Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (297)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Saw pokračuje, ale na rovinu zajímá to ještě někoho? No vidím, že pár skalních šílenců se ještě najde, ale mě tahle tisíckrát převařená kaše mdlé chuti opravdu nechutnala. Tuhle novou kapitolu si klidně mohli nechat někde v šuplíku. Za co ta 1*? Po pravdě ani nevím, tak rychle než si to rozmyslím.10% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Rušivé neherectví a rádoby komediální hlášky Chrise Rocka v hlavní roli hororu (...), od cca 40 minuty do posledního detailu průhledný finální twist, všehovšudy 5 pastí, z nichž tři si nepamatuju už dvacet minut po dokoukání, jednu pro svou takřka nemožnou technickou proveditelnost a další pro absurdní neférovost (spoiler! - přetni si míchu v krční páteři a budeš žít, lol - konec spoileru), ve výsledku pořád není nejhorším dílem série (kterým o chloupek zůstává nekonečně frustrující Saw 3D), ovšem ve chvíli, kdy se rozezní gangsta verze Hello Zepp, je víc než patrné, že po vydařeném Jigsaw (2017) je Spirála šlápnutím do lejna. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Obsadit do hlavní role v hororu trapného, koženého a totálně afektovaného pablba, který je schopen leda tak poulit srací oči ve fekálních kokotmédiích, není zrovna dvakrát dobrý nápad. Divák pak neví, jestli má při jakémkoliv jeho výstupu jen studem odvracet zrak, či si rovnou vrazit do očí hřebíky, aby už nic podobného v životě neviděl. Třikrát dobrým nápadem se nejeví ani pustit ke scenáristice někoho, kdo s přikousnutým jazykem slintá na bryndák při rytí pastelkami do plastového stolku, přičemž si pokřiveným prstem nezapojené ruky doluje šušně z nosu. Dialogy pak mají rozštěpy a zápletka silně evokuje zpackanou lobotomii. Takže zůstaly jen čtyři vcelku slušně brutusácké asistované sebevraždy „buď si něco urvi / uřež / ukousej, nebo chcípni“ a naprosto marný strýček Džexn, který jednak nemá co hrát a druhak mu ti downi vkládaj do huby málem jen skřeky a bláboly. Tenhle hadr už je zcela vyždímaný, tudíž je akorát tak na čase se na to vysrat a mrsknout celou franšízu do zastavárny, kluci. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy ze série Saw. Vlastně je to jedna z mých nejoblíbenějších filmových sérií. A tohle volné pokračování, volně na starou sérii navazující (říká se tomu myslím sequel), není úplně blbé (samozřejmě v rámci sawčkových scénářů) a svými několika vypečeně sadistickými vraždami je myslím určitě sawčkově nadprůměrné. A ani by mi nevadilo, že pachatel mi byl zřejmý už někdy v polovině. Bohužel film ale totálně domrvil casting. Zmalovanou latinskou pornoherečku v roli policejní šéfky bych ještě v pohodě rozdýchal, ale oči poulícího zulukafra, s podivným akcentem osoby po mozkové obrně, který byl díky pozitivní diskriminaci obsazen do hlavní role detektiva, tak toho už fakt ne-e. Tahle tragikomická herecká osoba se zjevně nemohla rozhodnout, pojme-li svou postavu vážně, nebo s komediální nadsázkou. Nakonec z toho vyšel jakýsi zrůdný herecký kočkopes, ani ryba, ani rak. Představte si třeba Eddieho Murphyho nebo Chrise Tuckera, kterak se tito snaží hrát vážného a seriózního drsňáka a přitom používají svou typickou dikci i mimiku. Tak asi tak. Jo a ještě mě docela štval kňouravě chlapecký magnetofonový hlas nového Jigsawa. Naopak potěšily mě (jak už jsem zmínil) důmyslné vraždičky a taky Samuel L. ve výrazné vedlejší roli. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nádorovou sérii Saw jsem měl vcelku rád, líbily se mi zejména všechny ty oslí a jiné můstky, které spojovaly všechny části do spojitého celku. Pochopitelně mě bavily všechny ty pasti, pasti, pastičky. Což koneckonců společně s hudebním motivem dělalo Saw tím, čím je. Zábavou pro krvežíznivé diváky.  Zda se devátý zářez rozhodl navázat na původní řetěz Pily si nechám pro sebe, už jen proto, že v desítce se může ukázat, že vše bylo jinak. Nebylo by to v rámci téhle série poprvé. Jinak tu máme téměř to samé (mnou však rozhodně očekávané), tedy Jigsawa  a jeho neuvěřitelné a krvavé pasti. Jejich působek je pak tím lehce zvráceným guilty pleasure, co mě zase potěšilo, ale oproti mým očekáváním jich bylo opravdu málo. Chris Rock mě pak zase "nezklamal", uřvaný a ukecaný , ale díkybohu alespoň bez svého  trapně murphyovského šaškování.  Zklamáním pak byla okatá předvídatelnost, kdy vy jasně víte, ale hrdina je za debila a efekt překvapení při odhalení pak vůbec nefunguje. S tímhle, mám pocit, se v rámci série Saw vždy umělo pracovat o něco lépe. Samotný závěr si pak říká o přímé pokračování v následujícím díle a bude-li takový, jaký bych si přál (tedy překvapením pro padoucha) má u mě desítka hvězdu navíc. Tady je to maximálně na tři utržené prsty. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)
  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno