Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Teda já jsem jen nevěřícně koukal, jak neskutečně se dá zprasit pokus o parodii. Usmál jsem se asi tak třikrát, z toho jednou u parodování Hadů v letadle pak u X-Menů (ale to spíš kvůli tomu, jak vypadali) a pak už ani nevím (možná u Harryho Pottera mi trochu cukl koutek). Už mě vážně nebaví koukat se na to, jak ze sebe banda průměrných herců dělá naprosté idioty, každou chvíli někdo někoho kopne nebo praští, popřípadě někdo někoho poblije. Bohužel i parodie na Piráty mě přišla dost ujetá a trapná, humor se zde nevyskytoval prakticky žádný a nebo fekální, takže nevidím jediný důvod, proč bych měl hodnotit vůbec nějakýma hvězdičkama. ()

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím to nejpříšernější, co jsem letos viděl. Nic nového pod sluncem, ale tohle není film. To je ubohost. Copak je humor, když se za sebe řadí scény z jiných filmů, které jsou rádoby udělány jinak a vtipně? Je tohle odpověď na moderní definici toho, co je satira? Jestli ano, tak se opravdu ptám, kam ta společnost směřuje? Čemu se na tomhle filmu mám smát? Tomu, že se tam všichni herci ztrapňují a nejsou schopni udělat jediný vtip vtipný? Zaprvé, ono to ani nejde. Zadruhé, proč??? To si ti herci potřebují tolik nahrabat? to už nikdo není schopen si dělat srandu z filmů nějak sofistikovaně? "Bláznivá střela" byla taky trapná, ale byly zde vtipy, kde se člověk zasmál. Doufám, že přijde člověk, který bude umět dělat satiru. A vykašle se na ubohý fekální humor, záběry na prsa, když už neví, co by, a ukáže nám, že se můžeme smát i chytrým věcem. Doufám, že to bude brzy. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/prcicky-bruce-lee-par-trapnosti.html ()

Reklama

Eddard odpad!

všechny recenze uživatele

Čistě matematicky vzato - šance, že natočíte komedii s frekvencí vtipu (popkultutní parodie) něco kolem šesti až osmi pokusů za minutu a po hodinu a půl trvající stopáži se vám nejen ani jeden nepodaří, ale u drtivé většiny z nich diváka úspěšně naserete (stejně jako byste mu dejme tomu plivli mezi oči) je skutečně mizivá. To, že se to tomuhle týmu povedlo na výbornou nejen jednou (v případě Velkého bijáku), ale už poněkolikáté svědčí zřejmě o tom, že máme co dělat s geniální zločineckou, anarchistickou skupinou, jenž se skrz své díla snaží vymýt mozky (vyprázdnit útroby/ vyzmizíkovat víru v lidský vkus) co největší mase lidí. Já bych na tomto místě, po shlédnutí tohoto v jistém smyslu pozoruhodného díla, navzdory snahám oněch lidí rád vyjádřil svou víru v lidský vkus a tvořivost a vás, které tenhle film nadobro odradil od návštěv kina poprosil, abyste dali kinematografii ještě šanci. 0% ()

Ajinka126 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle obvykle nedělám, ale zde musím. Hodnotím to i přesto, že jsem to neviděla až do konce, protože to nešlo! Já, ač jsem k parodiím velmi schovívavá, a občas mě dokáží smíchy až rozbečet, tady jsem jen valila oči nad tou absurdností. Tam nebyl žádný vtípek, jen trapné shazování filmů, které už něco dokázaly. No komu by přišlo vtipné, že v parodii na "Karlíka a továrnu na čokoládu" je myšlenka, že sladkosti dělají z lidí? Asi jsem ze staré školy, ač je to u mě k podivu, ale tohle mi k smíchu nepřišlo. Není v tom ani žádná metafora, která by mohla být náznakem vtipná. A takhle to šlo pořád dokola. Třeba u Tupírů jsem se i zasmála, protože se mi líbilo, jak si pohráli s dialogy a vzaly je doslova.. třeba scéna, kdy otec říká své dceři: "Nechal jsem tvůj pokoj tak, jak jsi ho opustila." a potom záběr, jak dcera vejde do miminkovského pokoje. Absolutně mě tahle scéna odrovnala. A to je ten druh vtipu, který v parodiích vyhledám a který jsem zde absolutně postrádala! Proto hodnotím tím nejnižším ohodnocením. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Film? jsem viděl už před lety, ale to není hlavním důvodem toho, proč jsem si už nepamatoval jeho děj. Můj mozek vytěsnil veškeré vzpomínky na něj z čistého pudu sebezáchovy. K tomuto poznání jsem došel už po prvních scénách a s každou další se mé zoufalství prohlubovalo. Pokud jsem pochopil záměr tvůrců správně, chtěli natočit parodii na megafilmy, jak je nazývají naše komerční nanotelevizní stanice, namísto toho se ale podařilo dvojici Friedberg/Seltzer stvořit festival trapnosti, mezi jehož vrcholné zážitky patřilo zvracení a koprofágie. Pro něco takového je odpad ještě příliš vysokým oceněním. / Poučení: Než bych se na tuto záležitost podíval znovu, radši si budu strhávat nehty kombinačkami. U takové činnosti bych si alespoň užil více humoru. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)
  • Film neměl speciální promítání pro kritiky. (HappySmile)
  • Film má dvě verze. Verzi pro kina a druhou necenzurovanou, která vyšla na DVD. Ve verzi pro kina je méňe nahoty, nadávání a též i méně parodíí. Necenzurovaná verze je o 11 minut delší. (ČSFD)

Reklama

Reklama