Reklama

Reklama

Když je biosféra Země zničena, většina lidí přesídlí do kosmu. Obydluje stísněné kosmické stanice. Jedinou nadějí je rajská planeta Rhea, která je od Země vzdálena pět světelných let. Příběh se odehrává v narezlém transportéru Kassandra, který míří ke stanici NR 42. Mladá lékařka Laura je jediná osoba v raketoplánu, která není ve stavu hibernace. Do vystřídání jí zbývají čtyři měsíce. Během denních hlídek v pustých chodbách začíná mít pocit, že není v raketě sama. Začíná hra na kočku a myš a představa se mísí s realitou. Co skrývají kontejnery ve skladu a "co" a nebo "kdo" je v raketě? (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (187)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

asi bych jen napsal, ze diky nejake spatne konstelaci hvezd me Cargo nedostal tak, jak sem ocekaval.. Zas nastesti ocekavani nebylo az tak vysoke, takze ani zklamani neni tak velke (ale po traileru sem cekal vic, i kdyz sem tusil ze Sunshine 2 se konat nebude, a ty nemecke hlasy me docela iritovaly..) Nemel bych to psat, ale pro vetsinu lidi by to byla opravdova ztrata casu, nejaka atmosfera tam je, ale nic, co by nebylo (a mnohem lepsi) nekde jinde.. ende. takove prumerne 3 PS: rozhodne ale od Nemcu je to jedna z tech povedenejsich praci, a existuji i horsi filmy tohoto zanru ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání a to dost velké. Na film jsem se strašně těšil, trailer, příběh, a prostě všechno tohle slibovalo zajímavé sci-fi. Který se ale bohužel nekoná. Celou dobu je to spíše nuda a šed bez špetky napětí. Jo je tu pár scén které potěšily, třeba nabíhání po lodi bylo výborné, ale toho je minimum a tak se tu spíše řeší kraviny typu "Kdo je zrádce". Takže spíše o ničem, film nesplnil ani z poloviny očekávání, ale zase na druhou stranu od Švýcarů moc filmů neznám takže zas tak zklamanej ani bejt nemůžu. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době hodně povedená sci-finka zejména svou dokonalou skoro až vetřelcoidní atmosférou.. Hodně industriální prostředí, všude teče voda, parta vypsychlý posádky letící do neznáma a něco s námi na palubě je.. Nikdo si nevěří ani nos mezi očima.. Další ekokatastrofa, nadnárodní společnosti a zápletka trošku mezi "Matrixem" a "Ostrovem".. Příběh není žádnou novinkou, ale všechny kousky skládanky do sebe perfektně zapadají (atmoška, herci, režie, kamera, hudba..).. První 2/3 filmu fakt zážitek, konec už trošku zklouzává, ale neuráží :-) ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film u mě vzbuzoval velkou nedůvěru. Psychologické sci-fi s minimálním množstvím postav odehrávající se ve vesmíru na jedné vesmírné lodi a ještě k tomu ryze švýcarská produkce… Obsahovou stránku bude nejspíše každý porovnávat s filmy jako Sunshine, 2001: Vesmírná odysea, Horizont událostí, Moon nebo Vetřelec. A Cargo si kupodivu vede velmi dobře. Nehledě na kulisy z papundeklu, místy až moc minimalistickou hudbu a opravdu zbytečný konec, který se snaží být až přehnaně epický, se podařilo opravdu velmi dobře navodit ponurou atmosféru vesmírné lodi pomalu plující vesmírem. Děj je velmi pozvolný a navíc lehce předvídatelný, přesto film nenudí. I když si zhruba v polovině začnete uvědomovat pointu, stejně vytrváte ve stejném očekávání až dokonce, jelikož budete chtít vědět, jestli byl váš odhad správný. Když k tomu přidáte solidní casting, dostanete velmi dobré sci-fi, u kterého byste jenom stěží hádali švýcarskou provenienci. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Čistých vesmírných sci-fi je poslední dobou jako šafránu, budiž tedy na Cargo pěna chvála. Je to vlastně takový švýcarský bratříček slavnějšího (a lepšího) britského Moonu, který vznikl v témže roce. A byť na mne švýcarští herci působili ve svém projevu až přespříliš chladně a shledávám je zcela bez charismatu, silná vizualita snímku a podařené vizuální efekty výše zmíněné přebily. Navíc se celkem dobře podařilo navodit dojem stísněné kosmické stanice, vesmírného chladu a souboje s neznámým nebezpečím, ve zvoleném žánru bylo silné, byť nepřekvapivé, také poselství... V době globální ekonomické krize si lze jen spolu s posádkou Carga povzdechnout: Zpropadené korporace! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ošetřuje Samuelu Deckerovi ránu na hlavě, opouští místnost a na monitoru jsou dva chemické strukturové vzorce, přičemž ten větší je tetrahydrocannabinol (THC), menší amfetamin. (Adrai)
  • Hned v první scéně filmu, kdy doktorka Portmannová (Anna-Katharina Schwabroh) posílá v roce 2267 z terminálu své sestře zprávu na Rheu, můžeme v pozadí kromě dětského pláče zřetelně slyšet, jak někdo hraje videohru. Zvuky jsou ale ve skutečnosti namíchány hned ze dvou videoher z platformy Nintendo Game Boy, konkrétně Super Mario Land a Tetris. Obě pocházejí z roku 1989. (curfew77)
  • Na jedné z fotografií, které nachází Laura Portmann (Anna-Katharina Schwabroh) ve skrýši Klause Brucknera (Gilles Tschudi), je vidět, že byla vyfotografována před čtvrtým blokem jaderné elektrárny v Černobylu. (Adrai)

Reklama

Reklama