Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max (Josh Holloway) a jeho přítelkyně Roxanne zoufale potřebují sehnat peníze. Nenapadne je nic lepšího, než unést malého chlapce Davida a požadovat za něj výkupné. Jenže David není obyčejné dítě... Ovládá totiž temné síly, se kterými není radno se zahrávat! (oficiální text distributora)

Recenze (221)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Místy mě tohle atmosférické a mysteriózní dílko dokonce připomínalo styl M. Nighta Shyamalana, ale jeho jméno opravdu nikde v titulkách uvedeno není. Losťácký drsňák Josh Holloway dokazuje, že se může v pohodě chytit i u filmu a potěšila mě i role „doktorky“ Sarah Wayne Callies. Vidět hrát bok po boku jedny z mých nejoblíbenějších seriálových postav - to opravdu potěší. Dokonce se mi Whisper líbil víc, než "původní“ Omen. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další z řady antikoncepčních snímků, ve stylu Orphan nebo podobně. Napětí se zde buduje po celou stopáž filmu a tvoří hodně solidní atmosféru. Hlavní, malý "hrdina" dokázal vyvolat pořádný strach a jeho pohled mě vážně děsil. Příběhově dobré, ikdyž ne originální, ale v rámci možností uspokojivé. Pointa hezky vysvětlena a neočekávaná. Za mě překvapení. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Zdařilý film s únosci, kteří si měli radši dvakrát rozmyslet, koho unáší. V poslední době je to snad čtvrtý horor, co jsem viděla, který měl ve středu dění opuštěnou chatku v lesích a Whisper se řadí k těm povedeným a chytlavým. Napětí se buduje pomalu, únosci zvolna odkrývají, že David nebude tak sladký a roztomilý klouček, jako se jevil a ten je taky brzo začne kosit. Výborné jsou zejména scény s divokými psy a pak "malůvky" na zdi. Dětský představitel Davida u mě kolísal mezi věrohodností a prkenností, ale příznivý dojem z něj převažuje, potkat bych ho rozhodně nechtěla. Skvělá je také hudba. Nevím, jestli se mi zrovna líbilo několik twistů v závěru, ale dojem mi nekazí. Dobrý "vánoční" horor. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný film, ktorý sa nehrá na komerčného obra. Dobré tempo, atmosféra diktuje postupnosť plynutia deju, fajn hororové prvky a zima, ktorá mi k záveru, kde chlapík naháňa decko so sekerou trochu pripomenula Kubrickové Osvietenie. Mne horory hodnotiť veľmi nejde, nepotrpím si na tomto žánri, no s čistým svedomím môžem film Šepot každému len odporučiť. Máte tu všetko, čo môžte od klasického thriller/hororu očakávať. 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle zklamání, Omenu to nesahá ani po kotníky, jelikož celej příběh je výrazně slabšího ražení, chlapec,ač ho tady dost lidí vyzdvihuje, tak je spíš k smíchu, než že by byl uhrančivě děsivej, krom toho působí neskutečně přehnaně profi, kdy má neustále plno geniálních průpovídek, ale uvěřitelný jsou z toho tak dvě slova a cítit nějaký neznámý zlo z něj neni ani na třícentimetrovou vzdálenost. Ostatní postavy se zase chovaj trošku nelogicky a chaoticky a nechávaj asi až moc snadno a jednoduše vochcávat od chlapce. Je to bohužel nuda, kterou ale občas vylepší povedená, i když čekaná, lekačka a závěrečných dejme tomu 15 minut začínajících výborným chorálem nebo jak bych to nazval, víc ani ťuk. 2,5* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 15. dubna do 20. června 2005 ve městech Vancouver (Britská Kolumbie, Kanada) a Whitehorse (Yukon, Kanada). (BMW12)

Související novinky

Z Vatikánu se šíří hrůza

Z Vatikánu se šíří hrůza

13.02.2013

Člověk musí obdivovat Hollywood, jak dokáže reagovat na aktuální dění. Produkční společnost Lakeshore, stojící třeba za sérií Underworld, si do momentálního mediálního rozruchu pospíšila se zprávou o… (více)

Reklama

Reklama