Reklama

Reklama

Dům ďábla

  • USA The House of the Devil
Trailer

Píše se rok 1980 a mladá vysokoškolská studentka Samantha má finanční problémy. Rozhodne se proto přijmout podivnou nabídku a jeden večer postaršímu páru hlídat dům. Jenže ten večer se nevyvíjí zrovna podle jejích představ. Obrovský starý dům na samotě skrývá víc tajemství, než by mohla vůbec tušit. (Chatterer)

Diskuze

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

pici tak toto bolo neskutocne atmosfericky strasidelne.to pomale plizenie domov a tusenie niecoho no nadhera.akurat mi to riadne zvysilo tep uff :) 

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

borec999

"Delikátně hrůzostrašný Dům ďábla je nejnápaditější a také řemeslně nejvytříbenější původní americký horor posledních let, byť musíme opakovaně připomenout, že spíše než otrlého diváka si žádá trpělivé a vnímavé publikum, které na oplátku odmění intenzivním zážitkem." já sem s tím počítal, ale jak říkám, trochu mě to zklamalo tím koncem :/, ale jinak za mě hodně solidní 4*.. jak říkáš horor nemá být o gore scénách, ale o vyloženě té hrůze.. mám radši duchařiny a mysteriózní horory, ale když je i krvák dobrý tak proč ne.. a zrovna Dům Ďábla není špatným hororem ba naopak.. výborně graduje atmosféru, al to je asi věc každého, na co je zvyklý 

borec999

borec999 (hodnocení, recenze)

movieband

Mňa to nezaujalo a priznám sa narovinu - som z mladej generácie. Pri horore vôbec nejde o krvavosť ale o napätie -taký The Conjuring je aký horor (aspoň pre mňa) a vôbec to nie je o krvavosti. Lenže toto je absolútne spomalené, bez napätia a je tu kopa zbytočných scén. 1. hodina filmu by sa dala zhrnúť do 15 minút. Po hodine to začne byť konečne trochu napínavé, ale dokopy zo satanistického obradu nevyťažil  scenárista skoro nič iba prehnanú krvavosť a ešte k tomu film nechal otvorený čo mňa osobne dosť naštvalo.

na příspěvěk reagoval movieband

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

srncek

asi tak .. mě se film líbil, ale zklamal mě v té části, SPOILER kdy se probudila na oltáři ... dál už je to v podstatě vyvražďovačka a tajemno s hrůzou je v tahu .. i když občas ty výjevy toho Satan sou dost podařené KONEC SPOILERU

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

movieband

Myslené v globálnom merítku :) Ve si prečítaj tie komentáre sopliakov nižšie ... mne sa to tiež celkom páčilo a na konci sme sa myslím zhodli..

na příspěvěk reagoval movieband

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

srncek

"tento film je bez šance osloviť mladú postihnutú generáciu (a to mám 25 rokov),ktorej exempláre typu jose@ vôbec nepochopia,že pravý horor je o napÄtí a nie o vystrelenom mozgu za jednu hviezdu" chápu tě,  ale mě se třebas ten film líbil :) a to mě je 17 .. ve chvíli, kdy ji vypadl ten proud v tom baráku sem myslel, že dostanu infarkt, jak jsem byl napjatý .. jinak horor je to v dnešní krvavé konkurenci sakra nadprůměrný jen ten konec byl takový zvláštní ... 

na příspěvěk reagoval srncek, borec999

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

SPOILER lidi doufám, že se nějaký blázen nerozhodne zprznit tenhle film a natočit pokračování s názvem The House of the Devil: Antichrist .. vyložil jsem si ten konec dobře, že ti satanisti při tom rituálu nějakým způsobem dokázali, že otěhotněla? KONEC SPOILERU

Uživatel movieband smazal svůj příspěvek.

Diskutant

Diskutant (hodnocení, recenze)

Ten film má odkaz na Rosemarry má dieťa. Ešte musím pochváliť Jocelin Donahue, nádherná dievka, aj to dobre zahrala...

srncek

srncek (hodnocení, recenze)

Tá do puntíku vypracovaná 80ková atmosféra,ten štýl,no naprostá paráda,klobúk dolu.Lenže ten záver mi prišiel fakt lacný a až príliš ľahko sa z toho tá mladá fešanda dostala a potom na úplny záver spraví takú hovadinu..ach jo...inak excelentné budovanie napätia počas 90% stopáže,no tento film je bez šance osloviť mladú postihnutú generáciu (a to mám 25 rokov),ktorej exempláre typu jose@ vôbec nepochopia,že pravý horor je o napÄtí a nie o vystrelenom mozgu za jednu hviezdu.

na příspěvěk reagoval movieband

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Krásnej old-school horor, to budování napětí, kdy se vlastně nic neděje, ale divákova představivost je vyšponovaná na maximum, je něco úžasnýho a dlouho jsem nic podobnýho nezažil.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Angelic-77

Angelic-77 (hodnocení, recenze)

První hodinu se vůbec nic nedělo a zbytek filmu až na pár povedených scén a jedno leknutí taky nic. Bohužel mě film celkově zklamal...

Dymatize

Dymatize (hodnocení, recenze)

Tohle má být horor? achjo.. nuda nuda, absolutně nezajímavý a ani sebemenší pocit strachu..jediný co mi to dalo je ztracená hodinka a půl mího života..

katherine_

katherine_ (hodnocení, recenze)

Byl byste prosím někdo tak hodný a vysvětlil mi čí mohly být ty dlouhé tmavé vlasy ve vaně, jak Samanthu vyděsí jejich objevení v koupelně? Předem moc moc děkuji za odpověď(i) a ochotu!

hirnlego

hirnlego (hodnocení, recenze)

Proč na takovéhle filmy vůbec koukají osoby jako jose@? Perly slepým sviním..

Curunír

Curunír (hodnocení, recenze)

nixtreme: Já bych řekl, že bylo něco v té pizze, a proto ztratila vědomí...

nixtreme

nixtreme (hodnocení, recenze)

muze mi nekdo vysvetlit, proc hlavni postava omdlela predtim nez se probudila na oltari? to mi (krom jineho) vubec nedavalo smysl. ani ten zaver nevypadal presvedcive

xxENDxx

xxENDxx (hodnocení, recenze)

bude promítáno na FESTIVALU OTRLÉHO DIVÁKA, 9-14.2 2010 v Pražském kině Aero Víc info na www.otrlydivak.cz

edward1982

edward1982 (hodnocení, recenze)

Podla mna vyborny horor s hustou atmosferou pripominajucu stare dobre casy. Ale neviem sa nejak zbavit pocitu, ze vsetko toto tu uz raz bolo...

arie

arie (hodnocení, recenze)

jose@: Tento film rozhodne nemal byť o krvavých orgiách, zjavne Ťa minul, radšej sa obráť na iných režisérov, kde hrá brutalita prím...

jose@

jose@ (hodnocení, recenze)

Pane booože,50 min TOTÁLNA NUDA!!potom 1 min vlažného napetia,a zase nuda nuda,a záver 5 min aké také napnutie ,a zrazu koniec šmitec.jednu hviezdu dávam len za ten vystrelení mozok inak by to bol ODPAD ako hrom!!

JFL

JFL (hodnocení, recenze)

Pro všechny, kdo doufají v možnost vidět film na plátně: Držte palce, film je v jednání na Festival otrlého diváka 2010.

2-Xtreme

2-Xtreme (hodnocení, recenze)

Cam a TS ripy sú vonku od septembra a teraz sa objavil HDTV a vraj aj DVDrip. TS mám stiahnutý, ale dvdrip ešte nie, takže na 100% neviem či to nie je, alebo je fake. Uvidím :) Ale zatial sa to javý ako real.

Forsberg11

Forsberg11 (hodnocení, recenze)

Jááj. Ale to je vonku ešte len CAM. No to môžem srať. Nebudem si takto przniť film...

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

Tenhle rok už se ale asi nedočkáme, takže to můžeme zařadit do 2010

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Ty tvý Martyrs. :) Kritérium je stejné jako pro film roku, jednoduché. Akorát v rámci žánru. Tohle se mi líbí: "Call it the best '80s babysitter-in-peril movie never made." Jinak tenhle rok u mě asi zatím vede Drag Me to Hell, ale to stejně jako Martyrs není čistokrevný horor. edit: ty se už vlastně ale stejně netočí. :)

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

A kritérium pro horor roku je jaké? :) Tohle místo už v únoru obsadili Martyrs :) ale jsem na to hodně zvědavý, rozhodně to vypadá na jednu z nejzajímavějších letošních USA věcí, hlavně všichni chválí ten feeling 80. let.

Pedestrian

Pedestrian (hodnocení, recenze)

Takhle pozitivní reakce jsem ani zdaleka nečekal. www.rottentomatoes.com/m/house_of_the_devil/ Horor roku?

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama