Reklama

Reklama

Amityville: Dům hrůzy

  • Kanada The Amityville Curse (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka pěti přátel se rozhodne ke koupi staré selské chalupy, kterou chtějí renovovat. Všichni jsou staří přátelé z koleje, kromě Franka, manžele Abigail, někdejší krásky z koleje. O Frankově minulosti se Abigail nikdy nic nedozvěděla. Debbie, děvče ze skupinky, pozná chalupu na první pohled. Je to dům z jejích zlých snů. Postupem času se začnou dít stále divnější věci a její noční můra ji začne pronásledovat i v bdělém stavu. Příliš pozdě přátelé pochopí co se děje a zakletý dům se stane hrůzným bojištěm o holý život... Kultovní film amerického hororového žánru s mimořádnou skupinou herců, v jejímž popředí stojí Cassandra Gavaová (Barbar Conan), Kim Coates (Slepý strach, tv-seriál Miami Vice) a Jan Rubeš (Svědek, Hora odvahy). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem chválil předchozí díl, tak tohle je vážně kravina. S původními filmy to nemá skoro nic společného, snad kromě názvu lokace, kde se to odehrává, ale to by mi zase tolik nevadilo. Jenomže tenhle film nemá atmosféru, což právě byla největší devíza předchozích dílů. Tady se skupinka lidí nastěhuje do baráku, kde se to občas zatřese, občas se někdo pořeže – a co? No a právě že nic. Pak tu je ta podivná linka se zastřeleným knězem, kterýžto v domě kdysi přebýval a z toho pramení všechno to zlo – tohle je námět opravdu stupidní, a to i na levný béčkový horor. A tak jedinou zajímavou pasáží filmu je samotný konec, kdy roztomile zjizvený Frank konečně projeví své pravé já a začne po domě nahánět Debbie, která se však brání velmi statečně a vynalézavě – třeba vrháním ozubených kotoučů, šplícháním kyseliny do ksichtu či ze všeho nejlepším střílením hřebíků. :-) Tenhle konec pozvedá film na alespoň trošku snesitelnou úroveň, byť tu zkaženou pachuť už nesmyje. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Dům hrůzy“ je jen další ukázkou toho, jak je možné sérii pojmout – vršit na sebe různé filmy, které nemají návaznost, které se ani nesnaží o to, aby diváka vyděsili. Tady v tomhle příběhu okolo domu v Amityville byl potenciál, ale každý režisér a scenárista se rozhodli, že to pojmou posvém a vytvářela se ta podivná mozaika nesourodých a většinou bohužel nekvalitních filmů. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to vysvětluje, ale tenhle film jsem dokoukal snad na dvacátý pokus... Zásluhu na tom, ale rozhodně neměla jeho úroveň jakkoliv sepsutíhodná, nýbrž to, že jsem si jej pustil vždy po desáté, vždy s únavou v žíle a vždy v leže. Tím pádem si dovolím říci, že první výrazně nudnější, ale zároveň výsměchu hodnější polovinu umím přehrát zpaměti a půle druhé zase tak bídná není, protože se konečně začne něco dít a pokud disponujete pro podobné filmy potřebným nadhledem, tak si nakonec pobaveně odpočinete. 40% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skôr 5/10, no oveľa lepšie ako predošlé dve časti. Originalite sa síce film minul, no remeselne je celkom zručne nakrútený a aj keď príbeh je len spŕškou nezmyslov, celé je to zaobalené do modrastej tmy domu, ktorá robí dobrú béčkovú atmosféru. Záverečná polhodinka je príjemná slasherová zábava s Harveym Dentom a zaujímavými flashbackmi s pôvodom zla, ktoré síce nedávajú veľmi zmysel, no pekne stupňujú napätie. Priemerné béčko, no v tejto zúfalej sérii doslova zázrak. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabá časť Amityville série. Doposiaľ najkratší diel, ale aj najnudnejší. Málo akcie zo strany domu a veľa kecov zo strany postáv. No a tie postavy sú k tomu hrozne nesympatické a otrasne zahrané. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005). ()

Reklama

Reklama