Reklama

Reklama

Když čtyřletá Amanda McCreadyová zmizí ze svého domova a policie není schopná nalézt žádné stopy, dívčina teta Beatrice najme dva soukromé detektivy Patricka Kenzieho a Angie Gennarovou (Casey Affleck a Michelle Monaghanová). Detektivové otevřeně přiznávají, že s tímto typem případu nemají téměř žádné zkušenosti, ale rodina o ně stojí ze dvou důvodů – nejsou to policisti a znají poměry drsné bostonské čtvrti, kde všichni žijí. Jakmile se Kenzie a Gennarová začnou o případ zmizelé dívky víc zajímat, odhalují temné dorchesterské podsvětí plné drogových dealerů, podvodníků a pedofilů. A když už se zdá, že se případ chýlí k vyřešení, jsou postaveni před morální dilema, které je rozdělí. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 275)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ben Affleck, Aaron Stockard .. Na prvotinu každopádně dobré, přesto nejsem bez výhrad. Pocta městu, prostředí, jeho komunitě - nikoliv však ze světlé, oslavné stránky, ale z její odvrácené - nezodpovědnost, drogy, zmizelé děti. Scénář Ben Affleck napsal opět více než solidní, plný povedených dialogů, přesahů a tak podobně. Vyšetřování je ve filmu vykresleno ve dvou rovinách - polovina „zmaru“ a polovina „úspěchu.“ Polovina zmaru je rozhodně zajímavější, protože ta druhá část brzy vyloží karty na stůl a docela zdlouhavě se dopracovává k vykreslení následků jistých, v tu chvíli nejspíš lidsky správných, rozhodnutí. Nemálo potěší, jak je režie svěží, ale také rozladí některé momenty, kdy jsem ztrácel nit, souvislosti mnoha postav v ději a nehledě na události a jejich chod nedrželo vše tak hladce pohromadě, jak by mohlo. Při závěrečné scéně je veškerý dilemat a dopady rozhodnutí bezeslovně působivý, klikatá cesta k němu nikoliv. Ben Affleck režisér má ještě velký prostor, kam dopilovat svůj nepopiratelný um. 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Film, ktory mi utkvel najviac v pamäti vdaka zaveru, pri ktorom sa kazdy z nas zamysli, co je spravne a aj tak mozeme mat rozdielne nazory, ale nechcem nic spoilerovat. Ben Affleck ma ako reziser prekvapil, ale mozno mal stastie i vdaka kvalitnemu scenaru ako aj kvalitnym hercom, akymi su nepochybne Morgan Freeman alebo Ed Harris, preto som zvedavy na jeho novy film THE TOWN, ktory by mal mat premieru niekedy v roku 2010 a pritom si tam sam zahra hlavnu ulohu s Chrisom Cooperom. Amy Ryan, ktora si v Gone, Baby, Gone zahrala Helene McCready bola nominovana na Oscara za najlepsiu vedlajsiu ulohu, avsak Oscara jej vyfukla Tilda Swinton za dramu MICHAEL CLAYTON (2007)... 27.12.2009 ______ Casey Affleck - (Patrick Kenzie) +++ Michelle Monaghan - (Angie Gennaro) +++ Morgan Freeman - (Jack Doyle) +++ Ed Harris - (Remy Bressant) +++ John Ashton - (Nick Poole) +++ Amy Ryan - (Helene McCready) +++ Amy Madigan - (Bea McCready) +++ Titus Welliver - (Lionel McCready) +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Silné drama, velmi dobře napsané, ale především brilantně zrežírované. Pod zde několikrát zmíněný myšlenkový přesah bych se podepsal, to dilema, které se v závěru od hlavní postavy přenese i na diváka, je působivé a ten poslední záběr, bože, to je dokonalost sama. A hlavně - celé to vyprávění má prostě ŠMRNC a je jedno, jestli jde o mrazivě drsnou scénu s pedofilem v 2.půlce filmu, nebo o pouhý dialog mezi dvěma protagonisty. Opravdu radost pohledět. A Casey Affleck? Artikuluje divně, působí divně, vypadá divně :o), ale všechno dohromady z něj dělá tuze zajímavou personu, ze které jsem nemohl odlepit zrak. Bene, do budoucna hraj tak jako v ´Hollywoodlandu´, přitom nadále rozvíjej svůj nepochybný režijní talent a mě nezbyde, než opakovat: "Těšilo mě. Velmi." ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Affleckova adaptace románu Dennise Lehanea je nesporně zdařilá, perfektně zahraná, atmosférou irského předměstí Bostonu pohlcující a především v nočních scénách zcela strhující. Casey Affleck v roli "sousedského" soukromého detektiva pozásluze útočí na nejvyšší herecká ocenění, stejně jako mnozí herci v rolích vedlejších. Zdánlivě perfektní kriminálka. Je tu ovšem jedno nemalé ale. Po scéně se ztečí baráku a jedné následné konverzaci je naprosto jasné "kdo, jak a proč". Ovšem následuje zdlouhavá půlhodina rádoby překvapivého odhalování. Ne, že by to nějak moc vadilo, herecky snímek právě v těchto scénách kulminuje, ale jako celek to zbytečně ztrácí šťávu. Alespoň, že úplný závěr s dozvuky jistého rozhodnotí je opět tam kde většina filmu. Tedy na kvalitativním vrcholu žánru. Přesto je třeba po celovečerním režijním debutu Bena Afflecka zpozornět. Svou střídmou a jistou režií, která na sebe nestrhává pozornost, se velmi podobá Clintu Eastwoodovi. Doufejme, že mu to vydrží a že se již nebude promenádovat před kamerou. Jak pro své, tak hlavně pro naše dobro. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Zdejší vysoké hodnocení celkem chápu, nicméně co už příliš nedokážu pochopit, je, jakým způsobem se Affleck coby režisér prezentuje jako znalec (nejen bostonských) poměrů dělnické třídy - několika pseudodokumentárními záběry a pár čísly toho určitě nedocílí. Když už má potřebu točit o takto závažných tématech, kterým zločiny na dětech bezesporu jsou, tak by měl film jako celek pojmout úplně jiným způsobem a nejen nám na konci cpát (svůj) morální postoj skrze hlavní postavu. Na zadek mě dokáže posadit spousta věcí, ale rozhodně mezi ně nebude patřit to, čeho je divák svědkem v závěru (dětí se zpackaným životem jsou miliony). Naštěstí je tu vynikající herecké obsazení, jež mnohé zachraňuje. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (27)

  • Dá se říct, že druhou hlavní roli ve filmu má bostonské předměstí Dorchester, kde bratři Affleckovi vyrůstali. Znají ho tím pádem velmi dobře. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřel herec Michael K. Williams

Zemřel herec Michael K. Williams

07.09.2021

Ve věku 54 let tragicky zemřel známý charakterový herec Michael Kenneth Williams. Jeho nejslavnější rolí se jednoznačně stala postava Omara z chváleného seriálu The Wire – Špína Baltimoru. Objevil se… (více)

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama