Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

oje 

všechny recenze uživatele

Fanoušci legendární bojové hry by si po těch letech zasloužili víc. Filmaři si bohužel z herní předlohy mnoho nevzali. Rádoby děj se tak zabývá vesměs jen postavou Jina Kazamy, jehož příběh je klišé nejjednoduššího kalibru. Snímku tak bohužel chybí všechny ty příběhy a propletené osudy ostatních bojovníků, na které jsme se těšili. Ostatních postav samotných tam mnoho není a když už, příliš se o nich stejně nedovíme. Souboje pak sice uplně špatné nebyly, ale jen o těch to celé být nemůže. Vedle tohoto filmového zpracování vypadá i openning pro hru jako hollywoodský trhák. Divákům, které herní nákaza Tekken minula úplně, tenhle film neřekne už vůbec nic. Mnohem lepší adaptací bojové hry je Mortal Kombat. Alternativa: Mortal Kombat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Boli časy, keď som pri hernej konzole Sony Play Station presedel dlhé hodiny. Preto veľmi dobre poznám aj turnajové bojové hry. Mortal Kombat, Street Fighter či Ultimate Fighting boli skvelé. No najradšej som hral titul Tekken. To bola fakt jeba. Preto som sa tešil, ale aj sa trocha obával, filmovej adaptácie tejto počítačovej hry. Je to však celkom fajn. Dostal som to čo som očakával. Svižne zostrihané a dobre choreograficky pripravené súboje, dobrý soundtrack, dobrý image bojovníkov. Dosť dobre som sa pri tom pobavil. *** ()

Reklama

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Kdo zná herní sérii, nemůže jít s hodnocením výš. Heihachi poctivý dědula, Nina s Annou bok po boku, Christie běloška, Steve Fox manažer, navíc starší, než Nina, což je ve hře jeho matka, a byť ve hře moje nejoblíbenější postava Brian jako šampion turnaje?WTF? K tomu chybějící postavy Lei, Gun Jack, Paul, King, Ogre.... Ale hlavně Ling Xiaoyu, jež byla úhlavní nepřítel Heihachiho. Tohle je prostě splácanina pro děcka a fanoušky Tekkenu jen zklame! ()

predators 

všechny recenze uživatele

Další živý důkaz toho, že adaptace počítačových her dopadají povětšinou mizerně. Tekken toho je zdárným důkazem a s onou hrou má společná tak akorát jména. Bojovníci jsou tak bez duše a až na Heihachi Mishimu mi nikdo k srdci nepřirostl. Co se choreografie týká, v dnešní době Ip Mana vypadá tahle běsně sestříhaná šílenost až směšně, o dialozích a něčem, jako příběh nemůže být ani řeč. Fuj fuj... 20% ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Hmm tak tohle je hodně špatná verze legendárni video hry. Tekken si zaslouží pořádny rozpočet a hlavně schopné lidi okolo filmu. Na souboje se docela dívat dalo až na trošku zmatený střih. Tekken se boužel zařadí do kategorie direct-to-dvd což je fakt škoda. Trošku jsem nepochopil změněné charaktery postav a proč nebojovali všichni bojovníci. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Cary-Hiroyuki Tagawa, který ve snímku ztvárnil Heihachiho Mishimu, si zahrál i ve filmu Mortal Kombat (1995), další známé adaptaci bojové hry. (virus10)
  • Ozbrojené složky Tekkenu používají samopaly belgické firmy FN - P90 a F2000. (Wopat)

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama