Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před pěti tisíci lety, v dobách, kde ještě nestály slavné pyramidy, pustošily egyptskou zemi hordy barbarů z východu, které vedl bezohledný Memnon, přezdívaný Král Škorpión. Toužil ovládnout svět, zabil každého, kdo se mu nepodřídil, a zdál se neporazitelný díky proroctvím svého čaroděje. Právě toho se rozhodnou zabít vládci zbylých svobodných kmenů. Tajně se sejdou a najmou si trojici mužů vedených odvážným Mathayusem, kterému generace předků vlila do žil válečnickou krev, a tedy i lest. Nejprve chce zjistit, kdo je tím záhadným Memnonovým rádcem. Když proniknou do Memnonova ležení, padnou však do pasti. Mathayus přitom odhalí, že Memnonovým čarodějem je ve skutečnost krásná mladá Cassandra. Při útěku z paláce se mu ji podaří unést. Cassandra se stává jeho rukojmím a souboj na život a na smrt mezi dvěma mocnými, i když zcela rozdílnými muži je nevyhnutelný. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi něco jiného, nakonec z toho byla taková lehce uvolněnější napodobenina Conana. Nebyla to tedy úplná kravina, ale právě zmíněný Conan byl pro mě osobně víc koukatelnější a měl jsem chvílemi pocit, že tvůrci Škorpiona se sem tam inspirovali asi víc, než by bylo záhodno. Herečku Kelly Hu jsem dodnes nijak významně nezaznamenal (prý hrála i ve Zvláštních dnech...), zato teď jsem ji během dvou dní viděl ve dvou filmech. :-) ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nie som prvá ani posledná, čo to povie, ale keď ono sa to tak derie na jazyk ;-) Barbar Conan pre nové tisícročie. Oprášený, prepratý, znova naolejovaný a v podobe The Rocka aj akýsi ľudskejší a zhovorčivejší hrdina (Conan bol v porovnaní s ním typický mlčanlivý mrzút 80. rokov), ktorý nešetrí odpaľujúcimi hláškami a okrem svalov sa snaží používať aj rozum. Je to klišovité a vo všetkom typické pre akčnú hrdinskú fantasy, ale komu to vadí? Tu je hlavná zábava, sympatickí herci, správne kulisy, heroické postavy viacerých druhov, veselé hlášky, boj dobra so zlom i vynaliezavé, akurátne dávkované súboje. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Nepochopila jsem, proč se to jmenuje Král Škorpion, když ho otráví škorpionovým jedem, za pět minut vyléčí a nijak jinak už to příběh neutváří. Johnson se nebere moc vážně, to je dobře, jeho sidekick nevzbuzuje okamžitý odpor a partnerku má skutečně krásnou, navíc po většinu času nahou nebo téměř nahou. Kvalit žádné mumie to sice nedosahuje, ale jinak to není až zas takový průšvih. Až na ty nalíčené sexy baby, co vypadají, jako by si odskočily od tyče, ale to k těmhle filmům asi patří. 40% Jo, a hraje tam Bernadr-Theoden-Hill! ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Film inšpirovaný oboma Múmiami rozhodne žiadnym pokračovaním Múmie nie je. Je to príbeh kráľa škorpióna za čias, kedy ešte nezapredal svoju dušu diablovi. Jedná sa o čisto priemerný historický film zďaleka nedosahujúci kvalít oboch Múmii. Na druhú stranu je vtipný, dobrodružný, hrdinský ale i naivný. Film rozhodne nemal skončiť happyiendom vzhľadom k tomu, aký osud škorpióna postihne. Ozaj viete prečo hrdina dostal prezývku škorpión? Odpoveď nájdete práve v tomto filme. Ak ste si mysleli že Rock nevie byť vtipný, istotne vás presvedčí o opaku. Priemerný film, zabudnuteľný. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevidím nic špatného na tom, dozvědět se něco bližšího o prokletém králi. Zpočátku je to kladný hrdina, ale ze série Mumie je známý jako (digitální) záporák. Dostatek akce, ale chudší příběh, tak by se to dalo shrnout v případě "nástavbového" dílu. Dwayne Johnson má charisma a muskulaturu a to film zaručeně utáhne. Chuck Russell nikdy nedosáhl věhlasu svých kolegů zaměřených na akci, ale tady se opravdu snažil. Do lepšího hodnocení mnoho nescházelo. Veskrze příjemný film. 60% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Z historického hlediska král Škorpion (ve filmu Dwayne Johnson) - nebo také král Štír -, opravdu existoval. Byl jedním z králů Egypta z období nulté dynastie. (hodna)
  • Při natáčení souboje mezi Mathayusem (Dwayne Johnson) a Balthazarem (Michael Clarke Duncan) neodhadnul Duncan správně vzdálenost a po tvrdé ráně loktem jej The Rock na několik sekund knockoutoval. Duncan situace využil, aby si z Johnsona vystřelil – odešel do kostymérny a nechal si vycpat líce vatou. Když poté Johnsona konfrontoval s tím, že nemůže pokračovat v natáčení, protože je vážně zraněný, Johnson se velmi omlouval a celé situace litoval. Netrvalo však dlouho a žert prokoukl. (HellFire)
  • Dwayne Johnson (Mathayus) se jako král Škorpion objevil už ve filmu Mumie se vrací (2001), v němž filmaře zaujal natolik, že se rozhodli natočit o něm tento samostatný film. (HappySmile)

Související novinky

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Sólovka čaroděje z Conana?

Sólovka čaroděje z Conana?

22.07.2008

Připravte se na porci černé magie. Doslova černé. Už několik týdnů rašily z internetové půdy klepy o tom, že Djimon Hounsou byl odsazen do nové verze Barbara Conana (samozřejmě ne do hlavní role).… (více)

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

Pohrobci Mumie a X-Menů se blíží

20.10.2007

Dnes tu máme dva hrdiny, kterým se neradno stavět do cesty, protože by vás nejspíš naporcovali na malé kousíčky. Ten první svými vysouvacími adamantiovými drápy, druhý pečlivě nabroušeným mečem. U… (více)

Emmerich bude mikroskopický

Emmerich bude mikroskopický

26.08.2007

Trailer na 10 000 B. C., v němž pralidé a mamuti válčí s prvními staviteli pyramid, a to v bombastickém stylu Krále Škorpiona a Apocalypta ;-), naznačuje, že Roland Emmerich je v staré dobré… (více)

Reklama

Reklama