Reklama

Reklama

V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz

  • USA The Conjuring: The Devil Made Me Do It (více)
Trailer 3

V zajetí démonů 3: Na ďáblův příkaz je mrazivým příběhem plným hrůzy, smrti a neznámého zla, které šokuje i zkušené výzkumníky paranormálních jevů Eda a Lorraine Warrenovi. Jeden z nejnapínavějších případů jejich skutečné kariéry začal bojem o duši malého chlapce a pokračoval způsobem, kterým si ani jeden z nich nedovedl představit – historicky první obhajobou v americké historii, kde se vrah odvolával na posednutí ďáblem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (387)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Už napořád mě bude mrzet, že závěr trilogie nebyl s lykantropií v Severní Americe. A druhá věc, že to nejspíš není závěr trilogie. Trojka nedosahuje kvalit výborné jedničky a ani vynikající dvojky. Jako další Annabelle či spinoff bych žádné výhrady ani neměl, ale přeci jen je to hlavní linka a je tu hodně znát absence režiséra Wana. Ne že by se aktuální režisér nesnažil, sám už má zkušenosti s Conjuring universem, ale tady tyhle hlavní filmy byly vždy středobodem celého příběhu a hororu. Druhá věc je, že se jedná o poměrně dobře zdokumentovaný případ, který byl dokonce i u soudu. Což ve filmu by mohla být naprosto vynikající látka, a to tu vnímám, že je to skutečně nevyužito. Režisér si prostě točí další spin-off do téhle série. A to mě mrzí a je to podle mě strašná škoda. Přestože však je to vlastně velmi povedený film, který má perfektní začátek a dokonce pomrkne i na znalce hororu. Po víc než osmi měsících bez kina jsem si film užil plnými doušky. Ale sérii už bych opravdu nechal odpočívat a přesunul jsem k novým nápadům. (84 %) ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Já to mám asi trochu jinak než většina zdejších komentraktoristů, ale já se na tento snímek dívám jako na film podle skutečných událostí a né jako na duchařský horor. A kroutím hlavou a naskakuje mi až husí kůže, že nemohu uvěřit, co se to na tom světě děje? Srovnávání s prvníma dvěma díly se mě taky netýká, protože i když jsem je viděl, tak si je díky mým problémům s dlouhodobou pamětí nedokážu vybavit. Ale, co se týče tohoto snímku jsem byl uspokojen hlavně tím příběhem, který pojednává o dvou reálně žijících pátračích po paranormálních jevech, kteří se s pomocí kněze nebo nějakého podobného páprdy v černém taláru snaží vyhnat démona z malého chlapce a to nemyslím sexuální metodou jako to dělá řada jeho kolegů, ale starou dobrou metodou, která je nazývána jako tzv. excorcismus. Chlapec  se zdá být fakt vykolejenej, protože se na tý posteli kroutí jako nejlepší cvičitel jógy na světě. Ale po menších komplikacích mu naše dvojice s pomocí hodného strýce v černém pomůže, ale tím zlo nezaženou, jelikož se přestěhuje do jiné osoby, která díky povedené vraždičce skončí až u soudu aniž by věděla, která bije. A tady začíná práce našich specialistů, kteří se budou snažit vypátrat, co se vlastně stalo a odkud vítr vane? Víc psát nebudu, jelikož bych spoileroval, ale pro milovníky napětí, všech možných rituálů, nějakých těch vraždiček, obživlých mrtvých a celkově té atmosféry tajemna prostupujících až do morku kostí je to uspokojivá jízda a souhlasím s hodnocením 70%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když se u soudu přísahá na Bibli, měla by vážená porota vzít v potaz, že musí být i síly, které se jí vyhýbají.. Ve chvílích, kdy vyvíjí Warrenova komise ustanovená k prošetření atentátů vedených panem Rohatým detektivní činnost, funguje to mnohem líp, než když se nepříliš inovativně straší utopenci na útěku či gymnastikou při vymítání (pocta Friedkinovi included). Paralelní finále budiž důkazem o celkové nesourodosti a Chaves u Wanem nastavené laťky kinetiky děsu podruhé selhal. Apropo, stejně jako Denethor při svých rodičovských povinnostech (nějaký čas poté, co ho uhasili pod Minas Tirith a vzali k holiči).. „End this black sabbath. By the blood of calvary, I command it!“ ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Díky absenci Jamese Wana na režijní pozici jsem od třetího dílu zase tolik nečekal. Celé tohle univerzum mám rád, i ty méně dobře hodnocené filmy, jelikož dobrých hororů se točí zatraceně málo a mě se líbí jaké produkční zázemí tyhle filmy mají, herci jsou dobří, lekačky fungují, monstra jsou děsivá a prakticky každý díl má výtečný hudební podkres. Trojka Conjuringu není sice moc atmosferická a strašidelná, ale má opět super příběh, detektivní duchařina je zase změna k něčemu jinému, má to pár opravdu nepříjemných scén a Patrick Wilson a Vera Farmiga jsou prostě trefou do černého. Tenhle pár má prostě velké sympatie a tak ve finále dokážu přejít, že film není ani tak děsivý, Samozřejmě, že z celého univerza je asi nejlepší první díl Conjuringu, který byl opravdu kurevsky děsivý, ale třeba dvojka mě krom Valaka nechala hodně chladným a mnohem víc jsem si užil The Nun i jakýkoliv díl Annabelle. Hlavně parádní trojku. Třetí Conjuring sice nabídne krev a mrtvoly, ale třeba trojka Annabelle ač je točená s přístupností PG-13 uměla vystrašit diváka víc. Třetí Conjuring není žádný atmosferický náhul, ale démonická krimi s perfektním produkčním zázemím a funkčním scénářem, což mě jako fanoškouvi hororů a téhle série ke spokojenosti úplně stačilo. Pokud vyhlížíte strašidelný a opravdu děsivý horor, sazím na příchozí Demonic a hlavně Zhoubné zlo od Wana.80%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Série V zajetí démonů potažmo i její vzdálení „bratranci a sestřenice“ sice nepatří do kategorie mých nejoblíbenějších, ale rozhodně bych nad nimi nelámal hůl. Příběhy v nichž figurují manželé Warrenovi nebo se jich nepřímo dotýkají (třebas díky prokletým – nebezpečným předmětům v jejich domě) mi povětšinou nabídli alespoň průměrnou podívanou a to samé jsem očekával i od této novinky. Trošku jsem byl však nervózní z toho, že do režisérského křesla tentokrát neusedl sám James Wan a jak se ukázalo, jeho absence byla znát. Sice je tu vedený jako producent, ale Michael Chaves mu svou průměrností stěží sahá leda tak po kolena.   Já měl tak trochu problém i s oběma předchozími díly (i když jedničku jsem nakonec hodnotil vcelku kladně, dvojka se mi líbila až od půlky). Tady jsem však místy nervózně pokukoval po časomíře téměř celou dobu. Nejde o to, že by šlo o vyloženě špatný film – to v žádném případě, dá se tu narazit na několik zajímavých pasáží (scén), ovšem celé to na mě působilo až moc tuctově, bez pořádné atmosféry (opět až na několik momentů). Wan prostě umí pracovat i s málem a divákovi naservíruje vymazlené lekačky či alespoň na několik sekund atmosférické peklo, tady nám to bylo nabídnuto vskutku po kapkách.   Naštěstí tu byla naše stará známá dvojice a manželé (potažmo samotní herci) si zase celou mou pozornost ukradli pro sebe. Jenomže i oni jeli tentokrát jen jaksi na půl plynu. Zdatně jim ovšem sekundovala naše hnusná satanistka (okultistka) – ten její ksicht, brr…Ona byla asi tím jediným, díky čemuž jsem cítil lehké pošimrání na zátylku a proč nakonec dám alespoň těch 50%. Jinak bych šel s hodnocením dolů... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Na začátku filmu je při vymítání záběr na Otce Gordona (Steve Coulter), který vystupuje z taxíku a hledí k domu. Jedná se o odkaz na velice podobnou scénu z kultovního filmu Vymítač ďábla (1973). (NiWi)
  • Když jedou Warrenovi s policistou v autě, z rádia hraje píseň „Suspicious Minds“ od Elvise Presleyho. Na konci filmu pak zní „Brand New Day“ od Vana Morrisona. (Duoscop)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

Premiéra Tenetu dočasně zrušena

20.07.2020

Studio Warner Bros. dočasně zrušilo plánovanou premiéru nového snímku Christophera Nolana Tenet. Rozhodnutí padlo poté, co byl film již dvakrát odložen. Studio je stále rozhodnuto pustit film do kin… (více)

Reklama

Reklama