Reklama

Reklama

VOD (1)

V SAW 5 pokračuje Hoffman v práci Jigsawa. Jeho tajemství je však skoro prozrazeno a on se musí vydat na lov, aby zabránil svému prozrazení. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (571)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Od čtyřky malé, ale rozpoznatelné zlepšení se. Všechny tři dějové linky se rozjíždějí nadějně a v úvodu mě mile potěšil odkaz na Jámu a kyvadlo. Bohužel, i nadále pokračuje neskutečně přeplácaná scenáristická matematika, což se projevilo zejména na nevhodném propletenci tří dějových linií, které chvílemi nechávají diváka ve zmatku. Pátrání agenta Strahma je nezáživné a flashbacková linka s Hoffmanem podtrhuje další chorobu této série - nedostatek vlastní invence je nahrazován úpravami a doplňováním událostí z předchozích dílů. Z původní one man show se už bezmála stává práce organizované skupiny zločinců (vlastně bych se nedivil, kdyby se v desátém díle provalilo, že za jménem Jigsaw stojí půlka města). Pryč je dávno kouzlo šílence, který trestal své oběti tím, že je nechával v dilematu, zda zemřít, či obětovat to, čím se provinili. Brutalita je stále samoúčelnější a původní schéma už ani s takovými úpravami nefunguje. Poslední linie s pěticí lidí, putujících tak trochu ve stylu druhého dílu místnostmi plnými nástrah, je paradoxně nejzábavnější, ačkoliv postrádá jakýkoliv scenáristický podklad a chování postav je občas přinejmenším zvláštní. Pro pastičkáře další update série, pro neznalce nepochopitelná šmodrchanice se spoustou krve a pro běžného diváka další důkaz, že při třískání peněz z dojné krávy je někdy lepší nechat původní produkt spát... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Zatím asi nejhorší Saw. Pořád je to ucházející zábava, ale... Na příště doporučuju konečně opustit tenhle jeden velký příběh, už mi dělá problém pochopit jak se to čím dál víc prolíná a zamotává, jen mlhavě jsem si teď vzpomínal, o co vlastně šlo ve čtyřce. Přijde mi, že v tomhle bodě už je rozvíjení toho jednoho děje celkem sebedestruktivní záležitost. A bude čím dál víc... No takže pustit se do novýho a zachovat jen ten základní koncept, aby to pořád bylo SAW. Malinko to tím osvěžit. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se naštěstí po nepříliš podařené čtyřce vzpamatovali a pětkou nám dokázali, že ji stvořili krom touhy po dalších penězích i proto, že ještě mají divákovi co nabídnout. Hrám se zlehounka navrací jejich prapůvodní smysl, i když je nutné si některé věci domýšlet. Děj k velkému štěstí nestojí jen a pouze na Hoffmanovi, opět zde platí paradox, že John Kramer si v sérii zahraje více jako mrtvý, než živý. Vnímáme-li Saw jako celistvou řadu, zapadá páté pokračování do laťky nastavené prvými třemi díly. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi jedno jestli to má myšlenku (ano i ten první díl). Je mi jedno jestli je to strašidelný (tudíš správný horor). Jsou mi ukradený úplně všechny důvody, proč by tahle série měla být dobrá. Pro mě je to jen směsice odporných brutálních vražd. Dokonalý návod na zabíjení. Z vyprávění mě stačilo slyšet (nevím ve kterých dílech to přesně bylo) o scéně s injekčníma stříkačkama, s vlastním vydloubnutím oka (jinak smrt), s pitváním svého partnera, který má být podle všeho mrtev (jinak smrt). Smůla že se probere uprostřed prohlížení jeho střev vlastní holkou... Nechutné! Odporné! Ohavné! Strašné! Zrůdné! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Saw V je absolútne neprístupný pre nového diváka – v lepšom prípade mlčky odíde, v horšom nadáva. Fanúšikovia budú ako-tak spokojní, pretože Saw sa už dávno prehuplo do dvojice rovín. Po prvé, neboráci v núdzi riešia vražednú pascu a pár z nich to schytá. Po druhé, autori už začínajú presúvať pozornosť z bezduchých vrážd do vlastnej mytológie série, ktorú neuveriteľným spôsobom komplikujú, vracajú sa o jeden a pol dielu vzad, aby potom rozbehli dianie vpred. Podľa môjho názoru sa od 4 časti táto séria dosť výrazne zmenila a nemôžem povedať že k horšiemu. Už to ani tak nieje o Jig Sawovi ale o Markovi Hoffmanovi, ktorého hrá naozaj skvele Costas Mandylor a tiež o Petrovi Stramovi ktorého hrá taktiež úžasne Scott Petterson. Mňa každá časť niečím upútala a tieto dve postavy som si obľúbil. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (18)

  • Ve scéně, kdy agent Erickson (Mark Rolston) mluví s Jill Tuck (Betsy Russell), je na stole fotografie Ericksona a jeho ženy. Jde o fotku Marka Rolstona a jeho reálné ženy. (c.tucker)
  • Film bol zakázaný v Malajzii. (Paldiny)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama