Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, nebyla to zase taková nehorázná sr*čka, jak jsem čekal a oproti "Date Movie" to je skutečně EPIC MOVIE. Navíc mě fascinuje, že tvůrci dokázali vyhrabat herečku (Jayma Mays - mimochodem manželka zdejšího "hereckého" kolegy Adama Campbella), která dokáže udělat stejně rozkošně infantilní výraz, jako Anna Faris. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se ani jednou nezasmál, to ne. Ale není to takové to zasmání se od srdce. Spíš se jedná o tiky v koutcích rtů. Nevím jestli se někdy ještě podaří natočit dobrou parodii nebo jim dávno odzvonilo, ale Velkej biják tomu moc nepomohl. A pokud jste náhodou neviděli Letopisy Narnie, tak potom od tohoto ruce pryč:-)Jediné, co bych pochválil je zvuk v DTS, ale proč proboha u tohoto filmu???:-D20% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +herci, různorodé postavy, moderní hudba, celkem povedené zpracování, český dabing -něčeho mohlo být víc, něčeho zas míň, celkově to mělo ještě větší potenciál/// Sám se divím, ale dalo se na to dívat. Po Děsném dojáku a Superhrdinovi jsem si zvykl, že tyhle filmy opravdu za moc nestojí (někdy nestojí za nic). A tak i když jsem byl dříve na tento film natěšen, dnes jsem před začátkem filmu raději všechna očekávání zavrhl. Protože je to zase o tom samém: vykrádání jiných snímků a snaha o parodování všeho možného. Zde především Letopisy Narnie, ale taky Šifry mistra Leonarda, Karlíka, Pirátů z karibiku, Hadů v letadle, Harryho Pottra, X-meny, ale film se trošku dotkne i Borata, Supermana, Shreka, Bonda. Někdy se bohužel dotkne jen náznakem (v případě Supermana to zamrzí). No a taky je naškodu, že většina replik byla použita už v traileru (hlavně ty nejlepší), takže film pak stojí na příběhu a jak to tak známe ten spíš padá. I když? Tady se tvůrcům jakš takš podařilo jednotlivé filmy do sebe pospojovat a i když někdy dost bláznivě, tak se to dá snést. Některé scény jsou ujeté, jiné fekální a některé trapné (ale není jich mnoho). Záleží taky jak máte nakoukáno, i podle toho se budete bavit. Já se na film díval ve čtyřech, takže sme se s kamarády bavili./// Celkem 63%/// Nejlepší okamžik: "Hele borci to je Stiflerova máma" a vzápětí ve filmu "ty jo to je Stiflerova máma" :-)) ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Jack Sparrow, už tak to byla karikaturní postava a teď ještě tohle. Splácat dokupy tucet hitů onoho roku dělá Scary movie, to není žádné umění. Každej herec, kterej se zaprodal těmto dvěma darebákům, u mě klesl o 100%...takže kdo u mě neměl 100% hodnocení, je v mínusu. Jeden příklad za všechny, jejich "dvorní" herečka Carmen Electra měla u mě krásnou nulu (její "vnady" nikoho neopravňují ji obdivovat), takže jestli dobře počítám: 0 mínus 100 = krásných -100! ()

Silence odpad!

všechny recenze uživatele

Jak popsat něco, co je zcela nepopsatelné? Abyste pochopili, musíte to vidět, abyste přežili, musíte se tomuhle skvostu za každou cenu vyhnout. Co na tom, že několik nápadů (dva tři) je povedených a blíží se podstatě parodie, když je naprosto všechno zadupáno absolutní stupiditou a totální nelogičností. Několikrát jsem se sice pousmál, ale spíše jen ze zoufalství. Nuda, šeď a hnus. Náhodně poskládané scénky parazitující na slavnějších snímcích nemají, až na těch pár výjimek, s parodií nic společného. Autoři natočili film nejen ubohý, ale i uboze. Už jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí, když se ale objevil hadrový panák, či když se v bojové scéně zcela nekrytě střídala tvář Freda Willarda s jeho asijským dublerem, nevěřil jsem svým očím. A vidíte? Vždyť, co já jsem se u toho filmu nasmál. :) Z Velkého blijáku jsem si odnesl dvě věci: 1) Už nikdy nechci vidět ksicht Jaymy Mays. 2) Daleko víc si teď cením těch hloupých letních popkornových velkofilmů. Takže... díky! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)
  • Když Bílá Čubka (Jennifer Coolidge) ukáže svůj bílý hrad ( v angličtině White Castle) Edward, kterého hraje Kal Penn řekne, že má pocit, že už tam někdy byl. Je to reference na film Zahulíme, uvidíme (2004), ve které Kal Penn taktéž hrál. (ČSFD)
  • Film neměl speciální promítání pro kritiky. (HappySmile)

Reklama

Reklama