Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné obyčejné sci-fi, ze kterého se rozhodně dalo vytřískat mnohem víc, než se nakonec stalo. Hodně slabý scénář i místy opravdu směšné scény (viz oheń v....) snížili jeho kvalitu na minimum. No a ani herecké výkony žádná sláva. Chyběla mi zde nějaká pořádná jiskra, která by nastartovala atmosféru do pořádných otáček, protože film opravdu dost nudí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Val Kilmer pokračuje ve svých pohříchu celkem obvyklých "špičkových" výkonech, ale zatratit tento film jen kvůli jednomu herci by nebylo fér. Ještě tu totiž máme pofidérní scénář, "zajímavý" vývoj postav a "překvapivý" závěr. Ani Carrie-Anne Mossová úroveň tohoto snímku nepozvedá (ale ani ji nesnižuje;)). Prostě a jednoduše jediným skutečným kladem Rudé Planety je AIMEE - mariňácký akrobatický čtyřnohý robot. Jen kvůli ní bych se na to podíval znovu, ale jenom kvůli ní, protože ani starý mazák Graeme Revell se při skládání hudby nijak zvlášť nevycajchnoval. Přinejlepším 60%, ale to by muselo být hodně velké scifárenské sucho - proto dávám 50%. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Výborný casting je to jediné, co nejvíce film drží nad vodou. Další výlet na Mars se potkal s velmi špatným scénářem, kdy se prakticky nic moc neděje. Boj o přežití není nijak propracovaný, logikou drhne a prvních sedmdesát minut je jedinou hrozbou robotická šelma, která ohrožuje posádku. Prostor pro samotnou pointu je napěchován do deseti minut, tristní !!! Také jsem celou dobu přemýšlel, kde se promrhalo osmdesát míčů, neboť film vypadá trikově docela hnusně. Díky hercům to uteklo, ale vše ostatní se nepovedlo......4/10 ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Neviem, či by v dnešnej dobe tento film niekoho tak zaujal ako mňa, keď som ho videl prvý krát niekedy v roku 2001, ale mám tento film veľmi rád. Úplne najviac ma pohltila atmosféra na červenej planéte, skvelí herci a perfektný scenár. Najradšej som mal postavu, ktorú hral Simon Baker. Počas celého filmu som sa nenudil, vždy niečo dokázalo prekvapiť, niečo až šokovať. Vcítil som sa do postáv, neviem čo je horšie ako byť na planéte s dochádzajúcim kyslíkom. ...ale...:) 95% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Už během komentáře zaznívajícího pod úvodními titulky mi došlo, že tenhle film mě ničím nepřekvapí. Je důsledně sestavený z osvědčených žánrových klišé a bez jediné špetky originality. Vše korunuje diletantská režie, díky níž dramatické scény vyznívají buď nudně nebo směšně. Ani výprava připomínající televizní produkce nic nezachrání. Herce kritizovat nehodlám, stejně v podstatě nebylo co hrát. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na jednom z ručních přístojů je možné vidět nápis "HAB GPS GROK", což je narážka na knihu Roberta Heinleina "Stranger in a Strange Land". (Mr.Hudson)
  • Antony Hoffman tímto filmem režisérsky debutoval. (Pumiiix)
  • Na rozdíl od jiných sci-fi filmů si zde můžeme všimnout velmi realistického ztvárnění chování ohně ve stavu beztíže. (Mr.Hudson)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno