Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 1

Recenze (963)

somnar 

všechny recenze uživatele

Veselohra roku! Má bránice se trhala na cucky především při hovoru Belly a Edwarda po prvním nesexu a při oduševnělé diskuzi Jacoba a Edwarda u zimou ztuhlé Belly. Něco neskutečnýho. Něco nepopsatelnýho. Ne, vážně si nevzpomínám, kdy naposled jsem se v kině TAK zasmál. 50% za akci, flashbacky a humor. Nechtěný, samozřejmě. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zatmění (konkrétně pak zatmění mysli) zřejmě postihlo člověka, který držel ptačí brk píšící třetí větu symfonie pro rozvrzaný kolovrátek s názvem Twilight. Nic nového pod Sluncem, nic nového na Měsíci; hošani dál riskují prochladnutí bradavek, Pattinson stále před každým záběrem žere kyselý citrón a jinak vcelku pohledná Kristen s ksichtem od mouky se nadále chová jako schizofrenní kravka, která neví, co chce. Romantika a dobrodružství očividně dostávají nový rozměr a já jsem zatraceně rád, že nemusím dělat jak se mi to taky jako mocinky líbí, páč je to hustý a mňamózní, abych byla mezi svejma super kámoškama in, cool a ony mě pak lajkovaly na fejsu. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Další zbytečný díl, který pojednává stále o tom samém. Stále stejně naivně hloupá romance, vykořisťující současnou stupiditu a hloupý trend hloupých lidí. Tedy spíše nevyzrálých. A že jich je. A přitom kdyby se alespoň na chvíli ta série brala vážně, nemuselo by to být špatné. Vizuálně se jedná o velice přitažlivou věc. Tématicky jakbysmet. Bohužel "new age romance style" tam holt musí být i kdyby čert na vlkodlaku jezdil a potom to jde všechno do kopru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Do třetice jsem umíral smíchy. Především díky bělostně vážným upírům a polonahým vlkodlakům, kteří se nesnáší tak moc, že ve filmu mají dlouhou scénu, kde řeší svoje pachy. Pořád se mi ale líbilo, že si kolikrát ze sebe dokázali udělat legraci a že samotný film je daleko akčnější než mega trapná dvojka. Pořád se v ní ale neřeší nic jinýho než to, že Bella miluje Edwarda, kterej už není tak hezkej, jak v předchozích dílech. Ten pro změnu miluje jí. Jenže....taky Jacob miluje Bellu a tak se o ní perou, chovaj se jak dvě pometla, pořád se sebou zametávaj a řešej osobní pachy, do toho Jacob ukazuje svaly a vysvětluje Edwardovi jak je vlastně v mrazu uplně v pohodě, když chodít polonahej. No jo, byla to prdel. Já se zase nasmál, jak dlouho ne. Nechápu, jak je možný, že mě ten první díl tenkrát mohl bavit. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od dvojky zase posun trochu jinam. Je zajímavé sledovat, kam tahle "braková" sága směřuje svými pomalými a ukecanými kroky. Tři dvouhodinové filmy dávají asi tolik obsahu, jako jeden klasický seriálový díl o čtyřiceti minutách. Neustále opakování a točení se v bludném kruhu posvátné trojice, kde ona miluje oba a oba milují ji, je s každým dílem více a více ubíjející. Tohle není romance, ale vymývání mozků. Směr, kterým autorka knih jde s upírskou mytologií je až zarážející, ale co, vidět upíra jak mu při umírání ztvrdne tělo jako "tvrdý" porcelán, je prostě sranda. Zatmění má však záchranné lano, v podobě Davida Sladea, který i přes minimum krve, zvládá režii nejlépe, jak může. Dokonce i akční scéna je koukatelná, i když přihlouplá (vlk kouše upíra 10x, ale upír jednou bouchne a vlk je hotovej:)). Konečně je jasně řečeno, že ta "moderní" holka prostě chce toho "kluka z předminulého století, co s ní nechce jen spát a chce si i dávat pusinky" a toho "chlapa, s krví v žilách, vášní v očích a tvrďáckým vzhledem" prostě nechá jiné. Snad si z Belly vezmou příklad všechny puberťačky. Svět bude hnedka více emo a méně sexy. PS. dojem pouze dalšího "dílu/mezistupně, s minimem důležitého obsahu" přetrvává. PPS: proč se na to dívám? Stále doufám, že aspoň jeden díl celé ságy, by mohl být dobrý. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • V januári 2010 unikol na internet prvý scenár k filmu, ktorý zrejme patril Jacksonovi Rathbonovi (Jasper Hale), pretože na každej strane sa nachádzalo jeho meno. (Greenpeacak)
  • Mezi knižní předlohou a filmem lze zaznamenat řadu rozdílů. Například scéna na parkovišti, v níž Jane (Dakota Fanning) mučí Felixe (Daniel Cudmore), se v románu neodehrála. (Verunka1995)
  • Scéna, na kterou se Ashley Greene (Alice Cullen) těšila nejvíc, byla podle jejích slov "ta velká bojová". (Pompaj)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama