Reklama

Reklama

Rudá planeta

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízké budoucnosti Země umírá. Jedinou nedělí lidstva by mohlo být osídlení Marsu. Na rudou planetu se tedy vydává expedice amerických astronautů. V okamžiku, kdy dojde k vážnému poškození techniky, závisí přežití posádky na povrchu nehostinné planety na vzájemné pomoci a důvěře. V cizím a nepřátelském prostředí, kdy se hroutí původní předpoklady mise a kdy začíná působit děsivé tajemství planety... (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (297)

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie! Takhle jsem se už dlouho nezasmál. Původní záměr byl asi natočit film o cestě na Mars, během který se posere všechno, co se posrat může. No vlastně úplně všechno né. Velitelka lodi a jeden kosmonaut si nakonec padnou do oka, takže to zase tak úplně zbytečná mise nebyla. Další důkaz toho, že filmy z vesmíru stojej obvykle za hovno. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Podle mého docela podceňovaná sci-fi, která sice nepřináší nic světoborného, ale přichází s přímočarým schématem - po velmi krátkém úvodu je jasné, že poslání mise jde rychle stranou, a že se tady bude bojovat o holé přežití a mnohdy nevyhnutelně umírat. V "Rudé planetě" se navíc sešla sympatická sestava herců, kteří každý předvedli to svoje a někteří z nich dokonce něco navíc - nejen Val Kilmer, ale i Carrie-Anne Moss..."Rudou planetu" slupnete jako malinu a ani vás nebude tlačit v žaludku. Příjemný, oddychový film bez přehnaných očekávání, která nechce a ani nemůže naplnit. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vždy když vidím, že je natočen nový sci-fi film, tak moje srdce zaplesá, po jejich zhlédnutí však obvykle nadšení rychle opadne. A tenhle film je důkazem, ža kvalitních sci-fíků se točí opravdu žalostně málo. Triky sice vypadají alespoň trochu k světu (což by už dnes měl být standart), herci se také docela snaží, ale se scénářem a režisérem tyto dvě věci nic udělat nemohou. Musím ale vyzdvyhnout výbornou hudbu, které je až škoda pro takovýto film. Jinak ale slovy Vala Kilmera: "Fuck this movie". ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

První polovina byla dost nudná a bůhvíjak mě nezaujala, ale naštěstí se to v té druhé vytáhlo a posledních tak 30 minut bylo dost napínavých (a čím blíže konci, tím víc). Děj na mě působil tak, jako by tvůrci nevěděli, co s Marsem dělat, tak tam nahodile naházely víc hrozeb, víc toho, co by postavy mohlo ohrozit, přičemž by bohatě stačil nedostatek kyslíku a později objev - víte čeho. Zručný filmař by z toho udělal dechberoucí a napínavou podívanou už od samého začátku. Takhle to je průměrná scifárna, možná fakt jenom lehoulince nadprůměrná, která kdyby v první polovině nebyla tak nudná, možná by na mě i zapůsobila víc. Takhle jenom 3* A ten, komu jsem tady fandil, zase umřel. A zase jako jeden z prvních. Jako vždycky. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak jasně. V Rudé planetě střídá jeden nesmysl druhý a celý ten film je k smíchu, ale u podobných sci-fi béček jsem schopen na dočasně zapomenout na základní fyzikální poznatky za předpokladu, že je snímek alespoň trochu zábavný. Rudá planeta není. Je to táhlá a ukecaná cesta několika oskafandrovaných lidí po prázdné marsovké krajině, okořeněná prázdnými a stupidními dialogy. Ještě že tam mají toho robotického psa, nedopatřením přepnutého do kung-fu bojového módu :-) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Na jednom z ručních přístojů je možné vidět nápis "HAB GPS GROK", což je narážka na knihu Roberta Heinleina "Stranger in a Strange Land". (Mr.Hudson)
  • "Devatenácté nervové zhroucení" je skladba od Rolling Stones z roku 1966. (Beer Ceps)
  • Film se měl původně jmenovat Alone. Pak došlo k přejmenování na Mars, ale později došlo k dalšímu přejmenování, aby se nepletl s filmem Mise na Mars (2000). (Beer Ceps)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama