Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HE WAS A KING AND A GOD IN THE WORLD HE KNEW, BUT NOW HE COMES TO CIVILIZATION MERELY A CAPTIVE, A SHOW TO GRATIFY YOUR CURIOSITY!" -------- Neverím, že som túto legendu a neoddeliteľnú súčasť svetovej kinematografie dokázal dopozerať dokonca. 84 rokov je veľmi dlhý čas a veľa sa toho zmenilo. King Kong a Empire State Building je však stále tá istá kultová záležitosť. Pteranodon tiež. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve vztahu k době vzniku naprostá bomba!! Ve všech ohledech nádherné a úchvatné dílo. Tuto verzi jsem viděl až jako poslední a byl jsem opravdu překvapen. Peter Jackson měl v remaku opravdu z čeho těžit. Tohle je kult kultů, neuvěřitelně detailní řemeslný monster movie ... Těžko se mu může v rámci žánru co rovnat ... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 10/10 Efekty 9/10/// +hudba, strhující akce, dobří herci -pár logických přehmatů(masožravý brontosaurus), jo a taky jsem s Kongem neměl takový soucit jako v tom novém filmu/// Tak už vím, kde bral Peter Jackson inspiraci. On přímo svůj milovaný film okopíraval políčko po políčku a jen to celé zabalil do moderního hávu. A říkám, že jak jsem byl nedávno unešen z moderní verze, tak nějak podobně byly uchváceni i diváci v době natočení tohoto snímku. Ba co, věřím, že oni byly ještě mnohem víc. Dnes se takových filmů točí mnoho (hrající na efekt), ale tehdy tento film musel být vyjímečným počinem. Díky tomu, že jsem znal z nedávné paměti novou verzi, tak jsem veškeré scény ani nemusel předvídat, prostě tady byly taky. Je trošku škoda, že se tím stratil moment překvapení. Větší účinek by mělo: vidět nejdříve tuto verzi a poté tu novou. Ale to už teď nezměním a tak jsem si aspoň vychutnával každý moment filmu a vedle něj si představoval ty stejné scény, jen v barevném provedení. Tento film hodnotím ryze k tehdejším poměrům, to abych byl spravedlivý./// Celkem 89%/// ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Méně jak 5* si film nezaslouží, protože: 1) Film je naprostá klasika. A já miluju klasiky. A ty s monstry obzvlášť. 2) Přesto že mám klasiky rád, jen málokterá mě dokáže zarazit do křesla tak jako King Kong. Film má neskutečné tempo nejen na svou dobu, ale i dnes by v tomhle obstál. 3) Triky ač vypadají dnes už roztomile, tak pořád plní i svojí původní funkci - ohromit. Když se Kong poprvé ukáže na scéně, alespoň mě tedy spadla čelist. Působí opravdu majestátně. 4) Není to žádný čajový dýchánek, lidé zde nejen že umírají, ale umírají dosti ohavně [nezapomenutelná scéna, kdy Kong hledá Ann v jednom z mrakodrapů, strčí ruku do jednoho okna, z postele vytáhne nějakou mladou blondýnku a když zjistí, že to není jeho vyvolená, prostě jí pustí na chodník, to už se dnes v blockbusteru nevidí] PS- DVD edice, která vyšla u nás v podobě dvou disků je excelentní. Obsahuje kvalitně přepsaný film a hlavně téměř 4 hodiny bonusů, které nepostrádají cz titulky. Dozvíte se z ní vše podstatné. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Původní King Kong je z technického hlediska naprosto geniální, ale takhle špatně napsané postavy (hlavní hrdinka jenom ječí) jsou nepěkné překvapení i na 30. léta. Asi raději upřednostním Jacksonův remake, ve kterém Naomi Watts doopravdy hraje a její emancipovaná postava si ke Kongovi vytvoří opravdový a uvěřitelný vztah. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (121)

  • Krom scény v jámě (viz výše) se do finálního sestřihu nedostaly i jiné scény. Jsou to například: Kongův souboj se třemi triceraptori (částečně natočen), dinosaurus ve vodě a jeho brutálnější zabití tří námořníků (upraveno), Styracosaurus nahánějící členy výpravy džunglí (natočeno, vystřiženo), delší verze scény útěku a následného úprku z Kongova doupěte (natočeno, vystřiženo), Kong v hotelu kde se hraje partička pokeru (pravděpodobně natočeno, ale vystřiženo z důvodu přílišné podobnosti s jednou ze scén ze Ztraceného světa z roku 1925), podrobnější záběry na Kongův pád z vrcholku Empire State Building (pokusně natočeno, ale vypadalo to příliš nevěrohodně) a mnohé další. (DaViD´82)
  • Traduje se, že námět na film vznikl tak, že Merian C. Cooper měl sen o obří gorile ničící město. (DaViD´82)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama