Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2 383)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $33miliónovTržby USA $100,125,643Tržby Celosvetovo $327,311,859David Fincher a jeho životné dielo!!! Thriller z neskutočne hútnou atmosférou, perfektným obsadeným, hudba a "špinavý" vizuál sú neskutočne využité pre dej. /100%/ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Ten film je jak silná deka, která vás bez možnosti úniku přikryje na celých 127 minut. Zažil jsem hodně diskuzí na téma, jestli takový film může být označen jako dobrý, od estetiky ošklivosti až po estetiku zla. Ale i já dávám plné hodnocení, protože si myslím, že ten film onu pomyslnou hranici ještě nepřekročil a ve své třídě mu může konkurovat snad jen "Mlčení jehňátek". ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl film SEDM se SEDMi kamarády v SEDM hodin SEDMého SEDmý v SEDMé řadě na sedadle číslo SEDM. Než jsem napsal tento komentář viděl jsem film už SEDM krát. Mám přesně SEDM důvodů proč dát filmu plný počet *. 1. Scénář ; 2. Režie ; 3. Dokonale vytvořená depresivní atmosféry ; 4. Morgan Freeman. 5. Brad Pitt ; 6.Kevin Spacey ; 7. Originální závěr. Kdyby bylo SEDM hvězdiček jistě by se našlo SEDM důvodů, proč dát SEDM hvězdiček. Mezi mou filmovou TOP má film SEDM pořadové číslo SEDM. Film SEDM je vynikající krimi - thriller na který se můžete koukat SEDM hodin vkuse a stejně nebudete unaveni více jak po SEDMi SEDMi stupňových pivech. Stačilo mě pouhých SEDM minut, aby se napsal komentář, který bude mít SEDM řádků. Přesto zůstává slovo SEDM jen pouhá číslovka nebo snad ne ? ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Se7en je podle mě rozhodně nejlepší Fincherovo dílo. Film začíná pozvolna jako celé vyšetřování a seznamování se s hlavními postavami. Postupně se však začíná zaplétat, stávat se zajímavějším a napínavějším. Atmosféra houstne a celý příběh končí dokonale vypointovaným a vygradovaným závěrem. Ale nesmím také opomenout herecké obsazení; Freeman je výborný jako vždycky, Pitt se v mých očích dost vytáhl, ale od okamžiku kdy vstoupí na scénu dokonale úchylný Spacey, strhne na sebe veškerou pozornost a je opravdu radost ho v jeho roli sledovat. Dávám jasných 5*; tento klenot patří a myslím, že i v budoucnu bude patřit mezi nejlepší thrillery a filmy vůbec. Moje TOP 10. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Je hříchem závidět těm, jež dnes, v době filmového obžerství, teprve čeká zjištění příčiny hněvu jistého detektiva, jenže svému chtíči po zopakování prvotního šoku z tohoto pod kůži pozvolna pronikajícího (nikoliv líného) thrilleru neporučím - pýchu, předsudky a lakotu stranou: geniální! 95% Zajímavé komentáře: zputnik, kiddo, pshimi, Kass, Radko, jahol, plagjoklas ()

Galerie (55)

Zajímavosti (135)

  • Brad Pitt (Mills) si vo filme nevyzliekol košeľu, lebo film Legenda o vášni (1994) z neho urobil sex-symbol. Napriek tomu za túto rolu získal cenu MTV za najžiadanejšieho muža. (WalterIK7)
  • Somerset (Morgan Freeman) má v knihovně bílou košili, při cestě do knihovny má však jinou. (Tera257)

Související novinky

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

Seriálový Mindhunter je definitivně mrtvý

23.02.2023

Patříte mezi fanoušky seriálu Mindhunter od režiséra Davida Finchera? Pak pro vás má tvůrce špatné zprávy. Zdá se, že po pár let starých informacích, že herci byli uvolněni ze svých smluv a se třetí… (více)

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

Noir Film Festival 2022: Filmy na černé listině

12.08.2022

Noir Film Festival letos slaví 10. narozeniny. Unikátní žánrová akce, která se v roce 2013 poprvé konala na hradě Kokořín a rok poté se přestěhovala na hrad Křivoklát, se již podruhé v řadě bude… (více)

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

Fincher chystá film se scenáristou Sedm

24.02.2021

Tak se zdá, že starý dobrý David Fincher se přece jen vrací. Režisér pecek jako Sociální síť či Zodiac totiž nejenže chystá nový film, zároveň se ale bude jednat o temný thriller z pera scenáristy… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Reklama

Reklama