrdlorezov efektne masakruje ženské zase neponúka každý film. Takto sa nepopýšil ani Conan! Až som si začal vravieť, že ak taký dobrý bude aj ostatok filmu na pomerne vysokom hodnotení (71%) naozaj niečo bude. Ach. Keď však Hundra vhupne do ,,civilizácie" je to strašná bieda. Nie, že by sa nič nedialo, ale už to proste tak neberie. Síce behom nasledujúcej hodiny dostane zopár chlapov pekne do zubov ... vlastne tam nižšie, z čoraz väčšej nudy však ,,Conanku" nevyseká ani jej nablýskaný mečík. Záver je už len zábleskom skvelého začiatku, až sa zdá akoby bol počas nakrúcania zmenený režisér. Okrem toho žvásty otravnej starej rozprávačky, po vzore Maka v Conanovi, mi časom neskutočne liezli na nervy. K výraznej pozeratelnosti zvyšku najviac dopomáha Morriconeho hudba, na ktorej sa síce príliš nenadrel, no čo je u tohto skladateľa priemer, to je u jeho iných kolegov vrchol kariéry. Ústredný motív Morricone neskôr de facto prepracoval do ,,Kalidorovho motívu" v ,,Červenej Sonji", ktorá je celá značne ovplyvnená Hundrou. Spomeniem ešte famózny chorál sprevádzajúci (dve) bojové scény, pri ktorom sa mi neviem prečo zakaždým vynorí Prokofievov ,,Alexander Nevský" . (18. hodnotenie, 6. komentár k filmu) ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro feministické variace na hrdiny mužského pokolení mám docela slabost. Fantasy snímky ovšem trpí těžkou schizofrenií, jelikož se buďto berou tak vážně, až působí komicky (Barbar Conan, Excalibur), nebo jsou nedůstojně infantilní (Pán šelem, Ničitel Conan, Rudá Sonja). Hundra spadá ovšem do trochu jiné sorty, protože ač disponuje solidní akcí, velmi dobrou kamerou a hudbou, nikdy se nebere příliš vážně. Kupodivu ani nebudí dojem laciného béčka a obsahuje nádherné scenérie a povedené kostýmy (nejsou jenom podobné těm z Conana, jsou to ty SAMÉ). V titulní roli se objevuje blonďatá vychrtlina Laurene Landon a celé mužské pokolení (včetně Hundřina čokla) je prezentováno coby banda krkajících, vykořisťovatelských zbabělců, vyznávajících jakýsi zvrhlý kult Býka (nebo snad Vola?), jenž ženy degraduje na poddajné sexuální otroky svých pánů. Studem jsem v noci nezamhouřil oka. Škoda, že ke konci začne film trochu tlumit tempo, ale jinak je to prvotřídní ukázka toho, pro co se vžil termín "guilty pleasure". Bohužel jsem měl možnost vidět film pouze ve španělštině bez titulků, ale jestli je v něm víc takových hlášek jako "No man will ever penetrate my body, with sword or himself", pátá hvězdička Hundru nemine ;-) DOJMY Z 12.8.2011: Jelikož jsem při překládání titulků objevil řadu dalších vypečených hlášek, musím splnit slib a dát pětku. A to jsem při tom všem zapomněl prvně řádně vyzdvihnout Morriconeho výbornou hudbu a perfektní prolog filmu. Tenhle pseudofeministický úlet je skutečně skvostná Bejkárna. A je mnohem lepší a vtipnější než celá "Rudá Sonja", která ostatně vznikla o dva roky později. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dosť nevyrovnané "feministické" sword-and-sorcery, ktoré má na súdobé béčka skvelú akciu. Úvodný masaker Amazoniek a nasledujúca pomsta Hundry je bezpochyby najlepšou pasážou filmu. Dosť tomu pridáva aj soundtrack Ennia Morriconeho, ktorý je správne epický. Bohužiaľ, čo nasleduje potom, je skôr (úmyselná a nie veľmi vtipná) komédia o Amazonke, ktorá hľadá muža pre svoje dieťa, ktoré bude pokračovať líniu kmeňa. Veľa robí aj stopáž - videl som rozšírenú DVD verziu, ktorá ma o 20 minút viac ako pôvodný zostrih a asi tak o polhodinu viac, než by si to zaslúžilo. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama