Reklama

Reklama

Spirála strachu: Saw pokračuje

  • USA Spiral: From the Book of Saw (více)
Trailer 3

Začíná se psát nová kapitola z děsivé knihy Saw. Zločinný strůjce pokřivené spravedlnosti roztáčí spirálu nečekané pomsty. Mladý detektiv Ezekiel "Zeke" Banks (Chris Rock) a jeho parťák (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stanou hráči na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A to ještě "Zeke" netuší, že spolu s ním bude ďábelskému plánu šíleného zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (296)

rollman1 

všechny recenze uživatele

No, vlastně celkem zklamání. Jako fanoušek celé této frančízy jsem po prvním traileru očekával asi trošku něco jiného. Jasně, chápu, že zde se moc novinek vymyslet nedá, ale když už se jednalo o projekt, který je od fanouška pro fanoušky, nemuselo to být takové na půl žerdi. Chris Rock očividně Saw má rád, ale je ironií osudu, že vlastně nejspíše celou sérii pohřbil. Herecky mi tady prostě nesedl a jeho ukřičený hlas mi vyloženě vadil. Zbytek osazenstva je tady taky vlastně k ničemu. Bohužel zde nefunguje ani příběhová linka, která měla být tentokráte stěžejní. Je průhledná a návrat k prvnímu dílů se vůbec nekoná. Finální pětiminutovka také postrádá větší tah na branku, což je škoda, protože v Saw je tahle část po pastech ta nejlepší. Ale abych jen nehanil. To, co k sérii patří jsou hlavně pasti a ty jsou fajn, jakože dost fajn. Mají nápad, funguje brutalita a není jich úplně málo. Snímek aspoň rychle uteče a není to vyloženě postaveno na pastech samotných. Každopádně jako příbuzný k sérii, kterou miluji, je tohle spíš bratranec přes koleno. Nedělá Vám vyloženě ostudu, ale radši jste, když ho nevidíte. Škoda, snad návrat Final Destination bude na tom lépe. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Smažák a maxi porce hranolek, zalitá tatarkou a pořádnou dávkou kečupu, nebyla úplně ta nejideálnější volba, před úvodní scénou v metru (můj jazyk nechtěl spolupracovat) - husina po celém těle - slyšet opět tu výbornou znělku. Jigsaw, mě v roce 2017 hodně zklamal a bylo to "zakončení" jinak mé nejoblíbenější, Hororové série fakt na hovno.  Po letošním, né úplně podle mých představ natočeném Rebootu Wrong Turn, jsem se začínal bát i tady, zda tvůrci neodbočí o něco víc. Pasti asi nejsou tolik promakaný, jako v předešlých dílech, ale i tak jsem se občas díval skrz prsty (scéna s prsty), smrti jsou celkem fajn, jsou krvavé, jsou nechutné, herecké obsazení mi zas tolik nevadilo, hodně kritiky jde na Chrise, ale já jsem s ním tady neměl zas až takový problém. Co mi možná vadilo, byl hlas z nahrávek, který byl docela hodně teploušský. Ale jinak jsem celkem spokojený, za mě podařený Reboot, mohlo to dopadnout i klidně hůř. Lepší tři hvězdy. No a jak jsem vždy psal u jednotlivých dílů - TĚŠÍM SE NA DALŠÍ POKRAČOVÁNÍ ! ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Keď séria Saw fungovala na tej pravidelnej báze, že si divák každý rok našiel nové pokračovanie, tak ma to celkom bavilo. Nikdy sa nejednalo o nič výnimočné, čo by som mal potrebu pozerať opakovane, ale predsa len to bolo niečo iné, ako v žánri bežne vznikalo, držalo si to svoj štýl a tešil som sa na novú porciu pascí, zvratov a efektné finále. Ale odvtedy už vôbec netušia, ako k sérii pristupovať, Jigsaw po dlhých rokoch ma vôbec nebavil a ani Spiral nie je teda žiadna sláva. Ale príde mi to predsa len čosi lepšie. Už si to ide aspoň svojou cestou, viac sa zameriava na kriminálnu líniu, čo mi nevadí, však aj v pôvodnej sérii boli vždy dobre zvládnuté. Ale tu si teda mohli dať aj viac záležať. Občas tým tvorcom skutočne vôbec nerozumiem. Majú napísať filmovú kriminálku, ale scenár to má jednoduchší a menej nápaditý, než diel priemerného kriminálneho seriálu z deväťdesiatych rokov o desiatich sériách. Dej nedokáže strhnúť, tie niektoré klišé ma otravovali a ak sa tu aj našiel nejaký zvrat, tak skôr preto, že je až moc hlúpy, aby to divák čakal. Ale najviac mi tu vadilo, že mi to celé prišlo strašne umelé. Ako divadelná hra a nie film zo skutočného sveta. Ulici som neveril, že je ulica, metru, že je metro a ani detektívom, že sú detektívi. Strašne zvláštne. Ale nenudil som sa, tempo to má dobré a dalo sa na to pozerať. Ale najviac tu vyniká jednoznačne Chris Rock, tu by mal dostať nejakú cenu. Nielen, že sa na detektíva vôbec nehodí, ale predvádza tu priam hrôzostrašný herecký výkon s mimoriadne odpudzujúcim hlasovým prejavom. Už len on by ma dokázal udržať pri pozornosti, lebo niečo takéto sa len tak nevidí. Samuel L. Jackson tu už nemá moc priestoru a tiež sa tu moc nehodí a Max Minghella ma nikdy nebavil. Ale v rámci tej umelosti to celé nejak prapodivne funguje. Pasce ani tentoraz moc nesklamú. Neprišli mi až tak nápadité, ako v pôvodných dieloch a ani tak sadistické, ale mali niečo do seba a také sklo bolo celkom zaujímavé. Darren Lynn Bousman na pozícii režiséra ale teda moc nepredviedol. Na to, že má na svojom konte tri diely série, ktoré boli technicky a vizuálne úplne v poriadku mi toto príde na podstatne nižšej úrovni vo všetkých smeroch. Takže aj Spiral je úplne zbytočné voľné pokračovanie, ale pozerať sa na to dalo, nenudil som sa a občas to aj zabaví. A občas teda aj nechcene. 55% ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║Tržby USA $22,304,427 ║Tržby Celosvetovo $36,042,645 ▐ Veľmi ubolený návrat, ku krásne drsnej tradícii. Má to vôbec zmysel? Asi ťažko! Veľmi prekérny krkolomný dejový mišung, bolestný výtvor, ktorý len klope o dno nejakej únosnosti. A to vo všetkých smeroch. Klincom je ale obsadenie Chrisa Rocka, to je normálne na facku, to ich ako že čo napadlo tam dať už teraz tohto ošuntelého komika. Neviem ako zakopol o tento príšerne zlý projekt Samuel L. Jackson asi musel poriadne nudiť. Kedy tomuto bez hlavému blbnutiu bude koniec? /20%/ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tenhle Saw ukazuje i trošku jinou polohu a čas, kdy trávíme s budoucími oběťmi během pastí se smrskl na úplné minimum. Místo toho sledujeme zmatené vyšetřování detektiva Rocka. Suverénně nejslabší příspěvek do už 9dílné série. A to i přesto že opět dorazili konečně trošku známější herci. Má cenu vůbec dále pokračovat? 20% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Původně měla být premiéra v roce 2020, avšak kvůli pandemii Covid-19 se premiéra posunula na rok 2021. (Raichu.Cz)

Související novinky

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

Samuel L. Jackson si zahraje v Saw

09.07.2019

Reboot hororové série Saw nabírá obsazení. Snímek zatím pojmenovaný jako Saw IX tlačí kupředu herec a komik Chris Rock (Trestná lavice, Machři 2), který v novém snímku ztvární hlavní roli detektiva… (více)

Reklama

Reklama