Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šest žen spojuje hrozné tajemství z doby, kdy byly chovankami internátní školy, ve které pevnou rukou vládla jeptiška Ursula. Když Ursula zjistila, že jedna z nich, patnáctiletá Mary, čeká dítě s místním knězem, rozhodla se ji očistit od hříchu. Maryiny kamarádky byly svědky jeptiščiny krutosti a kamarádce pomohly. Od té doby už jeptišku nikdo neviděl a škola byla zavřena... O mnoho let později je Mary brutálně zavražděna. A nejen ona. I další bývalé chovanky školy za záhadných okolností umírají. Ostatní jsou nuceny se opět spojit a společně s Eve, dcerou Mary, a jejími přáteli nalézt příčinu vražd. Vše nasvědčuje tomu, že Ursula se vrátila, aby se pomstila těm, které jí ublížily... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Duch krutej jeptišky, ktorá trýznila študentky jednej katolíckej školy sa po 18 rokov vracia formou vodného ducha vynárajúceho sa z vodovodných kohútikov kuchýň či kúpeľni, aby pomstil svoju smrť na každej z dievčat, ktoré sa podieľali na jej vražde. Tak rád by som dal čo len o jednu hviezdu na viac, ale bohužiaľ, nejde to. Napriek výbornému nápadu, mňa osobne tento horor ani raz nevystrašil, ba dokonca na mňa všetky scény pôsobili tak veľmi predvídateľné, že o nejakom vzbudení napätia nemôže byť ani reč - 40%. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté :) .  Film, ktorý som videl pred rokmi v TV. Film je celkom za mňa slušný horor, ktorý nenadchne ale ani neurazí. Mňa tento film, keď som ho videl prvý krát nadchol. Po včerajšom pozretí bol za mňa stále dobrý. Ozvučenie je dobré. Herecké výkony sú nadpriemerne. Dĺžka filmu 98min za mňa je vcelku krátka stopáž vedel by som si predstaviť aj 120min. Niektoré veci sú dané a sú aj dotiahnuté tak, že to človek pochopí ale mohlo by to byť viac rozpytvané... Celkové hodnotenie za mňa je: 60% ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Výjimečně špatná duchařina a kupodivu ze Španěl, jsem totiž zvyklý, že odtamtud přicházejí většinou nadprůměrně zajímavé kousky. Tentokrát to ale byla trefa vedle a naprostá ztráta času. Teatrální přehrávání špatných herců v kombinaci s retardovanými dialogy i zápletkou sráží tenhle nejapný pokus o horror na mentální úroveň latinskoamerických telenovel. K tomu ještě otřepané, laciné a naprosto pitomé rozuzlení, které je v rozporu s předchozím dějem, to by býval musel neschopný rejža některé scény natočit jinak. Ale zato se mu fakt originálně povedlo zvýšit napětí hřměním bouře a blikáním žárovek. Ubohost. Jedinými jakž takž plusy jsou duch jeptišky na vodní bázi, a pak ještě tři hezké zralé Španělky v menších rolích, konkrétně ta v kuchyni podříznutá, pak ta kulhavá kozatá a třetí s harpunou. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé. Keby bol film dovezený s ameriky, konkrétne s holivúdu, dodanej erotiky a obsadenie filmu aspon jedna znám tvár....film by mal v tých percentách vyššie číselko. No ale nevadí. Nevravím že bol výnimočný, ale určite mal myšlienku a nejaý ten hlbší dôftip. Tie efekty si mohli odpustit no ale aj tak určite lepšie pozeratelný film ako veľká časť lepšie hodnotených horor, ktoré sú na jedno kopyto! HOTOVO ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ze začátku dost nudný snímek,postupně však Jeptiška nabírá na obrátkách a zhruba ve 3/4 filmu má docela dobrou atmosféru a grády.Samotná pointa je pak ale neskutečně zpackaná.Spíš než o krvavý slasher se jedná o duchařinu,ovšem efekty jsou hodně odfláknuté.Celkové pár lekačak,velmi pohledná ústřední představitelka,sem tam napínavá atmosféra,já to vidím na průměr se vším všudy :) ! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Luis de la Madrid soutěžil o Barcelonskou cenu v kategorii nejlepší režie. (Terva)

Reklama

Reklama