Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 1

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (296)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že nejsem moc velkým fandou Saw série. První díl jsem si docela užil, ve své době šlo o celkem neokoukané téma se zajímavým příběhem, ale většina jeho následovníků z toho udělala jen těžko stravitelnou záležitost. Většina pokračování přicházela ze stále více stupidnějším scénářem a jediné co dokázalo udržet mou pozornost, byly samotné smrtící pasti a slušná porce brutality. Po čtrnácti letech se rozhodl režisér Darren Lynn Bousman   vrátit zpět „na místo činu“ a řada lidí se na to docela těšila. Já si rovněž myslel, že dokáže zastavit sestupnou tendenci, co se kvality této série týče a nabídne nám po dlouhé době zase nějaké to oživení. Bohužel se tak nestalo.   Spíš mi celá tato Spirála přišla jako nějaká nechtěná parodie na Saw – nebýt tedy několik vcelku povedených brutálních pastí. Docela by mě zajímalo, do čeho narvali těch 20 milionů, protože mi to celé přišlo jako nízkorozpočtová slátanina a xtá napodobenina již mnohokrát viděného. Jednotlivé pasti byly brutální to ano, většina nedobrovolných hráčů však neměla téměř žádnou šanci na přežití (i kdyby splnili to, co po nich chtěl, umřeli by během chvíle na následky zranění), čímž se zcela vytratila původní myšlenka Jigsawa na „očištění od svých hříchů a druhou šanci“. Zřejmě dost peněz stáli samotní herci. Ovšem i to se ukázalo býti dost velkým kamenem úrazu.   Samuel L. Jackson tu víceméně jen paběrkoval a ani nedostal moc prostoru. Marisol Nichols většinou našla uplatnění leda tak v nejrůznějších dramatech, ale ta mi tu zas až tolik nevadilo. Horší už to ovšem bylo s výběrem hlavního hrdiny. Chris Rock prostě nemá talent ani ksicht na to, aby hrál ve vážných rolích či hororech. Nejrůznější ztřeštěné komedie to ano, ale tady mi vyloženě vadila už jenom jeho přítomnost. Sice se snažil ze sebe dělat v některých scénách tvrďáka, ale moc jsem mu to nežral. Max Minghella byl dost neprůbojný a zbytek tu byl jen do počtu. Takže ani v tomto směru žádná sláva.40% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už to Saw fakt nechte odpočívat. Spirála strachu je vlastně banální thriller o pomstě na prohnilých policajtech, který by žádné spojení na původní sérii ani mít nemusel. Saw značka je jen ospravedlnění toho, aby sem tvůrci mohli narvat pár krvavých pastí. Které jsou opět tak technicky vyspělé, že divák jen žasne, jak je ten záporák byl schopnej vyrobit - a jestli mu to za to vlastně stálo. Nicméně nic proti nim, neboť těch pár krátkých krvavých scén je na filmu nakonec to nejlepší. Zbytek je těžká policejní nuda s postavami neuvěřitelně otravnými (hlavní postava Zeke) nebo neuvěřitelně směšnými (šéfová) a také s hrubě čitelným rozuzlením. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Chris Rock” hral doposiaľ v 114 filmoch, pričom v 113 zo seba robil solídneho kokotka na pohľadanie. Obsadiť do hlavnej role kultového hororu o sériovom vrahovi takéhoto nímanda, to svedčí o riadnej dávke dementnosti na strane kompetentných. Ja si skutočne nepamätám, kedy naposledy mi nejaký herec, takto extrémne znechutil sledovanie nejakého (hocijakého) filmu. Každý jeden divák by mal dostať medajlu zato, že musel 90 minút strpieť pohľad na tohto extrémne afektovaného mahagóna, ktorý gestikuluje ako nejaký 13 ročný hip-hoper z Fiľakova. Čo však bola ďaleko bolestivejšia skúsenosť ako jeho gestá, je jednoznačne mimika jeho ksichtu v pasážach, kedy sa prižmúrením očí, snažil všemožnými silami o zanechanie dojmu tvrdého chlapa, ktorý by bez bolestne zvládol “čertovo kolo” s tromi doživotne odsúdenými trestancami v Leopoldove. Grcať sa mi chce, ako to skurvyli, pričom absolútne jediné čo v tomto snímku stojí za pozornosť, je gore a originalita mordovačiek. Otras .. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to tam a věřte mi, že jsem chtěl, aby bylo. Série Saw mi totiž vždycky byla blízká, už pro ochotu neustále přetvářet historii vlastního fenoménu, kdy se scenáristé v rámci postupujících dílů utrhli tak, že by na ně i J.J. Abrams v době své největší seriálové slávy byl hrdý. Jistě, nejednou tím logika sama spadla na pilu, ale šlo o takové to příjemné očekávání ve stylu "s čím zase přijdou tentokrát" (podobně to funguje třeba u Rychle a zběsile). Po osmi dílech je nicméně únava materiálu znát, takže myšlenka, že se to vezme z druhé strany a udělá se z toho detektivka, je dle mého opravdu dobrá (ostatně kultovní Sedmička je vlastně takové otočené Saw). Jenže tu nic nefunguje. Hlavní hrdina není cool, vedlejší postavy jsou nesympatické křoví, atmosféru to nemá skoro žádnou, detektivní část je tak jalová, že ji strčí hravě do kapsy i průměrný díl Mentalisty a finále je svou snahou o dramatičkou epičnost (po vzoru jedničky) na hraně parodie. A i hra na vraha je nudná, protože ho protřelejší divák snadno odhalí v první třetině. Darren Lynn Bousman měl šanci nakopnout sérii novým směrem, ale evidentně na to nemá. Jistý si je jen v mordech, které ale působí v upraveném konceptu jako pěst na oko a zbytku nedává vůbec, ale vůbec nic. Škoda, dobrých filmových detektivek není nikdy dost. 30% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Nekecali, křeč pokračuje. Kouzlo původního Saw dávno vyprchalo, ale Jigsaw v srdcích fanoušků zůstává, takže se na jeho odkazu stále parazituje. Rádoby geniální pasti a upocený twist jsou akceptovatelnými kolority celé série. Rock je však castingovým omylem roku a vyšetřovací linka jede na hraně parodie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně, kdy se detektiv Banks (Chris Rock) natahoval do auta pro balíček, tak ho bral rukou, ale v dalším záběru ho vyndává pomocí hadru. (Ondra.Simmer)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Torontu od 8. července do 26. srpna 2019. (Leopard105)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno