Reklama

Reklama

Cole Young je bojovník MMA, který je zvyklý se doslova živit bojem. Neví však nic o dračím tetování, s nímž se narodil, o svém původu ani o tom, proč císař Vnějšího světa Shang Tsung poslal svého nejlepšího zabijáka, ledového nindžu Sub-Zera, aby ho zajal. Cole se bojí o svou rodinu, a tak uposlechne radu velitele speciálních jednotek Jaxe a vydá se hledat Sonju Bladeovou. Pátrání ho zavede do chrámu ochránce Země Lorda Raidena, který poskytuje útočiště všem duším s dračím znamením. Tam Cole začne trénovat se zkušenými světovými šampiony Liu Kangem, Kung Laem a žoldákem Kanem, aby se připravil na epický souboj s nepřáteli Vnějšího světa. V sázce je totiž osud celého vesmíru... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (573)

castor 

všechny recenze uživatele

Prostinký děj, rychlý střih, dunivá hudba a choreograficky solidní souboje. Zhruba tak si pamatuju kousek od Paula W. S. Andersona z roku 1995. Samozřejmě mohl a měl být ostřejší a brutálnější. Tahle verze je. Čvachtavě krvavá. A je to příjemná změna. Na druhou stranu se bere strašlivě vážně. A i v těch „koulích“ se měli tvůrci ještě víc utrhnout. Přitom přesně takové oddechovky bych si v tomhle dietním období přál. Fanoušci fenoménu si nicméně můžou postupně odškrtávat jednotlivé ikonické charaktery. Postavy ale úplně zajímavé nejsou, sem tam na diváka vyskočí nějaký solidní souboj nebo svěží nápad, kaskadéři se snaží, ovšem zbytek nestojí za řeč. Svůj účel tak nějak plní. Být to delší, šel bych s hodnocením dolů. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No lip to asi dopadnout nemohlo. Ne, ze by to byl nejakej film roku, to fakt ne, ale poctive natoceny becko od fanouska pro fanousky rozhodne ano. Jediny, co me krapet nasralo, je to, ze jsme vlastne vsechno videli uz v ukazkach, tak trochu jsem doufal, ze tam bylo vybranejch jen par scen, ale bohuzel ne, o moc vic nez v trailerech tu neuvidime, na Mortal Kombat vlastne ani nedojde, vetsina souboju se sfoukne docela rychle a ackoliv to krvavy rozhodne je, ze by to bylo to nejdrsnejsi eRko historie to fakt ani zdaleka. Jinak pribehove to je samozrejme naprosto primitivni a jde jen o to, jak nahnat postavy k sobe. Herci moc nemaj co hrat, ale prekvapive me srali min, nez jsem cekal a napriklad takovej Kano je vylozene fajn, naproti tomu Raiden je tragickej, s nostalgii vzpominam na genialniho Lamberta. Jako celek film ale utece jako nic, souboje i triky jsou fajn a vylozene si to rika o druhej dil. Takze i kdyz to neni nejakej zazrak, pruser se nastesti nekona a ja jsem vlastne spokojenej a s chuti si to jeste nekdy pustim. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Původní MK z 95 roku má prostě svoje kouzlo a takovou evokativní atmosféru a ta mi tu asi chyběla nejvíc. Navíc zdejší Shang Tsung a Lord Raiden jsou jako dva maňáskové, co zahodil covidem znuděnej divadelník do rohu kulatýho divadla... Tagawa a Lambert byli prostě ultimátní a jejich ztvárnění jmenovaných postav bylo nepřekonatelné... Ostatní postavy jakžtakž, samozřejmě Taslim a Sanada a jejich charisma si i na té ploše celkem deseti minut řekli o jednoznačnou pozornost. Nástup Scorpiona na scénu včetně známých tónů a charakteristické hlášky super, líbil se mi Kung Lao a jeho sombrero, fatality slušný, hudba celkově nevýrazná, příběh přešlapává tak trochu na místě jako vylitej kamioňák na benzíně před obsazeným hajzlem... Jasně otevřený vrátka pro asi sedm dalších pokračování a když se zlepší choreografie, přijde opravdový arénový turnaj a spousta postav vystoupí ze stínu přizdisráčství, beru to všema... no opatrně s tím... tak aspoň osmi prsty... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky a jakmile na scénu (resp. scény, konkrétně dvě) nastoupí Hirojuki Sanada, má to atmosféru, bad-ass feel a je to cool jak prase... zbytek filmu je bohužel jen dobře vypadající stupidita, s otravnýma a nezajímavýma postavama, pěkně natočenou akcí, která se ale během chvíle okouká, naprosto idiotským scénářem plným debilních replik (a nemám namysli ty přímo převzatý ze hry) a režisérskou nejistotou (tak má to bejt cool dospělej a temnej fantasy akčňák nebo jen samoúčelný podkuřování fanouškům?), kterou ani to sednoucí Rko nezachrání. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co kdybych ti sebral to podělaný sombréro, co nosíš, a narval ti ho do prdele, až začneš mluvit španělsky?" Když ti zlí začnou podvádět ještě před začátkem turnaje, tak začnou lítat blesky z rukou, sálat ohně z úst a svítit lasery z očí. To všechno jsem čekal, u bitek jsem se celkem bavil, ale ten pocit nespravedlnosti ve mně zůstane. Proč jsem nebyl nominován, když moje kung-fu je lepší než jejich kung-pao? Protože nemám na penisu vytetovanýho draka? To je diskriminace! Já jsem se učil od nejlepších fighterů historie - Velkýho blondýna Perrina, Quentina z Montargis a Ivánka z Mrazíka. Tak příště čekám na pozvánku do repre, ať se o zábavu stará i někdo jinej, než jen skvělej dement Kano. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (33)

  • V tomto filmu jsou Kung Lao a Liu Kang zobrazováni jako bratranci. Herci, kteří je hrají, Max Huang (Kung Lao) a Ludi Lin (Liu Kang), mají ve skutečnosti skutečný druh neformálního „rodinného“ vztahu. Oba dříve pracovali jako členové kaskadérského týmu Jackieho Chana, který je v čínštině vlastně známý jako „Chan's Family Group“. (LUKICKK)
  • Hiroyuki Sanada v rámci přípravy na roli Hanza Hasashiho / Scorpiona hrál hned několik dílů herní série. Podle svých slov sice prohrával jeden souboj za druhým, kvůli lepšímu porozumění příběhu a postav však nepřestával, a herní zážitek si dost užil. (NiWi)
  • Zbraň, kterou používá Hanzo Hasashi / Scorpion (Hiroyuki Sanada), je kunai, který byl ve středověku užíván japonskými rolníky jako víceúčelový nástroj. (NiWi)

Související novinky

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

Druhý Mortal Kombat oficiálně potvrzen

27.01.2022

Fanoušci fatalit a eRkové herní brutality můžou jásat, drsný Mortal Kombat se totiž oficiálně dočká sequelu. Snímek z loňského roku režiséra Simona McQuoida si sice odbyl premiéru vedle kin současně… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Russell Crowe zakládá vlastní studio

Russell Crowe zakládá vlastní studio

17.06.2021

Herec Russell Crowe (Gladiátor, Muž z oceli, Správní chlapi) oznámil založení nového studia v Austrálii. Studio bude postaveno přímo v Novém Jižním Walesu, regionu, kde herec žije posledních 25 let.… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Reklama

Reklama