Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (146)

raimi 

všechny recenze uživatele

Vůbec nebudu rozebírat otázku originality, na to jsou tu jiní experti. Já to prostě ke kvalitnímu zážitku nepotřebuju. Víc mě zajímá, jak autoři s tématem naloží. A když mám před sebou gore horror, který předchází pověst velkýho krváku, očekávám jediný: GORE!!! Pokud si autoři na nic nehrajou, a z jejich dítka čiší radost z filmařiny a nadšení pro věc, které dokážou přenést na diváka, mají mé sympatie jisté. A tvůrcům Darah se tohle všechno daří. Navíc film fantasticky graduje a ke konci už probíhající gorefest dosahuje takových absurdních rozměrů, až se z něj stává zábavná krvavá groteska. Za sebe můžu říct jediný: PARÁDA!!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Příliš mě tento film nelákal, přecijenom asijské krváky jdou většinou zcela mimo mě. Nakonec se ale z Darah vyklubalo příjemné překvapení (jak je vidět i z ostatních komentářů, film se podobá spíš moderním západním exploitationům - od Texasáku po À l'intérieur). Originalita sice veskrze žádná, ale snímek je tak strašně krvavý a brutální, že mě to až zaskočilo. V posledních minutách je ten barák krví na rudo obarvenej fakt úplně celej, od střechy až po sklep. Nadpřirozená pointa mi tam nakonec celkem sedla a divím se, že v tomto typu hororů není používaná častěji. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je to krvavé, naozaj veľmi krvavé a brutálne, tvorcovia poznajú isté hranice a chápu, že oveľa účinnejší, ako otrocká popisnosť a podrobné zobrazenie násilia, je náznak a vnuknutie. Hoci postavy v príbehu nemali osobitne prepracovanú mytológiu, obsahovali určite niečo tajomné. Evidentné to bolo až vtedy, keď sa objavili na fotografiách z konca 19. storočia. Najviac rušivo však vyzerala Darah - matka podivnej rodiny. Trochu pripomínala azijského ducha - divokú čiernovlásku s vypúlenými očami, ktorá lozí po stene. Ona však stála pevne na zemi a to bolo na nej najstrašnejšie. Mala v sebe čosi neživotné, nepozemské a nadprirodzené. Zaujímavý film. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když z toho často kouká amatérismus a postavy i situace jsou občas takové jednodušší, musím říct, že pokaždé, když se Máma podívala do kamery, klepal se mi řitní svěrač hrůzou(moc příjemný pocit)... Osobně by mi stačilo cca 10 sekund=Vlezl bych do baráku, paní domu by přišla, koukla na mě a představila se tím svým creepy hlasem a už by měla nejbližší ocelovou trubku v hlavě-pro jistotu-více důvodů bych nepotřeboval......... Z kraje to nevypadá tak zoufale-hosté jsou v přesilovce a někteří jsou hezky od rány ale, když se to rozjelo očekával jsem rozuzlení obsahující mimozemský původ, terminátory, nebo aspoň vampirevlkodlakfrankenštajn kombo, protože chvilkama je to slušný absurd gore hardore fightclub.....S jistou dávkou nadhledu a shovívavosti, můžu jen doporučit. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Singapurský cateringový speciál mastného průmyslu, zabývající se logistikou, pěstováním, bouráním, skladováním a přípravou druhu Homo Sapiens. Ukazuje zejména, jak lze v amatérských podmínkách maloměstského obýváku a s použitím běžného dílenského vybavení úspěšně připravit například Chilli con hombre, Indonézanku na pomerančích či šťavnatý McHuman. Dospělých a dobře živených jedinců je dostatek, tudíž odpadají u stolu hádky, kdo dostane stehno. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Po tom, čo The Mo Brothers obdržali hŕbu pozitívnych recenzii na svoj krátky film Dara (2007), rozhodli sa ho natočiť ešte raz v dlhometrážnej podobe. (beso74)
  • Herečka Shareefa Daanish si zahrala úlohu Dary už druhý krát. Prvý krát sa predstavila v krátkometrážnom predchodcovi tohto filmu Dara (2007). (beso74)

Reklama

Reklama