Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 2

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (475)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ta scénáristická klišovitost a hromada přehnaných scén zbytečně sráží jinak vcelku kvalitně odehraný i odrežírovaný film do prachobyčejnýho průměru. Z kladů bych asi vypíchl především Natashu Calis. Ta holka má herectví v sobě. Její výkon byl skoro na úrovni geniálního přednesu Isabelle Fuhrman v Orphan, takže typuju, že o ní ještě hodně uslyšíme. Ze záporů mi asi nejvíc vadí ta do očí bijící neoriginalita. Pořád mi uniká, proč musí tvůrci do podobných hororů vždycky cpát nějaké létající brouky, které lezou z pusy nebo jich je najednou milion všude, dále typickou scénu s vlasy či vznášejícími se těly ve vzduchu a další krávoviny, které jsou fyzicky nemožné a ani pořádně se samotným dějem nesouvisí. To jsou jen zažité filmové scény, které prý mají asi u někoho vyvolat větší strach. Já si ale nemyslím, že to je děsivý, spíš ohraný a hloupý. 55% ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Není pravda, že exorcismus je čisticí prostředek, který vyrábí Henkel. Je to prostředek vymítací, prostě když potřebujete něco vymést. Tydy vymetali ošklivého bubáka, kterého i s truhlou koupili za 55 dolarů. Je sice krize, ale i tak si uvědomte, že nejste tak bohatí byste si kupovali levné bubáky. Každopádně radím nekupovat žádného bubáka pod sto dolarů. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že mít v dutině hrudní zlého, zakrslého, polského žida, který vám strká zevnitř prsty do hrtanu a nutí vás k dávení, může být docela kulantním hororem a ne dalším pokračováním Scary movie či nějakým Hitlerovým píár blockbusterem. Ať si místní samozvaní hororoví neheterosexuálové tvrdí, co chtějí, tohle patří k tomu nejlepšímu, co za posledních pár let z posedávacího žánru vylezlo. Co jste zase jako čekali? Že když si někoho oblíbí zlý duch, bude se ho snažit vytancovat v baletu, zbavit se ho čtyřhodinovým okopáváním brambor nebo si v plesnivém mechu, uprostřed stokorcového lesa, po nekonečné polemice s liškou šmikne klitoris? Řekl bych teď nějakou oplzlou zrůdnost, ale jsem plachý hoch z katolické rodiny! ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jak už je o mě známé, mám slabost na horory o vymítání. Possession nemohl zklamat a také nezklamal. Herecké obsazení skvělé, protože J.D.Morgan je můj celkem oblíbený herec. Tempo od začátku slušné, atmosféra nejdříve nic moc, ale postupně se zlepší. Vymítání v trošku jiném podání, ale stále neokoukané. Pokud divák vydrží do konce, tak ho čeká perfektní závěr, i když trošku klišé.. 8/10 = 86% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby USA $49,130,154Tržby Celosvetovo $85,446,075Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,317,614 //počet predaných kusov 57,312Tržby za predaj DVD v USA $7,571,595 //počet predaných kusov 495,630║ veru veľa je podobných tématických horrorov ale tu asi aspoň moc netlačí na pílu a príbeh dostáva priestor tým že sa najprv vystavá na rodinných hodnotách a potom sa začne postupne strašiť, herci v norme nie sú otravní, digitálne obludy len v minimálnom množstve, dávka dobrého napätia, citeľná ruka šikovného Európskeho režiséra, ušlo to /60%/ ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Filmaři při natáčení použili živé můry. Velká scéna vyžadovala 2000 kusů tohoto hmyzu, který měl zaplnit dětský pokoj. Motýly museli přinést ve stádiu larev, aby se vylíhli na místě. (rafix)
  • Závěrečná exorcistická scéna se natáčela v opuštěné psychiatrické léčebně Riverview, jejíž polorozpadlé budovy - kdysi místa strachu a paranoie - dodnes stojí v městě Coquitiam v Britské Kolumbii. Léčebna byla postavená roku 1913 a zavřena o 70 let později. (MikeCool)
  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)

Reklama

Reklama