Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

671. hodnocený film: Hodně jsem si od tohoto filmu sliboval, protože jsem se nechal hodně ovlivnit hodnocením Martina, a ten byl přímo nadšen. I mě se fakt hodně tenhle film zalíbil. Dobré bojové scény, neznámí herci a dobrý příběh. Zpočátku jsem byl zděšen dabingem v podání pana Županiče, coby cca 30 letého japonce, ale nakonec spokojenost. 4* jsou nakonec vynikajícím výsledkem a vůbec nelituji onoho stráveného času. 4* ()

mira007 

všechny recenze uživatele

NOSTALGIE !! Filmový mix Indiana Jonese a Jackie Chana, který kdysi jako jeden z mála hongkongských akčňáků dávali v televizi. Nepál, Egypt, Hong Kong - hodně pestré lokace, honičky aut, hromadné bitky,kaskadérské kousky, bohaté kostýmy, velmi výpravné a se sci-fi vložkou trochu přiblblé. Dnes sotva koukatelné, ale jako dětská vzpomínka čtyři hvězdy. PS: Na to, že tam není žádná záporná postava, tak je tam zavražděno velké množství lidí. ()

Reklama

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Nezdá se mi moc na místě brát tenhle film jako jakousi hongkongskou kopii Indiany Jonese, už jenom protože Wesley je originální literární postava, se kterou vyšla celá řada dobrodružných románů a filmů. Literární předloha pro tento film bude mít k námětu filmů s Indianou Johnsem nejblíž (cestování po exotických lokacích, skryté magické artefakty), viděl bych tu i dost rozdílů. Tak třeba Wesley je daleko míň "exotizující", scény s mnichy v himalájích mají zobrazovat, alespoň v představách tvůrců, skutečný klášterní život, kdežto cizí kultury jsou ve filmech s Indianou Jonesem karikovány. Příběh se na rozdíl od Spielbergova filmu odehrává v přítomnosti a je, řekl bych, i míň zaměřen na atrakce a akční scény, připomíná to trochu víc kriminálku než pompézní akčňák. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,HAHAHAHA. TAK TÁ STARÁ LEGENDA BOLA PRAVDIVÁ." __ Pri prezeraní staručkých VHS-iek v snahe nájsť ,,Zradu a pomstu" alebo ,,Bojovníka od Žltej rieky", ktoré som ako maličký videl no už si ich prakticky vôbec nepamätám naďabil som na pásku, kde bol za Angelikou nahratý tento film. Keďže má tento film povesť VHS legendy, nemohol som si ho nechať ujsť i keď som poriadne nevedel o čom bude. Obraz a zvuk síce snáď aj pamätali dinosaurov, film však bol širokouhlo nahratý a ten český dabing, čo sa tu na neho poväčšine nadáva nebol z môjho pohľadu tiež vyslovene zlý. Kvázi ,,dobrodružno-zábavné" filmy plné šikmých očí nemám v obľube a tak ma prvá trapácka polhodina skôr odrádzala, no postupne ide kvalita slušne hore a tým aj záujem film dopozerať. Azda najlepším s celého filmu je samotný, dovolil by som si napísať priam bombastický záver, vďaka ktorému sa mi zdalo, že ešte dakedy za čias mýtov a legiend som mohol tento film vidieť. Zvláštnu pochvalu si potom zaslúžia vydarené efekty, ktoré sa skvelo predviedli v už spomínanom závere. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když to tady každej tak opěvoval, tak sem si to sehnal a musim teda konstatovat, že to je pořádná naivní kravina. Je možný, že kdybych to viděl dřív a udělal si k tomu nějakej vztah, tak bych ty naprosto gigantický příšerný dialogy a naivní scény přehlížel, ale takhle sem na to koukal celkem s čistou hlavou a jen sem čuměl, co je to za blbost, navíc sem na to koukal s dabingem a jestli sem někdy slyšel horší, tak si to nepamatuju. Nejhůř asi vyznívaly hlášky hlavního hrdiny, ony samy o sobě byly úděsně trapný a když se k tomu ještě přidalo stupidní namluvení, tak nezbylo nic jinýho než se smát, jak je to debilní. Přitom mam ale dobrodružný filmy v čele s Indianou fakt rád, ale tohle byla pro mě fakt tuhá zkouška. Ale musí se nechat, že kung-fu akce je tu dobrá a v rámci možností to zabavit rozhodně umí, jen mi tady to hodnocení přijde úplně mimo, protože to neni ani nijak super zábavný a kvality filmu jsou skoro nulový ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama