Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Graeme Revell: 1. Tower That Ate People ,2. The Inferno ,3. A Thousand Years ,4. Mars Red Planet ,5. The Fifth Heaven ,6. Montok Point ,7. Canto XXX ,8. Alone ,9. Dante's Eternal Flame ,10. Crash Landing ,11. The Tower That Ate People [Remix] ,12. When the World Is Running Down (You Can't Go Wrong) [Different Gear Vs. , ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé odmlce ve scifi žánru se setkali v jednom roce dva velmi nadějné snímky Rudá planeta Antony Hoffmana a De Palmova Mise na Mars. Ani jeden snímek nedokázal naplnit očekávání a na plné scéně zklamal. Avšak jak moc jsem kritizoval De Palmův snímek, Hoffmanova břečka je opravdu hodně velká slátanina, kterou nezachraňuje nic (Mise na Mars měla aspoň působivý závěr...). Celý film je podtržen nulovými hereckými výkony, které jsou nudné a obyčejné. Nedokážu pochopit, proč takovýhle snímek za takové peníze (75 milionů dolarů) vůbec někdo povolil, protože herecké obsazení je nehvězdné a scénář je nudný. Příběh nezvládá ani 106 minutovou stopáž. Velmi smutné dílo, které podtrhuje neschopnost dnešních hollywoodských tvůrců vymyslet zajímavý a originální sci-fi film odehrávající se převážně ve vesmíru. Snad se jednou dočkáme opravdu kvalitní vesmírné sci-fi, na kterou já čekám opravdu dlouho. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně podobné téma jako Mise na Mars, jen úplně jiný pohled. Po povrchu Marsu se tentokráte naši hrdinové prohánějí bez pomoci dýchacích přístrojů. Na Marsu totiž je vzduch, jen ze začátku nikdo neví jak se zde objevil. Všechny otázky nám ale zůstanou bezpečně zodpovězeny. Rudá planeta je o dost akčnější než De Palmova "Odysea". Tentokráte se hlavním záporákem stává robot Amee, který byl zapůjčen od námořnictva a který bezpečně ovládá taktiku boje. Herecké obsazení se opět hemží mnoha známými tvářemi. Val Kilmera moc nemusím, ale tady se to dalo vydržet. Celkové zhodnocení obou snímků je takové že jsou průměrné. 50%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"SERU NA TUHLE PLANETU!" Miluju tahle vesmírná dobrodružství pohybující se od jednoho klasického průseru (poškozená kosmická loď) k dalšímu (docházející kyslík), dalšímu (vzbouřený robot) a dalšímu (agresívní mimozemská forma života). Škoda jen, že nic než ty střídající se průsery v RUDÉ PLANETĚ není. Nic jako příběh. Protože po technické stránce je to řemeslně dobře odvedená práce (snad až na příliš počítačového robota a brouky), Kilmer, Stamp a Sizemore sympaťáci a Carrie Ann Moss se mi tu vůbec poprvé líbila jako ženská. Nejlepší z marsovských filmů z let 2000-2001 (MISE NA MARS, DUCHOVÉ MARSU). ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie! Takhle jsem se už dlouho nezasmál. Původní záměr byl asi natočit film o cestě na Mars, během který se posere všechno, co se posrat může. No vlastně úplně všechno né. Velitelka lodi a jeden kosmonaut si nakonec padnou do oka, takže to zase tak úplně zbytečná mise nebyla. Další důkaz toho, že filmy z vesmíru stojej obvykle za hovno. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na jednom z ručních přístojů je možné vidět nápis "HAB GPS GROK", což je narážka na knihu Roberta Heinleina "Stranger in a Strange Land". (Mr.Hudson)
  • Keď sa Gallagher (Val Kilmer) vráti na loď, dá Bowmanovej (Carrie-Anne Moss) kameň a ona sa ho spýta, či je to "memento". To je narážka na film Memento (2000), kde herečka hrala v tom istom roku. (Game90)
  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno