Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vy študenti sa stále zaujímate o filmy, ale viete o nich hovno.“ Mrazivá a inteligentná DIPLOMOVÁ PRÁCA ma zaujala ešte pred samotným pozretím a to svojou zápletkou. Tá sa venuje šokujúcemu civilizačnému fenoménu s názvom snuff (s ktorým majstrovsky pracoval Joel Schumacher vo výnimočnom trileri 8MM). Režisér Alejandro Amenábar natočil znepokojivú a povinnú filmovú záležitosť pre každého, kto pokladá znepokojivý fenomén snuff za fascinujúci. Nevraviac o tom, že je to proste dobre zrežírované (zápalky v tme). Scenár miestami prekombinovaný. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Permanentně napínavé a chytře napsané, takže až do konce nevíte, jak to vlastně je. Navíc je Amenábar i dost nápaditý, např. "walkmanový souboj" nebo scéna se sirkama. A skvěle se povedl i casting, což dost silně pomohlo vytvořit jistý nádech autentičnosti, a Tesis je o to víc vtahující. Ovšem na plné hodnocení to není. Postavy přecejen sem tam jednají docela hloupě a to mi vadilo. Příliš to bilo do očí. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

První celovečerní snímek režiséra Alejandro Amenábara se povedl na výbornou. Ještě před známějšími 8MM byl natočen velmi působivý thriller s výbornou atmosférou (a to že opravdu výbornou!). Některé scény jsou skoro až hororové, a i když se může zdát, že postavy nejsou nijak zvlášť psychologicky propracovány, jsou skvěle napsané a člověk jim chce fandit. Prostředí filmu se stovkami filmových plakátů se musí každému líbit. Tesis boduje. U mě naprostá spokojenost! ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Jasnozrivo realistické pevné uchopenie kostry témy snuffu, vizuálne sýte a kontrastné, v oblasti postáv/dialógov zasa veľmi hlboké - na čom je celý film vystavaný. Oproti Cronenbergovmu VIDEODROMU postrádajúce zvrátenú fantáziu, v porovnaní s THE LAST HOUSE ON DEAD END STREET oveľa striedmejšie. Výborne vyvážené a napínavé nazretie na realistické násilie zachytené na kazetách. 90% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Thesis připomene Videodrome, ale není tak haluzový a imaginativní a nabídne "jen" atmosférické a napínavé pátrání po sériovém vrahovi točícím snuffy (jako o dva roky mladší 8mm). Solidní scenáristicko-režisérský celovečerní debut, který ale v druhé polovině poněkud ztrácí na tempu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Rozpočet filmu byl 116 miliónů peset (asi 696 tisíc euro). (gattaca)
  • Na soundtracku se vedle Mariana Marína skladatelsky podílel i sám režisér Alejandro Amenábar. (hippyman)

Reklama

Reklama