Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

Psema 

všechny recenze uživatele

Wan udělal to, co chtěl každý soudný člověk udělat už x dílů zpátky. Vzal veškerou dialogovou výplň, vyhodil ji z okna a na její místo dosadil permanentní akční náhul, který je naládovaný fan-servicem, entuziasmem a nápady. Dojemná není rozlučka s Walkerem, která přichází až příliš pozdě a je teda fest na sílu, nýbrž Wanova schopnost koordinovat několik plánů akce najednou, zároveň ji levelovat do dalších, ještě větších sekvencí a zároveň si udržet kvalitní rytmus, aby nehrozila nuda. Což je teda na poklonu. O to víc, že každý dostane svůj moment a až na otravného Gibsona zazáří. Včetně Tonyho loktů, Rondiných lámaček a Vinova obřího klíče. Když se ozvaly chorály a začal regulérně ikonický náskok do finálního fightu, který Johnson zakončí sestřelováním dronů záchrankou, už jsem se jen pobaveně tetelil v sedačce. Je to strašná chujovina a Wanovi občas ujíždí míra u stopáže jednotlivých sekvencí. Ale kašlat na to. Tahle série má za kamerou konečně kreativní mozek a vydolovala ho sakra poctivě. Už ten úvod je někde úplně jinde než zbytek Linem koordinované série. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rychle a zběsile do světových kin vyrazil nejplešatější film všech dob. Justin Lin onehdy celou ságu zrestartoval, ovšem přecijen se mi trošku ulevilo, že režijní otěže do sedmičky převezme někdo jiný...obzvláště když se jedná o hororového mága - Jamese Wana. Výsledek není sterilní, není dílem najmutého fušera, který by film jaktakž splácal, ačkoli se jedná o jeho blockbusterovský debut...neměl jsem však pocit, že by kvalitativně převyšoval například díl minulý, tím spíše díl pátý, který i nadále zůstává v mém srdci na prvním místě. Nelze zpochybnit, že se jedná o prvotřídní popcornovou podívanou s nutností vypnutí mozku, přesně tak, jak to má řadový divák rád. Jedná se v podstatě o víc toho samého, co známe, v opět o něco větším měřítku, ovšem bez nějakého přesahu, kterého u mě dosahuje pouze již zmiňovaný brazilský kousek. Rozhodně obdivuji, že se režisérovi povedlo Torretovu partu ukočírovat v mezích zábavnosti a přehlednosti, jelikož počet postav ve filmu je nezměrný a pokud má každý dostat alespoň nějaký prostor pro zviditelnění, zákonitě musi narůst i stopáž. Sedmičce neoddiskutovatelně pomáhá i nezměrný hype z oné tragické události a dělá z ní galashow Paula Walkera, který se s námi všemi fanoušky rozloučil ve velkém stylu. To musí potěšit každého, jelikož zmrtvýchvstání už bylo dost a to i v téhle frančíze. Ortodoxní fandové jedničky ani tentokrát nebudou úplně nadšení, jelikož se jede ještě více na hi-tech, pouliční závod je jen jeden z nostalgie a vedle ježdění v rychlejch kárách, pro běžné smrtelníky nedosažitelných, hrají prim taktéž přestřelky a souboje na tělo (a že hned ta počáteční rvačka mezi Stathamem a Rockem stojí za to), tedy nic nového v nově otevřené trilogii. Milovníky 70kových thrillerů potěší Kurt Russell, který svojí, po delší době plně blockbusterovskou, postavu pojmul velice cool a dokázal, že ještě není úplně odepsaný. Abych nějak uzavřel své rozpačité povídání, pokud se skutečně chystá další trilogie, budu i nadále u toho, ale moc nevím, kam by se už dál série mohla posunout. Viděno v kině 3x a nakonec přecijen uvažuji o 5ti hvězdičkách, protože se mi film líbí víc a víc. for Paul...70%...[3.4.2015_Cinema City_Plzeň] ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $190miliónovTržby USA $353,007,020 Tržby Celosvetovo $1,516,045,911(Čína sa utrhla z rekordnou tržbou $390,910,000 ktorej nestíha ani USA)▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $38,906,723Tržby za predaj DVD v USA $31,458,536║ výmena režiséra je citeľná, prospela a sérii to moc pomohlo, James Wan to drží pevne v rukách, podľa mňa najlepší diel série, je to o moc kompaktnejšie a hluchých miest je minimum, otravných tu už ani nenájdeme narozdiel od šiesteho dielu, dialógy nenudia a strihová zložka je kľudná, samozrejme niektoré akčné scény sú prehnané aj nad mieru únosnosti ako skoky z jedného mrakodrapu do druhého ale za to prevažne ponúknu moc efektnú akciu, ktorá má čosi do seba, má grády, je to až miestami elektrizujúce, bonusom sú súboje Statham vs Dwayne Johnson a Statham vs Diesel, obidva súboje sú delikatesou, majú slušnú razanciu a sú efektne testosterónovo natočené, Tony Jaa tiež nie je na zahodenie aj keď ostal miene v tieni spomínaných, obsadenie vyšperkované a fungujúce pre dej, dokonca aj prestarnutý Kurt Russell sa tu celkom našiel, záver podaný s úctou k Walkerovi je dojemný a silný a aj preto dávam o niečo vyššie hodnotenie, krásna rozlučka, sériu to vytiahlo do tých lepších sfér /videl v kine: 90%/ __moja recenzia ()

genetique 

všechny recenze uživatele

FF7 mal byť pôvodne film, ktorý otvorí sérii novú cestu, s novým konceptom, s novým režisérom a novými nápadmi. Osud to však chcel inak a James Wan, režisér známych a medzi horror-fans obľúbenými strašidelnými snímkami si však až v príprave tohto filmu prešiel skutočným peklom. Musím však povedať, že nech boli plány akékoľvek, tvorcovia sa s tým vyrovnali vskutku znamenite. Očakávania boli skromné, ale na výsledku sa tragické udalosti takmer nepodpísali. Celé to dýcha zbesile preexponovanou bang-bang atmosférou šiestej časti, lokalita strieda lokalitu, akcia akciu, za ktorou ide ďalšia akcia, až sa strácate v príbehu, pretože je takmer všade len akcia, občas sentimentálna scénka na tému "rodina", po nej znova akcia, občas nejaké sexi kočky, ale aj to je vlastne akcia, pretože tie sexi kočky fightujú navzájom! OMFG! Otáčky mozgových závitov nechajte ísť na voľnobeh a nechajte sa unášať rýchlou a zbesilou jazdou skvostných dialógov, trefných hlášok a vyšperkovaných akčných sekvencií, či vo forme autonaháňačiek, prestreliek alebo bitiek, a či už je to na betóne alebo vo vzduchu. Obsadenie skvostné, kamera a strih bezchybný, hudba labužnícky vyberavá - čo viac si môže fanúšik série a žánru môžu priať? Snáď len pokračovanie série, ktoré by som ešte pred premietaním považoval za chrapúnstvo voči Paulovi Walkerovi, ale teraz si myslím, že možno práve toto by bolo jedno z jeho posledných prianí. No a na záver teda klobúk dole pred decentnou a dojímavou rozlúčkou s Paulom, naozaj som nečakal tak intenzívny záver. Tvorcovia si dali naozaj záležať a bolo cítiť akési magické prepojenie a Vinove slová o rodine počas filmu dostávali neskutočne reálny feeling. Mrazivo srdcervúce! 85%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Momentálně se zdá série Rychle a zběsile vytěžená až na doraz. Jestliže "Pětka", byla jakýsi naboostovaný restart série, čerstvá a neurvalá jižanské krev, pak "Šestka" jí byla na dobrých padesát procent podobná, jen vizuálně uhlazenější, s ještě šílenějšími kaskadérskými kousky. Bohužel "Sedmička" je "Šestce" už podobná na 80-90 procent. Tedy nešla v podstatě nikam dál, jen je ještě větší, dražsí, hlučnější. Shrnutí "je to už trochu moc" sem padne akorát. A to jsem ještě nezmínil x scén, které jsou jak přes kopírak z předchozího dílu, až je to do očí bijící. Zejména pak souboj Statham vs Rock (téměř idendická je Rock vs Diesel) a ženská komba ? Zlatá Gina Carano která měla alespoň ženský šarm a sex appeal narozdíl od buldočí královny. Opakují se i stejné neduhy: nízké PG, tedy absance krve a to i když se to řeže hlava nehlava, vyloženě nechtěně směšné a nesmyslné scény apod. I přes tohle všechno ale máte ty hlavní "family" hrdiny prostě rádi a fandíte jim a přes mraky nedostatků má i tak Rychle a zběsile 7 zatím zřejmě nejlepší akční scénu roku - tu jedinou skutečně hvězdnou - ano, je to ta v horách s ozbrojeným konvojem. Budete žasnout jak se dá natočit tak komplikovaná akce tak přehledně. Rozloučení s Paulem Walkerem je vpravdě elegantní a závěrečná akce je otravně dlouhá, uřvaná a jednotvárna. Běžte na to z povinnosti a kvůli Walkerovi, ale hodnoťte to jako funkční/nefunkční film - sentiment nechat doma. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (88)

  • Píseň "See You Again", která zazní na konci filmu, zazpívali rapper Wiz Khalifa a zpěvák Charlie Puth a byla napsána na počest zesnulého Paula Walkera (Brian O'Conner). (Shadowspark)
  • Kopec, z ktorého sa pozerajú hlavní hrdinovia na LA, je rovnaké miesto, kde urobil Brian (Paul Walker) na začiatku prvého filmu hodiny so svojím prvým autom. (robo_sykora)
  • Prvý film zo série, ktorý v kinách dosiahol tržby miliardu dolárov. (Zeker)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama