Reklama

Reklama

Existuje dôvod, prečo sme už nikdy viac nešli na Mesiac...

Film o reálnej misii do vesmíru, ktorú NASA v roku 1970 zrušila. (JohnRambo)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (383)

mcb 

všechny recenze uživatele

Technicky kvalitní přírůstek do "found-footage" subžánru, který však naprosto popírá svou podstatu. Jak může být film fiktivním nalezeným záznamem, když využívá naprosto nesmyslné záběry, které nepatří ani jednomu z astronautů, ani jedné z kamer, popřípadě technických kamer? Svou iritující nelogičností dokáže tak Apollo 18 zabít i vcelku slušný námět, u něhož pravděpodobně nejvíc zamrzí změna stylu v druhé půli. Zatímco v té první dokáže ještě zdatně balancovat na hranici autenticity, ke konci se už zvrhává v regulérní béčko se špatnými speciálními efekty a tragickými hereckými výkony a všechny ambice snímku můžou jít do kopru. Navíc je opravdu úsměvné pozorovat, jak jsou protagonisté snímku zabíráni roztřepanou "zrnitou" kamerou, která kolem nich zběsile stříhá různé velikosti záběrů a přitom nevychází z žádného přítomného zdroje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

That´s one small stone for a man, one giant pseudoauthenticity for mankind… Zvuk zní, neexistující kamery snímají a gravitace nebývale přitahuje až se i Těreškovová diví a Armstrong žasne. Nedostatkem peněz a odvahy pro klasické natáčení vzniká živná půda pro found footage, nedostatkem atmosféry, napětí a invence zase vzniká živná půda pro zívání a já ten žánr začínám po jistém období tolerance znova nesnášet.. Pro ty, co ještě nepropadly skepticismu - v ruských archívech údajně existuje 5 hodin záběrů z 8mm kamery, co byla umístěná na hřbetu Lajky. Kdyby je prý viděl Fox Mulder, tak roztrhá legitimaci FBI, posere se a zjistí, že pravda je tam venku a ještě se z ní kouří.. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Trailer bol lákavý, začiatok filmu hneď sklamal, keď ponúkol celý film v štýle "found footage", ale nakoniec to nebol najväčší problém (nie som zásadne proti tomuto štýlu, ale moje oči proste nemajú v láske roztrasené kamery, zbesilý strih a p.). Nápad s... ohrozením, ktoré nechcem spoilerovať, bol dobrý... ale záver to celé spláchol, lebo fakt netuším, ako sa tie nahrávky mohli dostať na Zem. Celý čas som čakala práve na toto, ale rozumného vysvetlenia som sa nedočkala (dá sa použiť bláznivá teória, ktorú nemôžem opísať bez spoilerovania, ale je to iba bohapusté domýšľanie - v prípade tohto filmu to považujem za najväčšiu dieru v scenári). Keby sa vykašľali na celé mockumentary, výsledný dojem mohol byť lepší a bez dier, i keď ďalšiu hviezdičku by som asi nepridala - tri sú viac než dosť. Celkový dojem trochu rozpačitý, má to svoje plusy, ale aj dosť mínusov. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Apollo 18 od začiatku naberá na temnej a tajomnej atmosfére čomu dopomáha aj nie často videný štyl found footage, ktorý mne osobne spríjemňoval pozeranie. Ťažko toto nazvať hororom skôr obyčajným sci-fi thrillerom, ktorý drží diváka stále v napätí čo stane. Akurát ma mrzí málo mimozemských a srdcedransajúcich scén, inak nemám čo vytknúť. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Páćilo : Konečne sa H-námet vystrelil na inú planétu , ako je tá naša, preťažená Matka Zem. Malo to skôr audio , ako vizuálne volume, ale interiér FX - OK.Presvedčivý cast ( postačilo duo ). Gonzalo potvrdil , že nie je bezradným režisérom. Strach z neznáma. Nepáčilo : Apollo téma Ma zaujíma asi ako denný režim súčastného guvernéra v Barbadose. Scifi háky nepotrebujem , mimo tých naj ! Tie F. footage mám už rozsypané úplne všade a teplo uberá na energii , celé to vypratať. V podstate zbytočná vykrádačka starej témy , nasekať už dávno použitý finiš, upravený pre dnešného konzumenta. Svoju klaustrovoltáž si ale drží nad vodou.Je však ďaleko viac lepších SF frightov , ktoré je zbytočne recyklovať , len preto, že...you know. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Sovětský lunární modul, který se objevil ve filmu, je skutečně existující jednomístný lunární modul LK (Lunnyj Korabl – měsíční plavidlo).  Byl součásti sovětského lunárního programu, ve kterém měl přistát jeden kosmonaut a zvítězit v závodu o Měsíc. Nakonec k Měsíci nikdy neodstartoval, protože vývoj nosné rakety N-1 pro tento projekt s lidskou posádkou byl neúspěšný. V lednu 1970 ze sovětského lunárního programu odešli poslední kosmonauti. (lukano)
  • Úvodná scéna filmu bola v skutočnosti natočená až v úplnom závere. (MikaelSVK)
  • Na začátku je zmíněno, že Apollo 17 přistálo na Měsíci 7.12.1972. Ve skutečnosti jde o datum začátku mise. Apollo 17 na Měsíci přistálo 11.12.1972. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama