Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odkrytí masového hrobu čítající 50 těl není příjemný zážitek pro policii ani pro Michelle a Ryana (Kate Hodge a William Butler), kteří Texasem projjíždí. Cestou kterou jim poradil "Kovboj" Tex (Viggo Mortensen) narazí na neznámého řidiče, s kterým mají malou potičku a musí vůz opravit, tam se poprvé zjevuje "Leatherface". Dopravní nehodou se jim komplikuje uprostřed lesů život, Michelle sice nachází útočiště, ale spadá do spárů kanibalské rodiny, kde Ryane umírá. Záchrana přichází v podobě "víkendového lovce" Benna (Ken Forre)... (Rodriguez)

(více)

Recenze (117)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Popri prvej, dneska už, kultovej, jednotke to nemá šancu obstáť. Keď si to však porovnám napríklad s takým nasledujúcim pokračovaním z roku 1994, musím konštatovať že ide o solídny béčkový horor. Výborne zvolené prostredie amerického juhu ktoré tvorca obkolesí bandou kanibalov ma vždy dokáže pobaviť. Na čele tejto vraždiacej rodiny sa nám tu predviedol mladý Vigo Mortensen. Psychopata zahral celom slušne. Tvorcovia sa neštítili bez-účelovo kopírovať prvú časť, napríklad večera s celou kanibalskou rodinou pri jednom stole., ale skvelí strašidelný soundtrack to u mňa zakryl. Zaujal ma tu aj herec Roba Zombieho Ken Foree ktorý si zahral vo Vyvrheľoch z pekla a Halloween (2007). Scénku pri ktorej rinčala motorová píla na plné gule pod hladinou vody si mohli odpustiť ale ináč ma to v celku bavilo. 2,5* ()

Cabal 

všechny recenze uživatele

Slušné pokračování. A mohlo to být výrazně lepší nebýt zásahu producentů. Opak. předělaný scenář, vystříhaná spousta gore detailů, včetně přetočeného závěru jiným režisérem /vysvětlení WTF závěru/. Na internetu kolují 3 verze - rated x unrated x něco na způsob režisérského sestřihu, workprint v mizerného kvalitě. Tak pozor na to, kterou verzi vyberete. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Po parodickej dvojke, ktorú režíroval Hopper, sa trojka velmi dobre drží svojho originálu. Miestami prekypujú vtipné scénky, ale už nie také, aké sme mali u dvojky, nevtipné a naviac nudné. Leatherface je správne naladený, tentokrát nikoho nešetrí a ide rovno na vec, naviac rolu Kena Foreeho som si užíval, jeho pohyby so samopalom boli nezabudnuteľné 80 percent. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších dílů texaské série o krvechtivé pile. Nijak nápadité (což se dalo očekávat), ovšem ani nijak napínavé. Atmosféra nikde, Koženáč běžící lopotně lesem s pilou nad hlavou je k smíchu (škoda, že cestou nepodřízl pár stromků) a postavy jsou tak nesympatické, že jich škoda není. Nejlepší scénou je palba rozzuřeného Benna do příbytku kanibalské familie (ustřelené ucho, provrtaný rozpadající se děd i šílená matka s mluvítkem). Bohužel film nezachraňuje ani K.Foree, ani unylý Aragorn. Já měl ještě navíc smůlu na debilní dabing...Na jedno podívání a nazdar! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bohužel ne tolik syrové a atmosférické jako nedostižný první díl a ani tolik zábavné jako ujetý díl druhý. Přesto však víc než slušná oddychovka se slavným Leatherfacem a jeho vytuněnou motorovkou v hlavní roli. Co mě na třetím Masakru naštvalo nejvíc je, že se veškeré "šťavnatější" scény odehrávají mimo obraz, cenzura tu holt vládne rukou pevnou a neotřesitelnou. Ale jinak herci fajn, prostředí domu Leatherfacovi rodiny správně temný a vůbec to, i díky kratší stopáži, pěkně odsejpá. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (21)

  • Původně měl být film uveden 3. listopadu 1989, ale premiéra byla nakonec odložena na leden následujícího roku. (henrycruel)

Související novinky

Prepad série do temnôt?

Prepad série do temnôt?

25.05.2005

O tom, že štúdio New Line Cinema chystá prequel k úspešnému hororu TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU (ktorý vychádzal z rovnomennej snímky z r. 1974), sme už informovali. Okrem klasickej zápletky … (více)

Reklama

Reklama