Reklama

Reklama

Bláznivá parodie si bere na mušku filmové hity španělské produkce z posledních let. Faunův labyrint, Ti druzí, Sirotčinec, Volver, Hlas moře a mnoho dalších se ukáže v netradičním pojetí, plném těch nejšílenějších gagů, zápletek a potřeštěných situací! (oficiální text distributora)

Recenze (70)

juta 

všechny recenze uživatele

Tak u tohodle jsem se hodně nasmál, až jsem se divil. Hlavně ten začátek a konec. Prostředek trochu plní čas, ale i tam se najde několik skvělých scén. Viděl jsem jen Fauna a Sirotčinec, takže jsem nepochopil úplně všechno, ale právě Sirotčinec tam měl hlavní roli, tak jsem to docela chápal a nakonec mě překvapil, když se tam objevil Leslie Nielsen a Belén Rueda, která hrála v Sirotčinci. Rozhodně se tohle povedlo a zpříjemnilo mi víkend. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bláznivá crazy, které jsem vlastně z větší části neporozuměl. Poznal jsem samozřejmě narážky na Hlas moře a na Sirotčinec, ale jinak jsem z toho měl galymatyáš na odpad. Pár gagů však skutečně bylo vtipných, i když většina vtipů byla běkdy až nechutně morbidních. Děj vykládat nelze - matka hledá ztraceného syna, kterého služka omylem zavraždila, když hgo vystavila slunečním paprskům. Vílu a kozla jsem nepochopil vůbec, Šmouly taky ne. Tak za gagy jedna hvězdička. Druhá za originální závěrečné titulky, kde byly nastřihány některé nepovedené záběry. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ne ze bych nejak nutne potreboval videt dalsi novodobou sracka parodii tentokrat na spanelskou produkci, spis sem byl zvedavej na Leslieho. Ten uz je znacne seslej a ma tu pidi rolicku doktora, ale jeste dokaze pobavit. Jinak film si drzi jakz takz nejakou pribehovou linii, i kdyz do toho tvurci sekaj paty pres devaty, jak se jim to zrovna hodi, takze neni problem narazit na Smoulu nebo hudbu ze Supermana, ale ve vysledku to nijak vyrazne nenasere, trochu taky z toho duvodu, ze spanelsky herci nejsou provareny jak typicky vymleta americka sestava podobnejch parodii. Sice je to spis trapas, ale par filmu se povedlo sparodovat docela slusne a tech 80 minut nuda moc nehrozi, takze to slabsi 3* da. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Je samozřejmě naprostá povinnost vidět všechny thrillerové/horrorové španělské klasiky, jinak se člověk absolutně nechytá. Nicméně si myslím, že by Španělé měli zůstat u vážnějších témat, protože ty jim jdou na jedničku. Tahle parodie byla dělaná vyloženě na sílu s cílem narvat to nejvíc fórů na jedno místo. Ale občas to byla fakt sranda. 60% ()

filipes.lu 

všechny recenze uživatele

Pár subjektivních pocitů: 1) Ti druzí, Sirotčinec a Faunův labyrint řadím mezi svoje oblíbený filmy, takže jsem se na tuhle kojotinu vyloženě těšil. Rozjezd parádní, první půl hodinka mě bavila opravdu slušně, bohužel jak minuty plynuly, film vystřílel všechno, co měl v rukávu. 2)Scéna s babkou, která představuje svůj vynález pro synátora v podobě pytle na hlavu mě rozkodrcala natolik, že jsem polykal slzy. A finální sundání brýlí, mě dorazilo. 3)Hlavní hrdinka alá Nicole Kidman byla k zežrání. Originální herečku moc nemusím, takže jsem si užíval její mistrné zobrazení. (A ve finále byla i víc sexy, na to, že už taky nějakej ten věk má) 4) Chromej typan mi vyloženě vadil. Nevím, zda to byla nějaká parodie na další film, každopádně, ten jsem určitě neviděl a celou dobu jsem si přál, ať ho scénarista nějak odstraní. Bohužel. 5)Kdyby byl celej film tažen jenom z výše třech jmenovaných filmů, chrochtal bych si blahem. Takhle je to na tři a to hlavně díky rozjezdu. P.S. Za takovej nával pinďouří by se nemusel stydět ani Caligula v době svý největší "slávy". ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Film paroduje také španělský horor Sirotčinec (2007), jehož režisér Juan Antonio Bayona si zahrál postavu Alfreda, podobně jako Belén Rueda roli Laury. Dále lze rozpoznat scény parodující snímky Faunův labyrint (2006) či Ti druzí (2001). (t.mon)
  • Natáčení probíhalo v okolí města Barceloně, a to od 23. 2. 2009 po dobu 9 týdnů. (Ficik)

Reklama

Reklama