Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Ray Donlan si pro sebe a své muže s pomocí mafie zřídil městečko Garrison, oddělené od New Yorku mostem. Bydlí tu jen policisté, kteří tu jsou „v bezpečí“. Šerifem Donlan jmenoval mírného Freddyho Heflina, který by se rád stal policistou, ale slyší jen na jedno ucho, takže nemůže. O sluch přišel, když zachraňoval Liz Randoneovou, která si později vzala surového sukničkáře Joeye, také policistu, a kterou Freddy tajně miluje... Rayův synovec Murray Babitch je na silnici napaden dvojicí Afroameričanů, kteří na něj vytáhnou zbraň. Když je pronásleduje, dojde k nehodě, při níž oba mladíci zemřou. Přivolaní policisté zbraň nenajdou, tak se ji snaží do auta narafičit. Murray se obává, že přijde o odznak, a tak se vrhne z mostu. Všichni se domnívají, že utonul. Ray ho ale s pomocí dalšího policisty Jacka vytáhne a ukryje. Bojí se, že Murray, který ví o jeho čachrech s mafií, bude při vyšetřování mluvit. Přestože je jeho příbuzný, chystá se ho zabít. Podobným způsobem se už zbavil jiného policisty, Glenna Tunneye, kterého nechal zabít ve vězení, než mohl promluvit před soudem... Na místo přijíždí poručík Moe Tilden z oddělení vnitřních záležitostí, aby věc vyšetřil. Chce pomoc od Freddyho, ten ale jako obvykle váhá: je zvyklý se k ničemu nevyjadřovat a nechávat věci, jak jsou. Ray ovšem později jediným telefonátem jeho vyšetřování ukončí: jeho mocní zastánci se o to postarají sami... Joey zachází surově s Liz, což Freddymu dělá těžkou hlavu. I Joey patří k Rayově bandě. Jediný, kdo se občas staví na zadní, je Garry Figgis, bývalý parťák policisty, zavražděného ve vězení. A právě jeho dům jedné noci začne hořet; sjíždějí se hasiči a policisté, nakonec přijíždí i Figgis. S hrůzou zjišťuje, že do domu nečekaně přišla jeho přítelkyně Monica, která utrpěla popáleniny, jimž zakrátko podléhá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

lamps 

všechny recenze uživatele

I přes účast všech hereckých hvězd nic než čistý průměr. Vůbec nechápu účast De Nira, jeho role byla strašně nevýrazná a v celkovém kontextu i docela zbytečná. Jediný, kdo výrazněji zaujal, je tak překvapivě Stallone coby charakterní šerif a Keitel jako zkorumpovaný polda. A taky je třeba na filmu ocenit snahu o jistou psychologii postav a to, že si nehrál na vìc, než ve skutečnosti je, a nepředhazuje nám šokující zvraty nebo velkou akci. Je to prostě jen další americká pohádka o těch čestných proti těm zlým, jakých už bylo natočeno hodně, a to mnohem kvalitněji a zábavněji. 60% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkné drama, ve kterém Sly hraje přitroublého policistu, který je jen kašpárkem ve hře zkorumpovaných policistů. Sly zde není jak ho známe (dokonce nabral kvůli roli značnou váhu a je to znát), takže nečekejte žádnou akční jízdu. Když už jsme u akce, tak té je to opravnu málo a je jen na konci. Po celou dobu sledujeme, jak se zlý policisté vypořádávají s problémem a jak se jim to zkomplikuje a jak se Sly pomalu probouzí z iluze sloužení pořádku. Je to hodně dobře natočené a i povedeně obsazené. Když to člověk nebude brát jako typický Slyho film, mohl by se i bavit jako já. Za mě 80% :) ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Film má parádní děj a skvělý obsazení! No co dodat skorumpovaní fízlové je na čase stím něco udělat! Sly si to bere do svých rukou! Ze začátku takovej plachej ale když se nasere tak pak lítaj broky!! Jinak ostatní Keitel, Patrick, Liotta to zahráli taky skvěle! Film nemá moc hlášek a akce je spíš až na konci ale vzato to má napínavej děj stím že si kladete otázku jak to asi dopadne? Krimi jako Hadí Oči! Prostě pecka a já od těhlech filmu nemužu odtrhnout oči. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudné a zdlouhavé drama ze světa zkorumpovaných sviňí, které zachraňuje na nejvýš pár hereckých jmen v čele s De Nirem a Slyem. Těm dvoum jakžtakž role sedly, i když jsou všichni nudní, šablonovití parchanti bez špetky cti. Zklamání jsem dostal i od Raye Liotty, který sice hraje tak, jak ho znám, ale nějak se mi to k němu vůbec nehodilo. Tenhle film se mi absolutně nelíbil. Byl nudný, dlouhý, plný špatně využitého potenciálu. Tipuju, že za nějakou dobu si na něj ani nevzpomenu, jelikož zde není ani na co dobrého vzpomínat. Prostě a jednodušše nuda, zaručující stoprocentní spánek bez zábran. --- Feťáci tě řemeslu policajta nenaučej. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Já o mám Sylvestra svým způsobem rád. Proto jsem tak nějak zkousnul, že vedle lepších herců nevypadá tak úplně oduševněle. Ale to koneckonců není ani jím hraná postava... ((-: Krimi o zkorumpovaných poldech a jednom nahluchlém, leč férovém, celkově není až tak špatná a ke konci to má poměrně solidní spád. Takže slabší tři kousky. Je zajímavé, že ten rozdíl v duševním potenciálu mezi státní a městskou policií je tak markantní i v USA. :-)))) ()

Galerie (137)

Zajímavosti (9)

  • Sylvester Stallone kvůli filmu přibral 40 liber palačinkovou dietou. (Chatterer)
  • Arthur J. Nascarella (Frank) byl v reálném životě důstojník NYPD. (Chatterer)
  • Většina herců z tohoto filmu se objevila v seriálu The Sopranos (1999), který se také natáčel v New Jersey. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama