Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 275)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Kvalitní film na jeden večer. Není to oscarový velehit, ani film, který by se dal vidět dvacetkrát a pořád by člověk přicházel na něco nové. Je obyčejný, strohý, technicky jednoduchý a scénáristicky poměrně úderný, především pak v konkrétních momentkách. Zápletka však zase tak propracovaná není a lecos se dá z průběhu snímku odhadnout. Především pak Ed Harris přímo bije do ksichtu. Závěr nekatarzoval tak jak jsem čekal avšak logické vyústění má. Affleck je rozhodně lepší za kamerou, nežli před ní. A to myslím překvapilo nejednoho filmového fanouška. Už třeba proto, že se jedná o jeho režisérskou prvotinu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Hajpom" nepodlieham, takže tie 5-hviezdičkové hodnotenia, nasekané v stĺpci vpravo, ma pred zhliadnutím filmu nevzrušovali. Ale teraz sa k nim nadšene pridávam. Lepšie ako Tajomná rieka a keby to režíroval Clint Eastwood, minimálne nominácie na najlepší film a najlepšiu réžiu by film určite neobišli. Klobúk dolu, Ben (minimálne za scénu prepadnutia domu s úchylákmi a za to, že si Ameriku ukázal v celej jej špinavosti, sfetovanosti, tuposti a prežranosti, pritom si však dokázal netlačil na pílu). Najviac ma potešilo, že to, čo som asi po tretine filmu hádal ako záverečný twist, bola v skutočnosti len predohra k skutočnému rozuzleniu a nastoleniu silnej dilemy, ktorá vo mne dlho doznievala. Výhradou môže byť, že na to, o čom ten film naozaj je, má možno príliš prekombinovanú kriminálnu zápletku, ale to nám pôžitok zo skvelo vyrozprávaného príbehu predsa nemôže pokaziť, nie? ----- 9/10 ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Fakt perfektni drama, tohle zvlad Affleck naprosto dokonale. Prvni hodinka filmu je v podstate cely patrani, takze se seznamime s postavama, zacnou vysetrovat a uzavrou pripad. No a behem druhy hodinky se postupne odhaluje par detailu, ktery vnasi vic svetla do pripadu a postupne vyplouvaj na povrch. A obcas to jsou fakt hodne necekany zvraty. K tomu si prictete naprosto paradni a sviznou rezii, perfektni herce v cele s Casey Affleckem a Edem Harrisem a vyjde vam naprosto dokonalej thriller, kterymu nedam tu patou hvezdicku jen o fous a to z toho duvodu, ze v druhy hodince precejen dej misty drhne. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

V podstatě souhlas s canakjou, aneb jak ze začátku slibně vyhlížející film zabíjí nesmyslné až dementní jednání a překombinovaná zápletka. Vážně by "pachatelé" vymýšleli takhle komplikované matení stop, které v důsledku samozřejmě spíš vede k nim? Kromě toho mi vyznění filmu připadá úplně padlé na hlavu. To není vznášení otázek, ale nucení odpovědí. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Originální scénáře stále žijí, aneb Affleci se do toho pustili s vervou. Na tomhle filmu podle mě tvůrcům záleželo, protože dopad jednotlivých scén na diváka (mě) je přesně takový jak by si to podle mě přáli. Ben Affleck si ošéfoval fakt všechno od nenuceně podané ghetto atmosféry, až po casting (ta pedofilní držka byla fakt odpuzující). V čele dvě vycházející hvězdy s ochotnickou první ligou v zádech a opravdu inteligentní morální dilema nakonec. Nikdo asi neví jestli se hlavní hrdina rozhodl správně, ale finální minidialog o jméně panenky napoví hodně. O tomhle filmu si chci pokecat s kámošema. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Dá se říct, že druhou hlavní roli ve filmu má bostonské předměstí Dorchester, kde bratři Affleckovi vyrůstali. Znají ho tím pádem velmi dobře. (Pumiiix)
  • Ben Affleck si měl původně střihnout hlavní roli Patricka Kenzieho sám, ale měl pocit, že už toho i s režií má moc, a tak oslovil svého bratra. Casey Affleck s radostí roli přijal. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno