Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (122)

John Landis

Opičí agent (2004)

  • Scéna, kdy Clemencs vyleze na repliku paneláku s panenkou v ruce, je reference na slavnou scénu z filmu King Kong (1933). (KGBelik)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

  • Peter Jackson chvíli po premiéře filmu popsal, jak se k natáčení celé série během let vlastně propracoval: "Poprvé jsem Pána prstenů četl, když mi bylo sedmnáct. Tehdy jsem si říkal, že by z toho mohl být skvělý film, a těšil jsem se na to, až ho jednoho dne uvidím. Ale ani ve snu by mě nenapadlo, že ten, kdo ho nakonec natočí, budu já. A pak jsem tu knížku po pravdě řečeno nečetl až do doby, kdy mě napadlo, že bych ji mohl zfilmovat. Tudíž to nebyl žádný můj celoživotní sen, jak si spousta lidí myslí. Ve skutečnosti jde o to, že miluju fantaskní dobrodružné filmy. Poprvé jsem pocítil chuť stát se filmařem, když jsem jako devítiletý viděl v televizni původního King Konga. Naprosto mě facinovalo, jak ten film dokázal diváka přenést do jiného světa. Zamiloval jsem se do toho žánru, do toho typu filmařiny. (...) Prorazil jsem v oboru díky nízkorozpočtovým hororům, ale přitom jsem strašně chtěl udělat veliký dobrodružný film. Takový, jaké byly ty, které jsem hltal jako kluk. V devadesátém pátém jsem dokončoval film Přízraky a začali jsme si říkat, že možná už přišel čas na to, abychom natočili pořádný fantasy film. Kvůli Přízrakům jsme totiž na Novém Zélandu založili trikovou společnost s třiceti nebo čtyřiceti počítači a chtěli jsme využít možností, která ta moderní technologie nabízela. Nejdřív jsme chtěli napsat původní příběh, ale když jsme ho probírali, pořád jsme říkali: 'Tohle by mělo být jako v Pánovi prstenů,' nebo 'je to podobný typ filmu jako Pán prstenů,' takže nám to nakonec došlo a rozhodli jsme se zkusit získat práva na zfilmování Pána prstenů." (NIRO)

Mighty Joe Young (1949)

  • Studio RKO očekávalo, že snímek zopakuje úspěch King Konga (1933) – nakonec ovšem opičák Joe způsobil studiu ztrátu 675 000 amerických dolarů. Z tohoto důvodu také nevzniklo plánované pokračování, jehož pracovní název byl „Joe meets Tarzan“. (fiLLthe3DD)

The Son of Kong (1933)

  • Rozpočet činil 269 tisíc amerických dolarů, přičemž v kinech film utržil „pouze“ 616 tisíc, což bylo pro studio RKO zklamání – jednička (1933) s rozpočtem 672 tisíc totiž utržila přes 5 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

The Son of Kong (1933)

  • Merian C. Cooper byl zprvu nadšený, když mu studio nabídlo režii tohoto filmu. Jeho radost však opadla poté, co zjistil, že má na výrobu snímku pouze půl roku a také polovinu toho, co stála výroba jedničky (1933). (fiLLthe3DD)

The Son of Kong (1933)

  • Snímek se natáčel pod názvem „Jamboree“. Merian C. Cooper tím chtěl zamezit, aby na plac chodili i lidé, kteří nebyli součástí štábu – po uvedení jedničky byla řada diváků zvědavá, jak byly vytvořeny (v té době) revoluční efekty. (fiLLthe3DD)

Braindead - Živí mrtví (1992)

  • Ostrov ze začátku filmu (kde dobrodruzi najdou démonickou opici) se nazývá Skull island – Ostrov lebek, tedy stejně jako název ostrova, kde sídlí King Kong, jehož původní film z roku 1933 patří k nejoblíbenějším Petera Jacksona. Jackson zároveň v roce 2005 natočil jeho remake. (Guilemot)

King Kong (2005)

  • Dvojplošníky, ktoré sa objavili v závere filmu, sú ten istý typ lietadla, ktorý sa objavil aj v pôvodnom filme z roku 1933. Tvorcovia si museli zohnať pôvodný plán lietadla a postaviť si ho, keďže sa nikde nedal zohnať. (Shakers)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama