Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V louisianských močálech je objeveno zmasakrované tělo, a protože není první, je zmatené policii vyslán na pomoc soudní lékař Sam Rivers a bioložka Mary Callahanová. Rybář Elmer je zavede do osady tvořené obytnými čluny a domy na kůlech, obývané pestrou směsicí lidí. Sam tam vyrůstal, a tak se tu na rozdíl od Mary cítí jako doma. Od Glorie, manželky jedné z obětí, se dozví, že vše začalo před několika měsíci, kdy v jednom z mělkých úseků ztroskotala loď. Elmer jim místo nehody ukáže. Zatímco Sam s Mary prozkoumávají trosky, je napaden něčím děsivým, co se ukrývalo pod hladinou. Při pokusu o útěk nevědomky zapnou naváděcí signál, který je zachycen asijským majitelem lodi, jenž okamžitě na místo vyšle profesionálního lovce s dobře vyzbrojeným týmem. Téhož večera tajemný rybí netvor znovu zaútočí... (TV Nova)

(více)

Recenze (134)

obitus 

všechny recenze uživatele

Behem kratke doby uz druhy film o hadohlavcich, divnejch to rybach. Tentokrat jich je min, ale o to jsou vetsi. Po lehce nezazivne prvni tretine se z Frankenfish stava takova vodni variace na Tremors a zacina to byt opravdu zajimave. Nechutnosti se autori nastesti vubec nestitili a tak jsou ruzne ukousnute koncetiny a rozkladajici se tela nasnimany s citem pro detail. Herci jsou typove presni a postavy, ktere predstavuji spravne vysinute, nejvetsi sympatie si s prehledem ziskal valecny veteran pojidajici pecene srdce. Nejsilenejsi jsou ale jednoznacne scenariste, kteri, krom nezbytnych klise beckoveho zvireciho horroru, nacpali do filmu i nekolik opravdu necekanych a uchvatne pritroublych okamziku. Rozhodne tenhle kousek stoji minimalne za pujceni. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Není možné! Překvapivě dobrý, možná až hodně dobrý zvířecí horor. Je to sice béčko jak vyšité, ale režisér není úplné nemehlo, a tak po všech těch zrůdnostech (opravdu nemluvím o titulních zrůdách) jako Python nebo Shark Attack je Frankenfish - klidně to napíšu - mistrovské dílo. Výborná práce s prostředím - bažiny jsou využité až nadoraz, atmosféra nechybí, plno originálních nápadů - postavy neumírají podle míry násilné sympatie/antipatie, monstrum je pěkně udělané a docela působivé a ani herci si tentokrát nevedou špatně. Ale pořád je to béčko jak vyšité...opakuji se? Frankenfish také. Fandové lidožravých zvířátek, zaokrouhlujte nahoru. 7/10. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

V rámci hororového "bé" žánru jde o standartní průměr a tak to i hodnotím slušnými třemi hvězdami. Krátká stopáž, svižná akce, pěkná rybka-zabiják, pěkné prostředí...to jsou klady Predátora z hlubin. Záporů by bylo mraky a nechce se mi je vyjmenovávat, jelikož jde přeci o zábavné béčko a né o oscarový film a já nehodlám film kritizovat za špatné herecké výkony nebo levné triky. Mě to bavilo a o to v těchto snímcích přeci jde ne! ()

petero 

všechny recenze uživatele

Čo čakať od filmu s názvom Frankenfish? No asi to veľká pecka nebude. Jasné, že ani nie je. S vidinou veľmi slabého béčka a čakaním odpadu podobného ako Man Thing (2005) som sa do toho pustil a prekvapivo mi tento filmík ponúkol presne to, v čo som pri svojich najlepších predstavách túžil. Rôznoredé postavičky (lesba, hulič, vietnamský veterán, pytliaci, hrdinova bývalá láska zo strednej, čarodejnica, hlúpy právnik atď.), čierny humor, slušné masky zohavených tiel, prekvapenie, nápad a slušný spád. Na úvod samozrejme príde prvé úmrtie miestneho rybára z bažín a na miesto je vyslaný policajný vyšetrovateľ, ktorý si privolá aj odborníčku na zvieracie druhy. Pri spovedi miestnych obyvateľov močalísk bývajúcich na houseboatoch zaútočí na nich „ryba“ čo im zničí všetky člny a začne všetkých prítomných držať v šachu podobne ako „červík“ vo Chvení (1990). Na ceste sú však aj zlí hoši, ktorým tento tvor ušiel. Prvú polhodinku rybku ani neuvidíme, ale zoznamujeme sa s obyvateľmi močariska, ktorý sú v rámci žánru veľmi slušne charakterizovaný a je radosť ich počínanie sledovať. Po pol hodinke však rybka vyskočí z vody a začne teror a už sledujeme ako sa ubúdajúce obete snažia prežiť túto situáciu. Scenárista vedel že píše úplnú blbosť a preto do filmu nahádzal dialógy plné vtipu a dejové zvraty, ktoré neraz prekvapia. Samozrejme že chovanie postáv je niekedy nelogické, ale koho to trápi, keď to má spád. Naviac sa tu dočkáme slušných masiek, zohavených tiel, krvy a koniec ako sa na daný žáner patrí. Film pre milovníkov slušných hororových B-čok. ()

Triny 

všechny recenze uživatele

12.2.2010 jsem napsala tento komentář ":D:D Až si tak říkám, když tady čtu ty komenty, jestli jsme koukali na stejný "film".. Tohle "RadšiSeVůbecNeměloNatočit" se totiž podle mě snad radši vůbec nemělo natočit.. Jako zběsilé prchání před rybkama vyskočivší na palubu a hupky dupky sežrat někomu nohy, to snad byl jen opravdu špatný joke.. to že to má 40% je snad pouze z recese, pže jinak si nedokážu vysvětlit, jak by takováhle zhovadilost toho mohla dosáhnout..:D"... a dnes 1.5.2017 na prvního máje zvedám své hodnocení z "odpadu" na 4* a proč.. Protože časy se mění, lidi se mění, názory se mění... To co mě kdysi strašně lezlo na nervy, mě dnes moc baví! Více anakond, více netopýrů a žraloků lačnících po krvi, více vraždiacích os, více predátorů, co umí skákat po houseboatu a kousat lidem hlavy!! :) ()

Galerie (11)

Související novinky

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama