Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Hoover je šéfem losangeleského speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty očisťuje město od organizovaného zločinu, přičemž používá tvrdé, obyčejně nezákonné, ale nadřízenými tolerované metody. V době vyšetřování vraždy mladé ženy se objeví film natočený zavražděnou Allison Pondovou. Jsou na něm záběry z tajného vojenského prostoru na zkoušky atomových zbraní, kterému vládne generál Timms. Ten se stane hlavním podezřelým, když vyjde najevo, že byl milencem Allison. Když se náhle objeví agent FBI, který velmi důrazně přikáže Maxovi, aby se případem dále nezabýval, Max samozřejmě odmítne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

5150 

všechny recenze uživatele

Dobrá gangsterka. Vlastně Nick Nolte a jeho parta jsou detektivové, ale s jednáním gangsterů si vůbec nezadají, ba naopak. Nádherné je například už intro, ve kterém jdou přivítat nového gangstera v L.A. (toho hraje William L. Petersen známý zejména z ŽÍT A ZEMŘÍT V L.A.. jak trefné..)). Poté co Petersen leží již polomrtvý pod srázem Nolte suše prohodí "Dobře si to tady prohlídni. Tohle je Mulholland Falls, naše letiště. Tudy tě budeme vždycky vracet z L.A. do Chicaga." Prostě příjemně drsný film s dobrou zápletkou a skvělým hereckým obsazením. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky hodně slušná kriminálka s buldočím Noltem v hlavní roli. V lepších chvílích film mírně připomene vynikající L.A. - přísně tajné, ale ve výsledku se jedná o nevýraznou detektivku, která nemá divákovi moc co nabídnout a ani závěrečné rozuzlení, nepatří k těm povedeným. Na jedno podívání slušné, ale ničím výrazné. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To kvarteto v lakýrkách a padnoucích oblecích, co se drží násilných metod a přesně daného zasedacího pořádku v 1949 Buick Roadmaster, v sobě skrývalo jistý potenciál, ale ten zřejmě zůstal schován v tašce, která v pouštních scénách visela přes chladič jejich bouráku. Vinen je Tamahori, jehož pojetí neo-noiru celou dobu vlaje za velmi solidním žánrovým skóre Davea Grusina. Lehký spoiler: Obušek Nolte sice pálil jednu za druhou, ale v rámci vyšetřování mu to evidentně nepálilo. Z dostupných indícií si musel mnohem dříve uvědomit, že Jennifer Connelly naložili na vojenské základně do letadla, protože to její poprsí je bomba.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke celkom solídna oldschoolová kriminálka v štýle Čínskej štvrte či L. A. - Prísne tajné, zľahka šmrncutá Neúplatnými. Problém je v tom, že to režíroval tvorca ultrasračky XXX 2 a hoci tu bol ešte krotký a zaobišiel sa bez digitálnych efektov, zároveň ukázal, že bez nich už je celkom nezaujímavý. Navyše namiesto Nicholsona či Crowea je tu Nick Nolte, namiesto Basingerovej či Dunawayovej Melanie Griffith. Proste druhá liga. Film z kategórie "načisto zabudnuteľná jednohubka" vytrháva snáď len hláškujúci Palminteri. Nuž a eroticko-podväzkové flashbacky s Jennifer Connelly tiež nie sú celkom na zahodenie ;-). ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Distribučný názov debilný. Film pevne žánrovo ukotvený. Mne z klasík najviac pripomenul ČÍNSKU ŠTVRŤ, ktorý osobne nepovažujem za až tak vydarený, akú má povesť. Možno aj preto som bol teraz pomerne spokojný, lebo som nemal veľké očakávania. Mulholland Falls nemá veľmi osobitný rukopis, ale má kopu známych ksichtov a nič výrazne nekazí... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Kalifornii a tiež v mestečku Wendover v Utahu. (MikaelSVK)
  • Chris Penn a Michael Madsen se setkali již při natáčení filmu Gauneři (1992). (Chibs)

Reklama

Reklama