Reklama

Reklama

Sadako vs Kayako

  • Japonsko 貞子vs伽椰子
Trailer 1

Mladičká studentka Natsumi nalezne videokazetu, na které je natočena svatba jejích rodičů. Aby jim udělala radost, rozhodne se požádat svou kamarádku Yuri o to, aby jí tento záznam „přetáhla" z kazety na DVD, čímž by Natsumi získala ideální dárek pro své rodiče. K tomu je však zapotřebí videa. To dívky zakoupí v zapadlém krámku, avšak k jejich překvapení je v onom přístroji stále zasunuta stará a lehce poničená kazeta, kterou si Natsumi přehraje... Dle místní městské legendy si však každý, kdo kazetu zhlédne podepíše jistý ortel smrti, jelikož jej postihne kletba ducha Sadako Yamamury... Na pomoc nyní přichází Keizo - mladý muž, jenž ovládá určité nadpřirozené schopnosti a který se rozhodne poštvat proti sobě jak zákeřnou a vlasatou Sadako, tak i krkající Kayako z prokletého domu... (fiLLthe3DD)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Twitterový účet vytvořený pro Sadako jako propagace filmu Sadako 3D (2012) byl znovu použit pro propagační účely u tohoto filmu. (HanzoBureshi)
  • Když se pozorně podíváme na kazetu VHS Sadako (Elly Nanami), opotřebovaná nálepka tvoří tvar jejího obličeje s okem viditelným uprostřed. (HanzoBureshi)
  • Tento film nesdílí žádnou spojitost s žádným z předchozích dílů obou franšíz a místo toho se odehrává ve svém vlastním univerzu. (HanzoBureshi)
  • Pro propagaci filmu byl pro Kayako (Runa Endo) a Toshio (Rintaro Shibamoto) vytvořen instagramový účet zobrazující vtipné každodenní životní situace s těmito dvěma duchy. (HanzoBureshi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)
  • S rolí Kayako Saeki byla nejprve spojována Takako Fuji, která Kayako ztvárnila v originální japonské sérii, jenž čítá dva video filmy a dva kino filmy. Též si zahrála i v amerických verzích z roků 2004 a 2006. Herečka však na svém Twitteru popřela, že by měla s tímto filmem cokoliv společného. V tomto snímku ztvárnila Kayako herečka Runa Endo. (fiLLthe3DD)
  • Snímek byl poprvé oznámen 1. dubna 2015, tedy na Apríla, a proto nikdo jeho vzniku nepřikládal velkou váhu. Výroba snímku byla však nakonec potvrzena 10. prosince 2015. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama