Reklama

Reklama

Původní

(seriál)
  • USA The Originals
Trailer 6
USA, (2013–2018), 65 h 13 min (Minutáž: 42–45 min)

Tvůrci:

Julie Plec

Hudba:

Michael Suby

Hrají:

Joseph Morgan, Daniel Gillies, Claire Holt, Phoebe Tonkin, Danielle Campbell, Leah Pipes, Charles Michael Davis, Eka Darville, Daniella Pineda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(92)

Obsahy(1)

V tomhle spinoffu Upířích deníků se Mikaelsonovi přestěhují do New Orleans a spojí se s místními čarodějkami, aby mohli zase vládnout městu. (Netflix)

Videa (146)

Trailer 6

Recenze (114)

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

Tato nakonec celkem vydařená upírská série vyzdvihuje rodinu jako nejdůležitější lidskou hodnotu, ukazuje její význam a jak je správné za ni bojovat, zrazovat své přátele apod. a objevuje se zde mnoho velice dojemných momentů, jimiž si vás získá. Všech pět řad má vcelku pěknou a poutavou dějovou linii a i herci jsou překvapivě sympatičtí a "neokoukaní". Nadpřirozený svět The Originals však tvůrci zůstal poněkud nedomyšlený. Stejně tak fakt, že nikdy nevíte, kdo stojí na čí straně, představuje jedno z možných negativ seriálu a důkaz o překombinovanosti jeho scénáře. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Spin-off Upířích deníků vzniklý zřejmě kvůli popularitě Původních. Pilot a první díl jsou vykradené z Upířích deníků a trochu doplněné (nuda = TVD bez Damona). Ale potom už se to zlepšuje a je to dokonce i zajímavé, a protože se mi Klaus, Elijah i nakonec i naivní Rebekah zamlouvají, líbí se mi to a sleduji dál. Samozřejmě zde nechybí ani otravné postavy jako Marcel a jeho pohůnci a vlček Hayley, která je mi nesympatická (ale třeba si mě ještě získá, kdo ví), plus nesmím zapomenout otravné čarodějince. Zatím hodnotím velmi dobře, i když se mi přesun do New Orleans a absence Caroline moc nezamlouvá. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než Upíří deníky, i když trochu zmatenější. Klaus je drsňácky sexy. první a druhá řada dobrá, byť se to zbytečně komplikuje, na stranu druhou o něčem to být musí. já osobně bych uvítala seriál kde Klaus a Damon vymlátí a sežerou celou Ameriku s několika vášnivými sexy postelovými scénami. Jo, jak málo stačí ke štěstí.... ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Seriál je rozjetý slušně, uvidíme, co se z toho vyklube a jestli scénáristi velký potenciál nezazdí, jako se jim to povedlo u dalších řad kmenových TVD. Rodinku původních jsem si oblíbila, takže mi seirál vyloženě o nich rozhodně nevadí, i když mě trochu mrzí zmrazená linka Klaus+Caroline. Rozhodně vítám trochu dospělejší pojetí a odproštění se od scén typu: Miluju toho... ach ne, vlastně toho... nebo že by to byl přece jen ten první? :) ()

mArtinko5MB 

všechny recenze uživatele

Pilot nič nové okrem pár faktov nepriniesol. Preto zatiaľ hodnotím iba 60%, vkladám do seriálu nádeje a dúfam, že sa neuberie teen-agerskou cestou, po ktorej kráča Vampire Diaries. Po pár častiach nadšenie a určite živšia atmosféra ako TVD. Po 3. časti 75%. Do siedmej časti začínam mať pocit, že sa to schyľuje k charakteru TVD, čo jedným slovom znamená úpadok. 65% ()

Galerie (778)

Zajímavosti (9)

  • Pilotní díl byl odvysílán v seriálu Upíří deníky (od r. 2009), a to ve 20. epizodě 4. série. (Reesam)
  • Francúzska štvrť (French Quarter, The Quarter, Vieux Carré) je najstaršia štvrť mesta New Orleans. Natáčanie prebiehalo vo viacerých jej častiach, za zmienku stojí Jackson Square a St. Louis Cathedral - použitá na exteriérové zábery kostola, v ktorom sa odohráva podstatná časť deja, alebo ulica Bourbon Street, ktorá tvorí centrálnu os štvrti (práve na nej majú sídlo Mikaelsonovci). (Sasha_K)
  • Postava Klausa Mikaelsona (Joseph Morgan) bola pôvodne určená na to, aby bola zabitá v seriáli Upírske denníky (2009), ale stále sa zvyšujúca sa popularita postavy priniesla nielen prežitie, ale až vlastný seriál, v ktorom stvárňuje hlavnú postavu. (pancoyote)

Reklama

Reklama