Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (1 275)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Špinavá Amerika, Amerika chudinských čtvrtí, ghetta, Amerika odvrácené strany, to je svět, který nám v adaptaci románu Sbohem, baby Dennise Lehana předkládá Ben Affleck, tentokráte ne z pozice herce, ale ze stoličky režiséra. A Affleckova exkurze je skutečně sugestivní a podařená. Thriller opisující svou náladou atmosféru ulice vykřičené čtvrti amerického velkoměsta, kterou Affleck velmi důvěrně zná (obdobná nálada prostupuje i snímkem podle jeho a Damonova scénáře Dobrý Will Hunting) a je adekvátní tematice a dějové linii filmu - ta je plná zločinu, perverze, prostě prochází místy, kam zákony nemají přístup. Ben obsadil do hlavní role svého bratra Caseyho a to byla skutečně šťastné rozhodnutí, jednoznačně herecky zastiňuje všechny zúčastněné herecké hvězdy. Zvláště úplné finále a závěrečná jízda kamery přes pokoj staticky umrtvený v relativizující významové kompozici tvořené pouze nehybně sedícími dvěma herci dala vyznění filmu hluboký náboj. Ač jsem neměl Bena Afflecka jakožto herce nikdy příliš v oblibě, musím chtě nechtě přiznat, že coby režisér mne skutečně uzemnil a přesvědčil o svých tvůrčích, tedy režisérských, kvalitách... Podobné filmy: Tajemná řeka ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ben Affleck, Aaron Stockard .. Na prvotinu každopádně dobré, přesto nejsem bez výhrad. Pocta městu, prostředí, jeho komunitě - nikoliv však ze světlé, oslavné stránky, ale z její odvrácené - nezodpovědnost, drogy, zmizelé děti. Scénář Ben Affleck napsal opět více než solidní, plný povedených dialogů, přesahů a tak podobně. Vyšetřování je ve filmu vykresleno ve dvou rovinách - polovina „zmaru“ a polovina „úspěchu.“ Polovina zmaru je rozhodně zajímavější, protože ta druhá část brzy vyloží karty na stůl a docela zdlouhavě se dopracovává k vykreslení následků jistých, v tu chvíli nejspíš lidsky správných, rozhodnutí. Nemálo potěší, jak je režie svěží, ale také rozladí některé momenty, kdy jsem ztrácel nit, souvislosti mnoha postav v ději a nehledě na události a jejich chod nedrželo vše tak hladce pohromadě, jak by mohlo. Při závěrečné scéně je veškerý dilemat a dopady rozhodnutí bezeslovně působivý, klikatá cesta k němu nikoliv. Ben Affleck režisér má ještě velký prostor, kam dopilovat svůj nepopiratelný um. 70%. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlas s canakjou, aneb jak ze začátku slibně vyhlížející film zabíjí nesmyslné až dementní jednání a překombinovaná zápletka. Vážně by "pachatelé" vymýšleli takhle komplikované matení stop, které v důsledku samozřejmě spíš vede k nim? Kromě toho mi vyznění filmu připadá úplně padlé na hlavu. To není vznášení otázek, ale nucení odpovědí. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Výborné Krimi/Drama, vypilovaný scénář do posledních detailů, skvělé herecké výkony Casey Affleck, Ed Harris a klasicky Morgan Freeman. Dobře zvolený je i soundtrack, filmu přidává na prožitku, celkově je snímek napráskaný emocemi a taky slovíčko ,,fu*k,, často uletí (nevadí). Gratuluji Benovi Affleckovi, v životě bych to do něj neřekl a myslím že by měl radši zůstat za kamerou, než si hrát na herce. 9/10* ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

depresivní film, od začátku až úplného konce. Možná trochu pomalý, a podivně rozdělený jednou odbočkou od hlavního příběhu (opravdu mně ten zvrat už po hodině filmu překvapil, ale musí se uznat, že ta odbočka byla výborná a taky nejméně korektní - a hlavně, i když se zdála mimo k filmovému příběhu, do jeho tématu zapadla velmi dobře a jen ukázala další smutný dílek ponuré současnosti), ale skvěle zahraný, hlavně Morgan a Ed Harris zase excelují na plné čáře, Casey je pak fajn divný, a možná trochu naivní, no striktně se snažící prosazovat spravedlnost. Což se pak naplno ukáže v excelentně vypointovaném závěru, kde je před něho předložena dilema, kterou bych nikdy nechtěl zažít. B. Affleck natočil perfektní, mrazivý snímek, a ukazál všem svým odpůrcům prostředníček. Po technické stránce je to také klenot. PS: Town potvrdil jeho talent. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Film sa mal začať premietať vo Veľkej Británii 28.12.2007, ale premietanie bolo odložené na neurčito kvôli podobnosti filmu a zmiznutia 4-ročnej Madeleine McCann, ktorá zmizla z prázdninového apartmánu počas dovolenky v Portugalsku 3.5.2007 zo skutočného života. (ladko)
  • V románe je postava Cheesea (Edi Gathegi) Sven "Cheese" Olamon, uväznený vodca gangu škandinávskeho pôvodu, ktorý chodil na strednú školu s Patrickom (Casey Affleck) a Angie (Michelle Monaghan). Vo filme je Cheese Jean-Baptiste, haitský zločinec. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama